Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Στα Δικαστήρια σέρνεται ο Δήμος Ιθάκης για τα χρέη του Δημάρχου

Τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ιθάκης, δεν έχουν προηγούμενο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας! Μέρες τώρα συζητούνται οι απαράδεκτες ενέργειες του Δημάρχου ο οποίος παράνομα έχει κάνει το Δήμο και τους υπαλλήλους άνω κάτω, προκειμένου να μη πληρώσει το χρέος του προς το Δημόσιο που είναι 169.274,48 ευρώ. Το δημαρχείο έχει διαλύσει από τη μανία του δήμαρχου και της αδερφής του αντιδήμαρχου, να τιμωρήσουνε την υπεύθυνη οικονομικών του Δήμου για να γλυτώσει τα χρέη του ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν μια βδομάδα γι αυτό το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκληρός αποκάλυψε ότι υπάρχει και άλλη κατάσχεση μισθού του Δήμαρχου, από άλλη Εφορία, αλλά τη κρατάνε κρυφή ο Δήμαρχος και η αδερφή του αντιδήμαρχος. Από τον Αύγουστο ζητάει να κατατεθούν τα στοιχεία αυτής της κατάσχεσης και αρνούνται να τα καταθέσουν.

Η νέα κατάσχεση μισθού του Δήμαρχου για χρέη του εκατομμυρίων ευρώ  προς το Δημόσιο, έχει γίνει πριν από αυτή για τις 169.274,48 ευρώ. Εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος έκαμε αρνητική δήλωση και σε αυτήν έκαμε ανακοπή το Δημόσιο. Έτσι ο Δήμος θα πάει στο δικαστήριο να .υποστηρίξει την αρνητική δήλωση που παράνομα έκαμε ο κ. Κασσιανός για να μη πληρώσει αυτά που χρωστάει στο Δημόσιο. Θα ισχυρίζεται δηλαδή ο Δήμος ,αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κασσιανός για τον εαυτό του. Θα λέει δηλαδή ο Δήμος Ιθάκης ότι Κασσιανός δεν χρωστάει! ότι έχουνε παραγραφεί τα χρέη του! Ότι τα χρέη του δεν είναι τόσα! Ότι είναι Δήμαρχος και έχει ΑΣΥΛΙΑ! Και άλλα τέτοια κατάπτυστα πράγματα. Και όταν δικαιωθεί το Δημόσιο στην ανακοπή που έκαμε, τότε θα τρέχει ο Δήμος να πληρώνει στο Δημόσιο τα χρέη του Κασσιανού! 

Τέτοια αθλιότητα ανθρώπων δε τη συναντάς, παρά πολύ σπάνια!

 Παρακάτω παρουσιάζουμε την αίτηση που έχουνε κάμει οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Αθ. Λιβιτσάνης και Χρ. Σκληρός, στο Δήμο Ιθάκης και ζητάνε να τους χορηγηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. 

ΠΡΟΣ                       
ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ
ΙΘΑΚΗ

Κύριοι

Σε  συνεδρίαση του Δ.Σ στις  αρχές Αυγούστου τρέχοντος έτους, ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, να πληροφορήσουν το Δ.Σ, σχετικά με την εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, να κατασχεθεί ο μισθός του Δημάρχου, λόγω προσωπικών οφειλών του προς το Δημόσιο, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Η απάντηση του Δήμαρχου ήταν:"Ο μισθός του Δήμαρχου δεν κατάσχεται και δεν χρωστάω στο Δημόσιο".

Επιμείναμε στη θέση μας να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και ζητήσαμε από τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ, να φροντίσει ώστε να λάβουν γνώση του περιεχομένου τους όλοι οι σύμβουλοι.

Σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ  ένα μήνα αργότερα, αφού ο κ. Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν βρήκε τα συγκεκριμένα έγγραφα περί της κατάσχεσης του μισθού του Δημάρχου, ζητήσαμε από το Δ.Σ να αποφασίσει να κατατεθούν τα έγγραφα και να τεθούν υπόψη των δημοτικών συμβούλων. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ αποφάσισε να μη παρουσιαστούν τα συγκεκριμένα έγγραφα, ύστερα από τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της Αντιδημάρχου κ. Νίκης Κασσιανού ,αδελφής του Δημάρχου, ότι τα έγγραφα αυτά απευθύνονται στον κ. Κασσιανό και αφορούν προσωπική του υπόθεση.

Σήμερα λοιπόν ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και τις αρμόδιες Αρχές ότι:
  1. Από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Δ.Ο.Υ Αγ. Δημητρίου, έχει διαταχθεί η κατάσχεση εις χείρας τρίτων και συγκεκριμένα στα χέρια του Δήμου Ιθάκης, του μισθού του Δημάρχου για χρέη του προς το Δημόσιο. Έτσι στο Δήμο υπάρχουν δύο εντολές αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων .  Η πρώτη για χρέη κάποιων εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη, η γνωστή πλέον, για χρέη 169.247,48 ευρώ.
  2. Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στο Δήμο Ιθάκης και όχι στο Δήμαρχο Ιθάκης και βεβαίως αφορά το Δήμο Ιθάκης και όχι τον οφειλέτη κ. Κασσιανό, στον οποίο άλλωστε ούτε καν κοινοποιείται.
  3. Ο Δήμος Ιθάκης δια του Δημάρχου-οφειλέτη παρανόμως και αναρμοδίως, προβαίνει σε ΑΡΝΗΤΙΚΗ δήλωση όσον αφορά την αναγκαστική κατάσχεση για οφειλές των εκατομμυρίων.
  4. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής στην αρνητική δήλωση του Δήμου και έτσι ο Δήμος δικαστικώς εμπλέκεται με τα χρέη του κ. Κασσιανού.
Όλα τα παραπάνω τα σχετικά με τη δεύτερη αναγκαστική κατάσχεση στα χέρια του Δήμου Ιθάκης του μισθού του Δήμαρχου για μεγάλα χρέη στο Δημόσιο, έχουν γίνει ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Στις εκκλήσεις μας, σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ, να κατατεθούν  τα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτήν την πολύ  σοβαρή υπόθεση, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αδελφή του, έδιναν ψευδείς πληροφορίες στο Δ.Σ και εξαπατούσαν τους δημοτικούς συμβούλους.

Επειδή το θέμα αφορά αποκλειστικά το Δήμο Ιθάκης , τα συμφέροντα του οποίου θίγονται και ζημιώνονται από τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο οφειλέτης του Δημοσίου κ. Κασσιανός με τη σφραγίδα του Δήμου για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,

Ζητάμε να μας χορηγηθούν άμεσα ,αντίγραφα:
  1. Του εγγράφου της Δ.Ο.Υ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, με το οποίο επιβάλλεται στα χέρια του Δήμου Ιθάκης ,αναγκαστική κατάσχεση του μισθού του Δημάρχου, για χρέη του κ. Κασσιανού προς το Δημόσιο.
  2. Της αρνητικής δήλωσης στην οποία προέβη ο Δήμος Ιθάκης.
  3. Της αίτησης ανακοπής στην οποία έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών.
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΙΘΑΚΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΑΘ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ        
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ: ΧΡ. ΣΚΛΗΡΟΣ
ΚΟΙΝ. 1.Αξ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ     ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΟΝ.ΝΗΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.