Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καραβίας - Τα χρέη του Δημάρχου του στο Δημόσιο καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ιθάκης!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε και τι κατάληξη μπορεί να έχει η όλη αυτή ιστορία εις βάρος του Δήμου. 

Στις 25/09 φτάνει  στο Δήμο και συγκεκριμένα στην Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών  Αμαλία Οικονόμου, έγγραφο της ΙΒ΄ Δ.Ο.Υ Αθηνών, με το οποίο κατάσχεται αναγκαστικά στα χέρια του Δήμου μέρος της αντιμισθίας του Δήμαρχου, για οφειλές του τελευταίου προς το Δημόσιο ύψους 169.274,48 ευρώ. Ο Δήμος όπως επιβάλει ο Νόμος, δια της Προϊσταμένης προβαίνει μέσα σε οχτώ ημέρες σε δήλωση ότι ο Δήμαρχος μισθοδοτείται από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος, παράνομα και καταχρηστικά και παραβιάζοντας τα άρθρα 58 παρ 3 και 61 του ν. 3852/2010, προβαίνει σε απαράδεκτες ενέργειες: Υποβάλλει αρνητική δήλωση στη ΙΒ΄ Δ.Ο.Υ  εξ ονόματος και με τη σφραγίδα του Δήμου, επικαλούμενος ψευδή και ανυπόστατα δήθεν στοιχεία. Αναφέρει ότι ,τα χρέη του κ. Κασσιανού έχουν παραγραφεί, ότι αυτά είναι πολύ μικρότερα και έχουν γιγαντωθεί εν αγνοία του ίδιου. Αυτά όμως τα στοιχεία δεν τα γνωρίζει ο Δήμος! Αναφέρει ότι έχει ΑΣΥΛΙΑ, ότι ο μισθός του δεν κατάσχεται επειδή είναι δήμαρχος!

Στη συνέχεια διώκει τη κ. Οικονόμου επειδή προστάτευσε τα συμφέροντα του Δήμου και όχι του Δήμαρχου, την υποβαθμίζει σε τηλεφωνήτρια και την διατάζει να ανακαλέσει τη δήλωση της προς τη Δ.Ο.Υ. Δήλωση την οποία προώθησε η Αντιδήμαρχος, η οποία όμως δε διώκεται από το Δήμαρχο, σε αντίθεση με την υπάλληλο.

Ανακαλεί ο ίδιος το συγκεκριμένο έγγραφο, και προβαίνει στο αχαρακτήριστο: στην άρνηση του Ταμία να του χορηγήσει το σύνολο της αντιμισθίας του, παίρνει μόνος του το μπλοκ των επιταγών του Δήμου, συμπληρώνει το σύνολο του μισθού του, το όνομά του ως δικαιούχου, υπογράφει αντί του Ταμία, εξουσιοδοτεί τον εαυτό του να εισπράττει χρήματα του Δήμου και εισπράττει με αυτό το παράνομο τρόπο ολόκληρο το μισθό του!

Επίσης στο Δήμο Ιθάκης από το καλοκαίρι υπάρχει και άλλη κατάσχεση για τον ίδιο φορολογούμενο Δήμαρχο, για τα χρέη, που ξεπερνάνε τα 9 εκ. €, της εταιρείας ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΑΡΠΕΤΣ του κ. Κασσιανού από την ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου, έγγραφο που παρέλαβε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Γεωργούλη το οποίο δεν έχει πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου ίσως να έχει πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο του Γραφείου Δημάρχου αν φυσικά κρατείτε κάτι τέτοιο/ Μέχρι σήμερα αρνούνται οι διοικούντες να το θέσουν υπόψη του Δ.Σ  παρά τα συνεχή αιτήματά της Αντιπολίτευσης.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά και που μπορεί να φτάσει η όλη κατάσταση.

«ΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΝ» Ο ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχουν σταλεί από τη ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών και την ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου στον κ. Κασσιανό όλες όμως επέστρεφαν πίσω με τη ένδειξη «ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΝ». Μερικές μάλιστα στάλθηκαν και μέσω της ΔΟΥ Ιθάκης και του Δήμου Ιθάκης αλλά και αυτές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα μιας και την διεύθυνση του Γιάνναρου δεν την «γνώριζαν» ούτε και οι στενοί τους συγγενείς. 

Φυσικά μετά από τόσες κλήσεις και δικαστήρια τα χρέη είχαν βεβαιωθεί και με τους τόκους έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν. Μάλιστα έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Εισαγγελία και ο Κασσιανός θεωρείται φυγόδικος και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συλληφθεί!!! Εάν συλληφθεί θα οδηγηθεί στον ανακριτή για την μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. και ο  εισαγγελέας  θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. 

Φυσικά ο κ. Κασσιανός έχει τώρα διεύθυνση μιας και έχει εκλεγεί Δήμαρχος Ιθάκης άσχετα αν το περισσότερο χρόνο του τον περνάει στην Ρουμανία. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία που ο κλοιός κλείνει σιγά-σιγά οι εμφανίσεις του στην Ιθάκη και στην Ελλάδα γίνονται όλο και λιγότερες. Και μην μου πείτε ότι άνοιξαν με τέτοια κρίση οι δουλειές του στην Ρουμανία και γι αυτό η παραμονή του εκεί είναι πιο συχνή και απαραίτητη!!

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχει προβεί σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων, και συγκεκριμένα  του Δήμου Ιθάκης, της αντιμισθίας  του Δημάρχου Γιάννη Κασσιανού, λόγω χρεών του προς το Δημόσιο ύψους 169.247,48 ευρώ. Η Προϊσταμένη των Οικονομικών του Δήμου στην οποία απευθυνόταν το έγγραφο της κατάσχεσης, με το 7796/02-10-2012 έγγραφό της προβαίνει στη προβλεπόμενη δήλωση προς τη ΙΒ΄Δ.Ο.Υ, αναφέροντας την μηνιαία αντιμισθία του Δημάρχου και το τμήμα της που θα κατασχεθεί υπέρ του Δημοσίου. 

Η κ. Οικονόμου έπραξε πέρα για πέρα σωστά όπως ορίζει ο δημοσιονομικός κώδικας κάτι που ενόχλησε το Δήμαρχο και ενεργώντας ως ένας επιχειρηματίας δικτάτορας καρατόμησε την υπάλληλο και την υποβάθμισε αυθαίρετα και χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία τηλεφωνήτρια στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης. 

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια προχώρησε σε ανάκληση του εγγράφου της κ. Οικονόμου όμως κάτι τέτοιο είναι παράνομο και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από την απάντηση του Ν.Σ.Κρ «Η θετική δήλωση του τρίτου, στα χέρια του οποίου επιβλήθηκε από το Δημόσιο αναγκαστική κατάσχεση ως εξώδικη διαδικαστική (και όχι διοικητική) πράξη, δεν υπόκειται σε ανάκληση, με την υποβολή της δε ο τρίτος θεωρείται οφειλέτης του Δημοσίου»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Και τι λέει η ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών μετά την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σχετικό ερώτημα του, σχετικά με την ανάκληση των διοικητικών πράξεων… 

«Με την αρ. 161/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου, η θετική δήλωση του τρίτου, στα χέρια του οποίου επιβλήθηκε από το Δημόσιο αναγκαστική κατάσχεση ως εξώδικη διαδικαστική (και όχι διοικητική) πράξη, δεν υπόκειται σε ανάκληση (εννοεί το έγγραφο της προϊσταμένης των Οικονομικών του Δήμου), με την υποβολή της δε ο τρίτος (ο Δήμος Ιθάκης δηλαδή) θεωρείται οφειλέτης του Δημοσίου» 

(Οι επεξηγήσεις στις παρενθέσεις είναι δικές μας για να καταλάβετε σε τι περιπέτειες πάει να μας μπλέξει ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ). 

Τί θα μας πει τώρα ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Βλασσόπουλος που αγωνιούσε και ρωτούσε στο τελευταίο ΔΣ, συνέχεια το Ταμία του Δήμου τι απάντησε το Ν,Σ.Κρ για το έγγραφο που έστειλε η κ. Οικονόμου. Άραγε ενημερώθηκε τώρα που ήρθε η απάντηση η και αυτή την έφαγε η μαρμάγκα Νικούλα όπως και άλλα σοβαρότερα έγγραφα.. Είμαι περίεργος αν γινόταν τώρα το ΔΣ για την καταδίκη του Δημάρχου Ιθάκης για την απαράδεκτη στάση του απέναντι στην υπάλληλο Οικονόμου θα ψήφιζε και αυτός υπέρ η θα έβρισκε κάποιο άλλο τερτίπι.

Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΔΕΛΦΗΣ ΝΙΚΗΣ

Με το 8152/19-10-2012 έγγραφό του ο Δήμαρχος Ιθάκης προκειμένου να προστατεύσει τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, προβαίνει σε ΑΝΑΚΛΗΣΗ του ανωτέρω εγγράφου της Προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών. Το έγγραφο 8152 της ανάκλησης, το υπογράφει αντ' αυτού η Αντιδήμαρχος κ. Νίκη Παναγιωτοπούλου, αδελφή του Δημάρχου κ. Κασσιανου.

Σύμφωνα με το ν. 3852/2010 άρθρο 61, «ο Δήμαρχος θα πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος». Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ.3, «Σε περίπτωση που τα ιδιωτικά συμφέροντα του δημάρχου ή συγγενή του έως δεύτερο βαθμό, συγκρούονται με τα συμφέροντα του Δήμου, ο Δήμαρχος υποχρεούται να απέχει. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος».

Δεδομένου ότι η υποχρέωση του Δήμου να παρακρατήσει μέρος της αντιμισθίας του Δημάρχου λόγω χρεών του προς το Δημόσιο, έρχεται σε σύγκρουση με το συμφέρον του κ. Κασσιανού, ο οποίος με την ανάκληση του εγγράφου στην οποία προέβη, επιδιώκει να μη γίνει η παρακράτηση αυτή, Σχετική αναφορά κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλου Λιβιτσάνης και Σκληρός.

ΤΟ ΔΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ!!   

Πρόσφατα το ΔΣ Ιθάκης στη τελευταία του συνεδρίαση με απόφαση του καταδίκασε τις ενέργειες του Δήμαρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού με τις οποίες, ενέπλεξε το Δήμο Ιθάκης στο πρόβλημα των προσωπικών του οφειλών προς το Δημόσιο. Θεωρεί επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου, όλα τα έγγραφα που έχει υπογράψει ως Δήμαρχος για να προστατεύσει το προσωπικό του συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου. 

Τα έγγραφα αυτά δεν δεσμεύουν το Δήμο Ιθάκης. Επίσης καταδίκασε την ενέργειά του Δήμαρχου να υποβαθμίσει αυθαίρετα και παράνομα την προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αμαλία Οικονόμου, απλά και μόνο επειδή προστάτευσε το δημοτικό συμφέρον. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του 7886/5-10-2012 έγγραφου του Δήμαρχου και την επιστροφή της κ. Οικονόμου στη θέση της Προϊσταμένης, προκειμένου να λειτουργήσει η Οικονομική Υπηρεσία εύρυθμα όπως πριν. Όλα αυτά είναι παράνομα, αντιδεοντολογικά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα συμφέροντα του Δήμου.

ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Και μην νομίζετε πως η απόφαση του ΔΣ έγινε «αποδεκτή» από το Δήμαρχο και την αδελφή του Αντιδήμαρχο, εξάλλου όπως και άλλες αποφάσεις του ΔΣ. Η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αμαλία Οικονόμου δεν επέστρεψε στη θέση της παρμένει τηλεφωνήτρια στις Τεχνικές Υπηρεσίες, το μόνο που κάνει είναι 2-3 ώρες την ημέρα να πηγαινοέρχεται στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερώσει τον αντικαταστάτη της η αν προκύψει κόποιο πρόβλημα στις πληρωμές. 

Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις των διοικούντων υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της υπηρεσίας, οι πληρωμές αργούν, ο απολογισμός του 2011 ακόμη δεν έχει κατατεθεί στο ΔΣ για έγκριση, ενώ μπήκαμε στον Δεκέμβρη και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στο ΔΣ ο προυπολογισμός του 2013. Ο Δήμαρχος κατοικοεδρεύει στη Ρουμανία, η Αντιδήμαρχος αδελφή του «κουτή και αδιάβαστη» που να τα βγάλει πέρα. 

Τελευταία έχει χάσει τον έλεγχο, τσακώνεται με όλους, κυνηγάει τους υπαλλήλους αν καθυστέρησαν στην πρωινή τους προσέλευση στη δουλειά τους και όλη την ημέρα κάνει αναρτήσεις εγγράφων που ζητάνε απο το Δήμο Ιθάκης απολογιστικά στοιχεία για να κάνουν έλεγχο. Φυσικά συνεχίζει τις κατινιές στη προσωπική της ιστοσελίδα που μόνο γέλια φέρνουν και δείχνουν περίτρανα με ποιοι είναι αυτοί που μας διοικούν!!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Δ.Ο.Υ Αγ. Δημητρίου, έχει διαταχθεί η κατάσχεση εις χείρας τρίτων και συγκεκριμένα στα χέρια του Δήμου Ιθάκης, του μισθού του Δημάρχου για χρέη του προς το Δημόσιο. Έτσι στο Δήμο υπάρχουν δύο εντολές αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων. Η πρώτη για χρέη 9 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη, η γνωστή πλέον, για χρέη 169.247,48 ευρώ.

Γνωρίζουμε ότι το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στο Δήμο Ιθάκης και όχι στο Δήμαρχο Ιθάκης και βεβαίως αφορά το Δήμο Ιθάκης και όχι τον οφειλέτη Κασσιανό, στον οποίο άλλωστε ούτε καν κοινοποιείται. Ο Δήμος Ιθάκης δια του Δημάρχου-οφειλέτη παρανόμως και αναρμοδίως, προβαίνει σε ΑΡΝΗΤΙΚΗ δήλωση όσον αφορά την αναγκαστική κατάσχεση για οφειλές των εκατομμυρίων. Το Υπουργείο Οικονομικών ,έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής στην αρνητική δήλωση του Δήμου και έτσι ο Δήμος δικαστικώς εμπλέκεται με τα χρέη του κ. Κασσιανού. Και να σκεφτείτε ότι όλα τα παραπάνω έχουν γίνει ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Επικοινωνήσαμε με γραφείο διακεκριμένων δικηγόρων που ασχολείται με φορολογικά θέματα, τους εκθέσαμε την κατάσταση και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι ο Δήμος Ιθάκης με τις αυθαίρετες αυτές ενέργειες του Δημάρχου δεν θα αποφύγει να συρθεί στα δικαστήρια και υπάρχει πιθανότητα να πληρώσει και μέρος των χρεών του κ. Κασσιανού. 

Τα ίδια σχεδόν μας είπαν και στελέχη του τμήματος Δικαστικού ΔΟΥ Αθηνών και μάλιστα διερωτήθηκαν πως ακόμη δεν έχουν επέμβει οι ανώτερες Δικαστικές και Διοικητικές αρχές στην όλη υπόθεση «έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Εισαγγελία και ο κ. Κασσιανός θεωρείται φυγόδικος, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συλληφθεί, σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθεί στον ανακριτή για την μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο και ο  Εισαγγελέας  θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
 
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.