Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Από την παρουσίαση της ανθολογίας ποιημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου στη γαλλική γλώσσα


Chemins enchevêtrés / Περίπλοκα μονοπάτια του Κώστα Ευαγγελάτου

Με την παρουσία εκλεκτών διανοουμένων, καλλιτεχνών και φιλοτέχνων έγινε στο Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στην Αθήνα, Σκουφά 64, η παρουσίαση της ανθολογίας ποιημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου στη γαλλική γλώσσα.

Η πρώτη έκδοση της παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια της ομότιτλης έκθεσης του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης στο Παρίσι τον Ιούνιο 2012, στο le Centre de SEVRES.

Την επανέκδοση της ανθολογίας από τις SYLLOGES, με νέο εξώφυλλο, παρουσίασε  σε μιά υψηλής ποιοτικής στάθμης εκδήλωση, η Ιστορικός Τέχνης Μαράη Γεωργούση,  η οποία στο διεισδυτικό της κείμενο επεσήμανε την εικαστική διάσταση του ποιητικού λόγου του Ευαγγελάτου και το αλληλένδετο εικόνας, λόγου στο έργο του. 

Στη συνέχεια έγινε κριτική ανάλυση ποιημάτων από την Ιστορικό Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, η οποία προσέγγισε το νοηματικό και συναισθηματικό ύφος της ιδιότυπης ποιητικής του γραφής, ενώ διαβάστηκαν από τον ποιητή και τις ιστορικούς ποιήματα στην ελληνική και γαλλική γλώσσα. Ιδιαίτερο μελωδικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο νέος ταλαντούχος σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς, που ερμήνευσε σε μεταγραφή για σαξόφωνο τραγούδια του Θεοδωράκη, του Ρότα, του Χατζιδάκη και βέβαια της Εντίθ Πιάφ.

Μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση στο φιλόξενο και καλαίσθητο  χώρο του Free Thinking Zone, προσφέρθηκε  κοκτέιλ με κόκκινο κεφαλονίτικο κρασί και τις μάντολες της κλασικής" Βοσκοπούλας".



Φωτογραφικό Υλικό

FREE ZONE
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ, ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΖΑΣ, ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΤΣΑ ΛΕΜΠΕΣΗ
ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΛΙΝΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑ ΦΟΙΒΟ ΜΠΟΖΑ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ
ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΖΑΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΖΑΣ, ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΠΟΖΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΑΛΕΝΚΑ ΚΟΚΟΤ-ΠΑΣΙΣΗ, ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.