Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θεοδόσης Γερολυμάτος - Φτύστε τους μην τους ματιάσουμε!!

Μετά και από υπόδειξη αναγνώστη μας αναδημοσιεύουμε από το e-Kefalonia ένα άρθρο που επιθυμούμε να προκαλέσει προσεκτικό σχολιασμό με σεβασμό στους κανόνες που έχουμε θέσει. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι αναδημοσιεύουμε το άρθρο αυτούσιο. Στην αρχική δημοσίευση παρουσιάζεται και ο αρθρογράφος.

Εδώ και μέρες με βασανίζουν μερικές σκέψεις και θα ήθελα να τις εκφράσω, έστω κι αν για κάποιους είναι σκληρό αυτό.







Μαϊμουδάκια και μασκότ στη Σάμη!

Για πάμε λοιπόν να μπούμε δυναμικά και να κάνουμε μια βόλτα μέχρι την όμορφη Σάμη, που τις τελευταίες ημέρες έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των «μπράβων» της ΣΔΟΕ από την Αθήνα.

Ήρθαν για έλεγχο στην παλιά ΚΕΤΑΠ και ψάρεψαν λαβράκι. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τριάντα  τέσσερα ολόκληρα τιμολόγια κατάσχεσαν οι «γίγαντες» και μάλιστα, όπως λέγεται, τα χρήματα που τσέπωσαν μερικοί εκείνη την περίοδο ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Μια εταιρία μαϊμουδάκι, μια «μασκότ» της οποίας ο ρόλος ακόμη διερευνείται και ένα συμβούλιο, αυτό της ΚΕΤΑΠ, που ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν πήρε χαμπάρι το παραμικρό.

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι τα μέλη αυτού του συμβουλίου στην πλειοψηφία τους ήταν πρωτοκλασάτα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στο νησί μας. Από αυτούς μάλιστα, ο ένας, ήταν πρώτη μούρη σε όλες τις πόρτες που χτύπησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και τα συνθήματά του είναι δύο και κρατήστε τα «Δημόσια Δωρεάν Παιδεία» και «Διαφάνεια Παντού»…. Ένα πράγμα σαν τον Ερνέστο δηλαδή, ο λαός μπροστά!! 

Καλά βρε «διαφανίστα», εσύ δεν έβλεπες τίποτα περίεργο τότε;; Δεν έλεγξες ποτέ που κόβονται τα τιμολόγια της ΚΕΤΑΠ και για ποιο λόγο;;;

Κάτι μου λέει πάντως,  πως αν οι «μπράβοι» ψάξουν λίγο παραπάνω την υπόθεση θα βρουν πολλά και τότε αντίο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Σάμης, έχετε για βρυσούλες… Ευτυχώς η περιοχή έχει και λόγγους και βουνά κα ραχούλες και κάπου θα βρείτε να κρυφτείτε…

Βρε την κακομοίρα την Αφροδίτη, άντε τώρα να ψάξει να εντοπίσει στελέχη άφθαρτα να στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά της στις δημοτικές εκλογές. Άντε να αποδείξει ότι οι εθνοσωτήρες δεν είναι διαπλεκόμενοι.. Εμ, μικρή κοινωνία η Κεφαλονιά ντε, μια του κλέφτη δυο του κλέφτη… τρεις και την κακή του μέρα λέει ο λαός και δεν έχει άδικο!

Ένας «Κροταλίας» για την Πυλαρο!

Ας αφήσουμε όμως προς το παρόν τη Σάμη, για να πάμε σε ένα όμορο Δήμο, αυτός της Πυλάρου. Ο Αντιδήμαρχος λέει εκεί κυκλοφορεί με τα χαρτομάντιλα ανά χείρας μετά τη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου και την ήττα με τον ξενώνα της Αγίας Ευφημίας. Μα να φάει τέτοιο μαύρο;;; Ούτε να το πιστέψει δεν μπορεί! Κατά τα άλλα, βαρύ πυροβολικό ο Mr Βάγια… Τέταρτος, αν δεν κάνω λάθος, στην περιοχή του στις δημοτικές….


Και μάλλον κάπως έτσι σκέφτηκε και ο «κροταλίας», που θυμήθηκε τι είχε γίνει στο συμβούλιο με το θέμα του Αγίου πριν λίγο καιρό και την ξεχωριστή πρόταση που είχε κατεβάσει τότε ο Βαγιωνίτης και είπε να βάλει στην άκρη τα της παραταξιακής πειθαρχίας και να περάσει στην εκδίκηση. Ωραία πράγματα!! Έτσι είναι ο Σπύρος, «κροταλίας», «Λερναία Ύδρα» και «Ηρακλής» μαζί. Δεν του κόβεις το κεφάλι, κι αν το κάνεις ξέρει τον τρόπο να επανέλθει και να σε τσακίσει… Α ρε Δήμαρχε που έμπλεξες, τράβα τώρα να τους μαζέψεις έτσι όπως τους άφησες να αλωνίζουν!
Για αυτό κύριοι, πριν ευχαριστήσω για τη δημοσίευση (αν μου κάνετε την τιμή), θα ήθελα όλοι μαζί να φτύσουμε τους παραπάνω κυρίους, για να μην τους ματιάσουμε!!

Η αρχική δημοσίευση εδώ.
 




1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφερουσα ειδηση, που αποτελει "αιτια σκεψης και κουβεντας".

    Ειναι κοινος αποδεκτο πως εχουν φαγωθει-ΚΛΑΠΕΙ χρηματα απο πολλους, τοσο σε πανελληνια κλιμακα οσο και στις κατα τοπους κοινωνιες. Η κοινωνια μας και ο "πολιτισμος μας" τις τελευταιες δεκαετιες αποθεωνει και δοξαζει "τους εχοντες" και στιγματιζει ως αποτυχημενους τους "μη εχοντες". Αν τωρα για να εχεις, εχεις ΚΛΕΨΕΙ το δημοσιο, Ε εισαι και ΜΑΓΚΑΣ, και αξιος, και ΩΡΑΙΟΣ, και σου απονεμεται και καθε αλλο "παρασημο" που κυκλοφορει στην πιατσα.
    "Αιρετοι αρχοντες" κυριως εκλεγοντε οι "εχοντες οικονομικη" δυναμη (οι "ικανοι" της κοινωνιας μας με κυκλο γνωριμιων), αυτοι που κληρονομουν το αξιωμα (τα τζακια δεν πεθαινουν εν ελλαδι), μερικοι σαλτιμπαγκοι-κωμικοι-αχυρανθρωποι που τυφλωμενοι απο την εξουσια εξυπηρετουν συμφεροντα αλλων, και ελαχιστοι πραγματικα αξιοι (δικαιοι και εντιμοι) πολιτες.
    Οι νομοι που ΔΕΝ εφαρμοζονται, οι ποινες που ειναι χαδια αν οχι επιβραβευση του κλεφτη, και το κρατος που δεν μπορει να το βρει ουτε η αγαπητη Νικολουλη, εχουν συντελεσει στην δημιουργια του περιβαλοντος που ζουμε..

    Στην περιπτωση που ηρθε στο φως της δημοσιοτητας, πρεπει ο κοσμος της σαμης και της κεφαλονιας να ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ειναι ΤΙ ...!!
    ΑΛΗΘΙΑ & ΦΩΣ.
    Και φυσικα να ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ απο τους υπευθυνους-κλεφτες (αν υπαρξουν τετοιοι) ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΟΥΤΗΞΑΝ και με ΤΟΚΟ και ΠΡΟΣΤΙΜΟ μαλιστα.

    Οσο για τις πολιτικες ευθυνες, το επισημο πορισμα θα αναδειξει κατι γνωστο σε πολλους, οτι το "σαπιο πασοκ" ή ενα μεγαλο μερος του, μετακομοισε στον συριζα για να συνεχισει να τρωει. Καποιοι συνεχιζουν να ονειρευονται μασες και ρεμουλες, και πανε με την επερχομενη "εξουσια"... Εδω πρεπει να ερθει το κρατος δικαιου (αν μπορει να υπαρξει) και να τους στειλει φυλακη αφου βεβαια παρει πισω τα κλεμμενα με τοκο. Η ατιμωρησια και η λαμογια οδηγησε τον φασισμο να ξαναγεννηθει και να βρωμιζει την ζωη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.