Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πεζοπορία στο μονοπάτι Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την Ημερίδα που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο “50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου – 10 έτη Φορέας Διαχείρισης”, σας προσκαλεί επίσης να συμμετάσχετε σε εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου.

Η εκδρομή περιλαμβάνει πεζοπορία στο μονοπάτι “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα”. Κατά την πεζοπορία, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα θα ενημερώσει τους επισκέπτες για τον Εθνικό Δρυμό, τις υποδομές που διαθέτει για τους επισκέπτες, την πανίδα και τη χλωρίδα που ενδεχομένως απαντηθούν και θα είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση. Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα.

Για τη μεταφορά των εκδρομέων θα διατίθεται λεωφορείο. Ως χώρος αναχώρησης ορίζεται η είσοδος της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και η ώρα αναχώρησης θα είναι 09:00.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00, στο τηλέφωνο (26710-29258) ή στο e-mail (foreasainou@ath.forthnet.gr) του Φορέα.

Περιγραφή της διαδρομής

Το μονοπάτι “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα” έχει μήκος 6.184 m. Αποτελεί κυκλική διαδρομή, με σημείο έναρξης και τερματισμού 190 m ανατολικά της διασταύρωσης του κεντρικού Δρόμου με τον παράδρομο του Περιβαλλοντικού κέντρου (υψόμετρο: 1.384 m). Η χρονική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε περίπου 2 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός, συνεπώς η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού, βρίσκεται εντός του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν μερικά ξέφωτα, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική θέα προς τις ΝΔ πλευρές της Κεφαλονιάς. Στη θέση ‘Χιονίστρα’ βρίσκεται περιφραγμένο το πυκνότερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής εξάπλωσης της Viola cephalonica (κεφαλληνιακής Βιολέτας), στενότοπου ενδημικού του Αίνου.

Σας περιμένουμε!


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.