Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κ. Καλούδης - Καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα σε βάρος της ελευθεροτυπίας




ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της  Περιφερειαρχίας  Σπύρου σε βάρος της ελευθεροτυπίας και  σε βάρος του δημοκρατικού δικαιώματος των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους, και  σε βάρος της Εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

3-12-2012

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012  στις 10.00 θα ξεκινούσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Συνήθως ξεκινάει με καθυστέρηση μισής έως μίας ώρας.

Εμείς πήγαμε με μία μικρή καθυστέρηση μετά τις 10.00.

Όπως μάθαμε αργότερα ο εκδότης της 30χρονης καθημερινής εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Γιώργος Κατσαίτης  έστειλε το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 10.00, σαράντα (40) φύλλα της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τα οποία και εναποτέθηκαν από ένα φύλλο σε κάθε έδρανο Περιφερειακού Συμβούλου.

Εμείς δεν βρήκαμε τίποτα ούτε στη θέση μας, ούτε οπουδήποτε αλλού μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.

Ήταν προφανές ότι ο κ. Σπύρου είχε δώσει εντολή και είχαν εξαφανισθεί από τα  έδρανά μας τα φύλλα της εφημερίδας, όπως άλλωστε κατάγγειλε και ο κ.Κατσαίτης.

Το φύλλο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ήταν του Σαββάτου 1 Δεκέμβρη 2012 με πρωτοσέλιδο:
«Με απευθείας ανάθεση του Περιφερειάρχη στο όνομα της τουριστικής προβολής.12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ !  Η Π.Ι.Ν. δεν δείχνει τη σύμβαση επικαλούμενη «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Το θέμα το θέσαμε στην ομιλία  του επικεφαλής μας.
Επειδή δεν υπήρχαν Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα ούτε καλύπτονται ραδιοτηλεοπτικά οι συνεδριάσεις του Π.Σ.ΙΝ. και δεν ενημερώνεται ο λαός, εμείς θέσαμε και πάλι επιτακτικά το θέμα της ζωντανής ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Π.Σ.Ι.Ν. με αποζημίωση των σταθμών για το εργατικό κόστος τους και γενικά ενίσχυση των Μ.Μ.Ε. των Επτανήσων. Η διαδικαστική αυτή παρέμβαση και η τοποθέτηση αυτή του Γιώργου Καλούδη είναι καταχωρημένη στα πρακτικά.

Η πράξη της Περιφερειαρχίας Σπύρου να κλέψει από τα έδρανα κάθε Περιφερειακού Σύμβουλου εφημερίδα προοριζόμενη για ενημέρωσή του είναι πράξη βάρβαρη και σκοταδιστική, τη ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ως πράξη πλήτουσα  την ελευθεροτυπία και  το  δημοκρατικό  δικαίωμα  των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.