Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς -Αντίσταση τώρα! Διακοπές ρεύματος -Υπερχρεωμένα νοικοκυριά -Τέλη κυκλοφορίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλοι και φίλες, άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, έμποροι-ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες,

Διανύουμε ήδη το τρίτο συνεχές καταστροφικό μνημόνιο και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.
Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%  και συνεχώς αυξάνεται ,η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ  αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.

Πάνω από 500.000 παιδιά , σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ , υποσιτίζονται.
Εκατομμύρια είναι οι "παγωμένοι" που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα.

Εκατομμύρια είναι οι χρεοκοπημένοι και "υποθηκευμένοι" στις τράπεζες.

Ένα στα τρία καταναλωτικά δάνεια και ένα στα τέσσερα στεγαστικά δεν πληρώνονται.

Κάθε μέρα γίνονται 1.000 διακοπές ρεύματος στις επιχειρήσεις και κάθε μήνα 30.000 νοικοκυριά μένουν στο σκοτάδι.

Η  κυβέρνηση του  συστήματος συνεχώς ψεύδεται και καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για μια ανάπτυξη που κανένας δεν την πιστεύει πια, την ίδια ώρα που απαλλάσσει με χίλιους δυο τρόπους τους κερδοσκόπους και τους αποτυχημένους καπιταλιστές που αναμένουν να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα και να τους παρακαλέσουμε μήπως δεηθούν να επενδύσουν.Προσπαθεί συνεχώς να αμβλύνει την αντίστασή μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να  αντισταθούμε και να σταματήσουμε τον κατήφορο όσο είναι νωρίς, να ακυρώσουμε όλα τα μνημόνια , με διαγραφή του χρέους και να αλλάξουμε πορεία.

Είναι η μοναδική σωστή πορεία για να γλυτώσουμε την χώρα από την πλήρη διάλυση και ξεπούλημα, είναι η μοναδική πορεία για να γλυτώσουμε την τριτοκοσμική φτωχοποίηση που μας ετοιμάζουν
.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.

Γι΄αυτό σας καλούμε να πυκνώσετε τις τις γραμμές των αντιμνημονιακών δυνάμεων  και όλοι μαζί να χαράξουμε καινούργια πορεία.

Σας καλούμε την συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη . 5 Δεκέμβρη στις 6.30  μμ για να αποφασίσουμε μαζί, νέους τρόπους αντίστασης.

ΛΑΟΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.