Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

O ...Γάιδαρος μας επισημαίνει μια λεπτομέρεια για τον Αιγιαλό και τα πρόστιμα

Αναδημοσιεύουμε από τον Κεφαλονίτη Όνο μια ενδιαφέρουσα ίσως λεπτομέρεια σχετικά με τον αιγιαλό και τα πρόστιμα που επέβαλε η ΚΕΔ στους καταστηματάρχες της παραλίας της Σάμης.

Κινητοποιήθηκαν οι καταστηματάρχες στη Σάμη για τα πρόστιμα που τους επέβαλε η κτηματική υπηρεσία, για τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί στη Σάμη. Εκεί βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Σάμης κ. Λυκούδης που τους είπε, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει το δημόσιο αίσθημα, ότι πρέπει να καταργηθεί ο παλαιός αιγιαλός.

Ακολούθησε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, κατά τα συνήθη. Ο κ. Λυκούδης όμως δεν είπε στους παρευρισκόμενους ότι ο "παλαιός αιγιαλός" αποτελεί ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους. Δεν είναι πράγμα κοινής χρήσης, αλλά οικόπεδου του ελληνικού δημοσίου. Το διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος σαν ιδιοκτησία του. Έχει καθοριστεί με απόφαση που έχει ισχύ νόμου και έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η άποψη να καταργήσουμε τον παλαιό αιγιαλό, όταν διατυπώνεται ανεύθυνα, αποτελεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των πληττομένων. Είναι μια παλαιοπολιτική, λαϊκίστικη άποψη. Θα έλεγα είναι του ίδιου βάρους και της ίδιας λογικής με την αντίστοιχη άποψη που είχε ο κ. Παρίσης το 2011, όταν διαβεβαίωνε τους καταστηματάρχες της Σάμης:

"Μη σας νοιάζει τίποτα, ο Παρίσης καθαρίζει"
"Εγώ είμαι εδώ" κ.λπ.


Επείσθησαν τότε οι καταστηματάρχες από τη στάση του κ. Παρίση. Δεν πρέπει να πάθουν το ίδιο και τώρα. Χρειάζεται σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση, κι αυτή η αντιμετώπιση υπάρχει. Τον παλαιό αιγιαλό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο παλαιός πολιτικός.

Πηγή:  http://kefalonitis-onos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_49.html

1 σχόλιο:

  1. Από το Kefalonia news

    Οι αντιδήμαρχοι έπεσαν με τα μούτρα στη…. δουλειά.
    Όπως στη Σάμη π.χ., όπου εκεί οι επαγγελματίες με τα «τραπεζάκια έξω», «σώνονται» από τον εκάστοτε αντιδήμαρχο εδώ και κάτι χρόνια..
    Θα σας λύσω το πρόβλημα τους έλεγε προεκλογικά ο Δήμαρχος.
    Τα ίδια έλεγαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
    Αλλά, δεν είναι έτσι.
    Τους παραμύθιαζαν τόσα χρόνια και αρχίζουν τώρα να …..κόβουν το χέρι που ψήφισαν.
    Το πρόβλημα είναι αλλού, και κανείς δεν το αναφέρει γιατί θα τον ρίξουν στη θάλασσα...

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ λοιπόν το πρόβλημα;

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.