Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Φοιτητική Διαδικτυακή Τεχνολογική Κοινότητα
 


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣΔελτίο Τύπου
Πρόγραμμα StudentGuru στο πλαίσιο του MSP (Microsoft Student Program)

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα (Φιλοσόφων και Τζεβελέκη) από το StudentGuru ATEIION που πρόσφατα δημιουργήθηκε. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την παρουσίαση της ομάδας και τη δράση της.

To StudentGuru είναι μια διαδικτυακή φοιτητική τεχνολογική κοινότητα που δραστηριοποιείται σε .net τεχνολογίες, με πλέον περισσότερα από 14.000 μέλη. Κατά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2012-2013 δημιουργήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το StudentGuru ATEIION, που αποτελεί μέρος του επίσημου studentguru.gr. H δημιουργία της κοινότητας αυτής έγινε ύστερα από τη συμμετοχή φοιτητών των Τμημάτων Ε.Π.Δ.Ο. (Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία) και Τ.Π.Τ. (Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), στο πρόγραμμα Microsoft Student Partners.

 Στόχος της κοινότητας αυτής είναι η διάδοση νέων τεχνολογιών, η εξοικείωση με τον προγραμματισμό, η προτροπή και απόκτηση κινήτρου από τους φοιτητές για την ενασχόλησή τους με την τεχνολογία και τα θέματα που την περιβάλλουν.

Για την επίτευξη των παραπάνω, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους θα γίνεται προσπάθεια ώστε να πραγματοποιούνται:
  • ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα προγραμματισμού και τεχνολογίας
  • ημερίδες
  • συμμετοχή σε τεχνικά projects
  • διοργάνωση workshops

Διαδικτυακές διευθύνσεις:

Microsoft Student Partners: https://www.microsoftstudentpartners.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.