Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ΜαντζαβινάτειοΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΕΦHΣΥΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΛΙΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ   ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤO ΛΗΞΟΥΡΙ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ως υλοποίηση του Ν.4052 άρθρο2 παρ.1 Φ.Ε.Κ. 01.03.12 στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της Ε.Ε, τρόικας, Δ.Ν.Τ. που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Λίγες μόνες μέρες μετά εκταμίευση της δόσης που θα  ''έσωζε΄΄ τον λαό και θα ξεκινούσε η ''ανάπτυξη'', έγινε κατανοητό και στο πιο δύσπιστο ποιούς ωφελεί και τι αρνητικές επιπτώσεις έχει για το λαό.

Δεν έχουν περάσει δυό μήνες από την συνεδρίαση του Δ.Σ στο Ληξούρι και ένας μήνας από την συζήτηση των θεμάτων υγείας σε αυτό και οι τοποθετήσεις Δημοτικής Αρχής (ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), μείοζονος αντιποίτευσης (ΠΑΣΟΚ), Ανεξάρτητης Κεφαλονιάς(ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ) ήταν απαλλαχτικές για την ευθύνη της κυβέρνησης για το κλείσιμο του νοσοκομείου και εφησυχαστικές και παραπλανιτικές προς τον λαό, δημιουργώντας του αυταπάτες για το μέλλον του νοσοκομείου.

Στηρίζουν και υλοποιούν με κάθε τρόπο της αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ που εξαθλιώνει και κτυπά τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα, βάζοντας σε δοκιμασία ακόμα και την  ίδια την ζωή των λαικών οικογενειών. Αντί να αναδείξουν τις αιτίες και τις ευθύνες για αυτή την εξέλιξη συζητούν για επιτροπές και επαφές που θα “λύσουν” το πρόβλημα.

Ως Λαική Συσπείρωση έχουμε αναδείξει το ζήτημα της υγείας και ειδικότερα τους κινδύνους που εγκυμονεί η κυβερνητική πολιτική για την ύπαρξη και λειτουργία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Δ.Σ. επανειλημμένα.

Καλούμε τον λαό να μην έχει καμία αυταπάτη για τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής, μείζονος αντιπολίτευσης και “ανεξάρτητων” που με την γνωστή παρελκυστική τακτική τους έβαλαν πλάτη να περάσει αυτή η αντιλαική επιλογή της συγκυβέρνησης. Να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού.Καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και στο χώρο της υγείας.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.

Αργοστόλι 21 Δεκέμβρη 2012
Λαική Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.