Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Ημερίδα για το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο


30 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εισαγωγική Ημερίδα για το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο
Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στο Ληξούρι Εισαγωγική Ημερίδα για τη γνωριμία με το έργο:
Ιόνιο Μουσικό Αρχείο: Διάσωση μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω ενός πλαισίου ψηφιακής αξιοποίησης
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Ληξουρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η Ημερίδα θα αναπτυχθεί σε δύο μέρη.
Στην πρωινή Επιστημονική Συνεδρία (διάρκεια: 10:30-13:15) θα γίνουν διαλέξεις με θέμα τη δημιουργία του Ιόνιου Μουσικού Αρχείου και τον ιδιαίτερο μουσικό πλούτο των Επτανήσων, αλλά και τις τεχνολογικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με την υλοποίησή του. Μετά το τέλος της, θα ακολουθήσει μετάβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου και ξενάγηση στην πρωτότυπη έκθεση-εγκατάσταση του Απ. Λουφόπουλου.
Στην απογευματινή Πολιτιστική Εκδήλωση (διάρκεια: 17:00-19:30) Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού θα παρουσιάσουν ειδικό πρόγραμμα με επτανησιακούς χορούς.
Το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο είναι ένα έργο ουσίας, το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει την ποικιλία και το εύρος της επτανησιακής μουσικής παράδοσης σε ένα ενιαίο ψηφιακό αρχείο με χρήση τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας την ιδιαίτερη επτανησιακή μουσική κληρονομιά σε μια πολλαπλά αξιοποιήσιμη βάση δεδομένων.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.