Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

IthacaNet - κύριοι του "λαϊκού" συνδέσμου ΧΑ: Είμαστε κι εμείς "ελεεινοί"


Η επιστολή απευθύνεται και σε εκείνα τα "λαλίστατα" ΜΜΕ, που περνούν, δίχως σχολιασμό ή ενόχληση, ανακοινώσεις, όπως η παρακάτω.

Σε ανακοίνωση του, ο "λαϊκός" σύνδεσμος ΧΑ γράφει:

Με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Χρυσής Αυγής στο Αργοστόλι (Δρακοπούλου 12, Πλατεία Καμπάνας).

Σε όσους δυσαρεστήθηκαν από τη νέα πιο δυναμική εμφάνιση των γραφείων μας τους ευχόμαστε περαστικά...

Σε όσους είχαν φροντίσει με την ελεεινή παρουσία και συμπεριφορά τους να υποβαθμίσουν την Πλατεία Καμπάνας, τους προειδοποιούμε ότι καλά θα κάνουν να βρουν άλλο καταφύγιο (κατά προτίμηση εκτός συνόρων της Ελληνικής επικράτειας), γιατί στη συγκεκριμένη πλατεία φυσάει πλέον ΑΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!

Με τη δήλωση αυτή, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται  ο σκοπός της ΧΑ, που δεν είναι άλλος από την πρόκληση εμφυλιοπολεμικού κλίματος και τη διαίρεση του μαχόμενου λαού σε "καθαρούς" και "ελεεινούς", ώστε να  περάσουν εύκολα τα σχέδια της "παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων", με το λαό διαιρεμένο και αλληλοσπαρασόμενο.

Επειδή ανήκουμε στις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν την Πλατεία Καμπάνας για εκδηλώσεις, θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ποιοι την έχουν χρησιμοποιήσει και "είχαν φροντίσει με την ελεεινή παρουσία και συμπεριφορά τους να την υποβαθμίσουν". Η αναφορά της ΧΑ αφορά και τους υπογράφοντες τούτο το κείμενο, οι οποίοι (μαζί με πολλούς άλλους) δεν έφερναν, ως τα σήμερα, με την παρουσία τους στην πλατεία "αέρα ελληνικό" και περιμέναμε να έρθουν οι γερμανοθρεμένοι για να τον προσκομίσουν. Με άλλα λόγια, κατηγορούμαστε, πως "δεν είμαστε έλληνες", από τα υιοθετημένα ορφανά του εμπνευστή της "Νέας Παγκόσμιας Τάξης", Αδόλφου Χίτλερ.


Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Στην πλατεία, τα δύο - τρία τελευταία χρόνια, μαζεύονται ελεύθεροι άνθρωποι που δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε άλλες εκδηλώσεις, που είχαν κομματικές ταμπέλες.

Η πρώτη εκδήλωση που έρχεται στη σκέψη, είναι αυτή που έγινε, με πρωτοβουλία του ιστορικού και δάσκαλου Πέτρου Πετράτου, στη μνήμη όσων προσπάθησαν για ελευθερία στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας. (Μνημείο Πολυτεχνείου). Ο Πέτρος Πετράτος και οι φίλοι του "δεν είναι έλληνες".

Άλλες εκδηλώσεις που ανακαλούμε από τη μνήμη μας είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις των εμπορικών συλλόγων της πόλης. Ούτε αυτοί οι επαγγελματίες της πόλης, όλοι απεργοί και διαμαρτυρόμενοι κατά της τραπεζικής αυτοκρατορίας, είναι έλληνες και θα πρέπει "να βρουν καταφύγιο εκτός συνόρων". Μην ανησυχείτε, "ανήσυχα παιδιά" της ΧΑ, γι΄ αυτό φροντίζουν οι τωρινοί κυβερνήτες, και απ' ότι βλέπουμε, θα φροντίσετε κι εσείς, όταν και αν έλθετε "εν τη βασιλεία σας".

Την πλατεία χρησιμοποίησαν πολλές φορές πρωτοβουλίες πολιτών, όπως η "Πρωτοβουλία πολιτών" και το "Μέτωπο Κεφαλλήνων".   Μία από αυτές έγινε στις 18 Οκτώβρη 2012, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Στην πλατεία Καμπάνας θεάθηκαν στελέχη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και του κόμματος των αποστράτων. Προφανώς κανείς από αυτούς δεν είναι έλληνας. Οι ίδιες πρωτοβουλίες πολιτών στις 8 Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, μπροστά στη Νομαρχία. Επίσης, προφανώς, οι γερμανοθρεμένοι ενοχλήθηκαν από τη συμπεριφορά πολιτών κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, οραματίστριας και εντολοδόχου μιας νέας τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο, όπου μεγαλοεταιρείες και τραπεζίτες θα κυβερνούν εξαθλιωμένους λαούς.

Επίσης, την Πλατεία Καμπάνας λέρωσε και ένας σκύλος, τα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", μέλη πολλών άλλων κινημάτων και ομάδων, αλλά κι εμείς.  Ακολουθεί βιντεάκι με το σκύλο και ακούγονται μερικά από τα ελεεινά λόγια που υποβαθμίζουν την πλατεία.

Τελευταίο και κορυφαίο, την πλατεία "λέρωσαν και υποβάθμισαν, με τη συμπεριφορά τους", οι ελεύθεροι πολίτες, που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της πόλης, τα τελευταία χρόνια. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2011, η πόλη παρέλυσε και στην πλατεία Καμπάνας συγκεντρώθηκαν απεργοί, που έβγαλαν ψήφισμα και ξεκίνησαν πορεία για να επιδώσουν τη διαμαρτυρία τους στα γραφεία του τότε κυβερνητικού βουλευτή και στην τ. Νομαρχία.

Επειδή τα γραπτά μένουν, ιδού το "ελεεινό" ψήφισμα, κατά του οποίου στρέφονται οι οπαδοί και υπηρέτες της παγκόσμιας ολιγαρχικής τάξης πραγμάτων, οι αυτοαποκαλούμενοι "εθνικιστές":

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 23Ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 , ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ

Απευθυνόμαστε στον Ελληνικό Λαό.

Στους εκπροσώπους στο κοινοβούλιο,

Στην κυβέρνηση

Στην αυτοδιοίκηση

Στα κόμματα και τους λοιπούς πολιτικούς φορείς,

Οι συγκεντρωμένοι στο Αργοστόλι, στην Πλ. Καμπάνας, σήμερα, 23-2-2011, σταματήσαμε τις εργασίες μας, κλείσαμε τα καταστήματα μας, αφήσαμε τα γραφεία και τα σχολεία, για να συγκεντρωθούμε όλοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νοικοκυρές, παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι, για να πούμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο διπλανός , ο φίλος, ο γείτονας, πολλοί από μας, έμειναν χωρίς εργασία, έχασαν τα μαγαζιά τους, χάνουν το σπίτι τους και την περιουσία τους, διαλύεται η ζωή τους και η οικογένεια τους.

Βλέπουμε πως η πατρίδα βρίσκεται κάτω από οικονομική κατοχή και πωλείται.

Η δημοκρατία καταργήθηκε και τη χώρα κυβερνούν διεθνείς τραπεζίτες.

Νιώθουμε πως η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη.

Κάθε μέρα που περνά, βλέπουμε να μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ και να ζούμε μέσα σε ένα όργιο ψέματος και καταστροφής.

Μια χούφτα άνθρωποι, μεγαλοεταιρείες, τραπεζίτες και χρηματοπιστωτικά κεφάλαια , αφού κατάστρεψαν τους εαυτούς τους και τον πλανήτη, σώζονται από τις κυβερνήσεις, με χρήματα των φορολογουμένων και στη συνέχεια οδηγούν τους λαούς του κόσμου και την πατρίδα μας σε ολοκληρωτική καταστροφή, απαιτώντας πληρωμή ενός χρέους που έφτιαξαν μόνοι τους, μαζί με τις κυβερνήσεις.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Το χρέος δημιουργήθηκε , επειδή οι πολιτικοί παρέδωσαν την ιδιοκτησία και την εκτύπωση του χρήματος στους τραπεζίτες. Η Τράπεζα της Ελλάδας, οι Τράπεζες των χωρών του κόσμου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ιδιωτικές τράπεζες και οι πολιτικοί μας το κρύβουν. Με τις αποφάσεις όσων κυβέρνησαν και με την συγκάλυψη όσων παριστάνουν την αντιπολίτευση, απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης, πως με δική τους απόφαση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στα κράτη της ευρωζώνης να παίρνουν χρήματα από την ΕΚΤ και είναι υποχρεωμένα να δανείζονται το ευρώ από ιδιώτες, οι οποίοι βάζουν όποιο επιτόκιο θέλουν.

Στην Ελλάδα, τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κομματικό σύστημα. Χρησιμοποιήθηκαν για να πλουτίσουν οι «εθνικοί» μας εργολάβοι, για να εξαγοραστούν συνειδήσεις, για δωροδοκίες και για ακριβά και σπάταλα έργα.

Παρέδωσαν όλη τη δημόσια περιουσία σε έλληνες και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Με 174 εκατομμύρια ίδια κεφάλαια, με 420 εκατομμύρια συμμετοχή του δημοσίου και 713 εκατ. δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου , ο εθνικός εργολάβος της Αττικής Οδού κερδίζει 137 εκατ. το χρόνο. Σχεδόν όσα χρήματα έβαλε. Στον δρόμο Πάτρας – Κορίνθου , που τον λένε ακόμα εθνική οδό, ο εργολάβος δεν βάζει δεκάρα και εισπράττει χρήματα, για να φτιάξει το δρόμο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. , ο εργαζόμενος πληρώνει διπλάσιο φόρο από τις εταιρείες, στις οποίες η κυβέρνηση , πριν λίγες μέρες, μείωσε ακόμα περισσότερο τη φορολογία, στο νομοσχέδιο που καθιστά ποινικό αδίκημα την μη πληρωμή φόρων.

Η Παιδεία διαλύεται, τα σχολεία έχουν γίνει αποθήκες φιλοξενίας παιδιών, η διαφθορά βασιλεύει, η κοινωνική πρόνοια έχει γίνει ανέκδοτο, τα νοσοκομεία διαλύονται, οι πενιχρές συντάξεις περικόπτονται, επιχειρήσεις κλείνουν και άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, γιατί κάποιοι δανείζονται χρήμα, που έπρεπε να είναι δημόσιο και το πήραν, για να το μοιραστούν κάποιοι λίγοι.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .

  • Αρνούμαστε το δημόσιο χρέος
  • Απαιτούμε πάγωμα χρεών ιδιωτών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, γιατί η αγορά και η κοινωνία έμεινε χωρίς χρήμα , εξ αιτίας των πολιτικών σας.
  • Θέλουμε να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης δημόσιας περιουσίας και να αποδοθεί στο λαό και τις τοπικές κοινωνίες για αξιοποίηση προς όφελος όλου του πληθυσμού.
  • Θέλουμε εργασία, παιδεία, περίθαλψη, ασφάλεια, σύνταξη.
  • Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας, την πατρίδα μας .

Κι επειδή δεν πιστεύουμε πως κάτι από αυτά τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν, από το σημερινό κομματικό σύστημα, που δεν τολμά να πει πως η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, ξεκινάμε ένα μεγάλο αγώνα, ζητάμε, διεκδικούμε και θα επιβάλλουμε, με τη μεγαλύτερη συσπείρωση ανθρώπων, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα:
  • Την Απελευθέρωση της  Χώρας από την οικονομική εξάρτηση και την τιμωρία όσων λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, διαχρονικά, και έφεραν τη χώρα, σε κατάσταση υποδούλωσης και τους έλληνες σε συνθήκες εξαθλίωσης.
  • Επειδή, την ώρα που η κυβέρνηση μετατρέπει την άρνηση και την ανυπακοή των πολιτών σε ποινικό αδίκημα, την ίδια ώρα, οι πολιτικοί έχουν εξασφαλίσει  συνταγματική ασυλία, εμείς ζητάμε και θα αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος, που θα απαιτήσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, για την τιμωρία των ενόχων και τη δημιουργία μιας δημοκρατίας, όπου οι εκπρόσωποι θα ανακαλούνται, όταν παραβιάζουν τη λαϊκή βούληση και οι νόμοι θα εγκρίνονται από το λαό, με δημοψηφίσματα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Η ανυπακοή είναι πολιτικό δικαίωμα, είναι ηθική υποχρέωση, είναι η συνείδηση που εξεγείρεται μπροστά στην αδικία. «Τσαμπατζήδες» είναι όλοι αυτοί που ζούσαν καλά, με δάνεια και δημόσιο χρήμα, που καλούμαστε, σήμερα,  να πληρώσουμε.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν πληρώνει, για συντάξεις, εργασία, παιδεία και υγεία και παραμένει ατιμώρητη  και όχι εμείς που δεν έχουμε να πληρώσουμε.

Αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση, για μια κοινωνία ανθρώπων και όχι θηρίων.

Το φρόνημα, η θέληση και οι πράξεις αντίστασης δεν ποινικοποιούνται.

Η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε υπόλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και συνεπικουρούμενη και από άλλους,  οδεύει  στο δρόμο της απώλειας κάθε δημοκρατική νομιμότητας.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που είναι πολιτικά έκνομη και όχι ο λαός που δεν έχει και αντιστέκεται. 

Ο λαός θα ποινικοποιήσει τη διαφθορά και τη σπατάλη. Η πατρίδα πάντα τιμωρεί αυτόν που προδίδει. Αυτόν που ξεπουλά.

  
«Αρνιέμαι να με κάνουν ότι θένε, αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά»,

«Αρνιέμαι νάχω σκέψη που σωπαίνει να περιμένει μάταια τον καιρό»,
  
«Λαχτάρισα μια χώρα, όπου το λάδι από την ελιά ίσα θα το μοιράζεις στα δώδεκα παιδιά»,

λέει ο ποιητής κι εμείς μαζί του.

Αγώνας ως την Απελευθέρωση της Χώρας.

Αγώνας ως την εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας.

---------------

Η συνέχεια της πλατείας Καμπάνας δόθηκε από τους ίδιους ανθρώπους, που τους είπαν  "αγανακτισμένους", στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, με τη "Διακήρυξη που σκοτώνει".

Σήμερα, όλοι αυτοί που "λέρωσαν" την πλατεία, με τον τρόπο που διαβάσατε, συμμετέχουν στα κινήματα και τις ομάδες , σαν αυτές της αφίσσας.

============================================================

Αυτή είναι με λίγα λόγια η πρόσφατη ιστορία της Πλατείας Καμπάνας, οι άνθρωποι που τη χρησιμοποίησαν και τα λόγια που είπαν και έγραψαν. Με βάση αυτά τα γεγονότα, ο "λαϊκός" σύνδεσμος ΧΑ έβγαλε τα συμπεράσματα που διαβάσαμε στην ανακοίνωση του.

Όμως, η Πλατεία Καμπάνας έχει και παλιότερη ιστορία αντίστασης στις κάθε είδους κατοχές και αυτοκρατορίες.

Η για πολλές δεκαετίες κεντρική πλατεία της πόλης, λεγομένου του Ωρολογίου ή της Καμπάνας, κατέστη μετά την κατάλυση της Ενετικής κυριαρχίας στο νησί, στα 1797, ο βασικός χώρος πολιτικο-κοινωνικών εκδηλώσεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις της προσέδιδαν σαφέστατα τον χαρακτήρα σημαντικής διαχρονικής εθνικο-αντιστασιακής εστίας στην πόλη και στο νησί, τεκμηριωμένης από τα αντίστοιχα εθνικοαντιστασιακά γεγονότα τα οποία διαχρονικά συντελέστηκαν σε αυτή, γράφει ο ιστορικός και δάσκαλος  Σπύρος Λουκάτος .(Τη συνέχεια θα την βρείτε εδώ).

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΟΛΟΙ , ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τα οποία πολύ μικρή σχέση έχουν οι οπαδοί ολιγαρχικών, βάναυσων και απάνθρωπων καθεστώτων, οι στυλοβάτες κάθε είδους κατοχής.

ΠΟΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΘΡΕΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ;

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η, κατά την ΧΑ,  "ελεεινή" και  "απαράδεχτης συμπεριφοράς" ομάδα του "Δικτύου Ιθάκη" και της σύνταξης του "Νυστεριού", γνωστοί "ανθέλληνες".

ΥΓ: Ο ελληνικός λαός να μη ξεχνά πως το κυνήγι μαγισών, που έχει εξαπολύσει η γνωστή μασονική στοά και οι αφελείς οπαδοί της, ξεκινά με τους μετανάστες και τελειώνει με όσους αντιδρούν στην επιβολή και μονιμοποίηση του ολιγαρχικού καθεστώτος και των προσχεδιασμένων  μέτρων εξόντωσης. Είναι κυνήγι ενάντια σε όσους υπερασπίζονται την πατρίδα και επιθυμούν την επιστροφή της δημοκρατίας στην κοιτίδα της.  Ευτυχώς, που κάθε τόσο, οι ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν το ρόλο τους.

Η «ΠΛΑΤΕΙΑ» είναι γεμάτη με το νόημα που έχει κάτι από τις φωτιές ...

H πρωτότυπη ανάρτηση στο IthacaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.