Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Χαράλαμπος Τζανετάτος: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να λειτουργήσει το Γηροκομείο Σάμης. Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Ένας εκ των δωρητών του Οίκου Ευγηρίας "Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου" στην Σάμη, ο κ. Χαράλαμπος Τζανετάτος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά (ζει μόνιμα στον Παναμά). 

Ο κ. Χαράλαμπος, μαζί με τον αδελφό του Βαγγέλη, εκπληρώνοντας ένα όνειρο των γονιών τους, Δημήτρη και Λουκίας, κατασκεύασαν στην περιοχή Σάμης με δικά τους έξοδα, σε οικόπεδα που παραχώρησε η Μητρόπολη Κεφαλληνίας και οι κληρονόμοι Ευθυμίου Βαγγελάτου - Νταρά, κτήριο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθεί ως "οίκος ευγηρίας ηλικιωμένων".

Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

Το 2003 το κτήριο παραχωρείται στον τότε Δήμο Σάμης και από τότε παραμένει ανενεργό! Ο κ. Χ. Τζανετάτος, όπως ήταν φυσικό επισκέφθηκε σήμερα το κτήριο, είδε σε τί κατάσταση βρίσκεται και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στον Δημήτρη Τζανετάτο (ανηψιό του και εκπρόσωπο των αδελφών Τζανετάτου στη Κεφαλονιά), για εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο, για ν' αντιμετωπιστούν οι φθορές από τον χρόνο. Μαζί του στην "επιθεώρηση" κι' εμείς. Είχαμε μια μικρή συζήτηση για την τύχη αυτού του υπερσύγχρονου κτηρίου με τον κ. Τζανετάτο. Αποκωδικοποιώντας μεταφέρουμε όσα μας είπε, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο...

"Με τον αδελφό μου εκπληρώσαμε ένα όνειρο των γονιών μας, να φτιάξουμε αυτό εδώ το κτήριο, για να στεγάσει ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η επιθυμία των γονιών μας ήταν εντολή για μας και δεν σκεφθήκαμε ούτε το κόστος ούτε τίποτα, φτάνει να φτιάχναμε ένα χώρο που θα τιμούσε την τρίτη ηλικία. Ένα χώρο με όλες τις προδιαγραφές και ανέσεις, για να μπορούν όσοι ηλικιωμένοι το επιθυμούν, να περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους με ζεστασιά και φροντίδα. Όπως βλέπετε το έργο έχει ολοκληρωθεί. Η κουζίνα είναι έτοιμη, ο κλιματισμός, τα φώτα, τα δωμάτια και οι βοηθητικές αίθουσες...είναι όλα έτοιμα. Τα κρεβάτια που απομένουν και ό,τι άλλο χρειαστεί από εξοπλισμό, θα τα αγοράσουμε εμείς. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα ξεκινήσουμε και την κατασκευή της δεύτερης πτέρυγας δωματίων, που προβλέπεται από τα σχέδια. 

Το θέμα είναι οι αρμόδιοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργήσουν τον οίκο ευγηρίας. Εμείς δεν τον φτιάξαμε για να ρημάζει μέσα στον χρόνο. Τον φτιάξαμε σαν φόρο τιμής στους γονείς μας και σ' όλους τους ηλικιωμένους της Σάμης! Δεν καταλαβαίνω... γιατί αυτή η αδιαφορία; γιατί αυτή η εγκατάλειψη; μήπως δεν το θέλουν; αν ναι, ας βγουν να το πουν ανοικτά στους κατοίκους της Σάμης! 

Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να λειτουργήσει αλλά θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε το ίδρυμα και κατά τη λειτουργία του! "Φως" περιμένουμε να δούμε από τους αρμόδιους, χωρίς "φως" δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!"

Αυτά πρόλαβε να μας πει ο κ. Τζανετάτος στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του. Ιδιαίτερα φορτισμένος και πικραμένος για την αδιαφορία και απαξίωση του όλου εγχειρήματος από τους αρμοδίους, ζήτησε να κλείσει τη συζήτησή μας με μια μικρή δήλωση, που θα ακούσετε παρακάτω.

Ακούστε τη Δήλωση του κ. Χ. Τζανετάτου


Tάσος Καβαλιεράτος

Πηγή:  Vlahata Samis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.