Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα: Τοπικό Συμβούλιο

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο για τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας:
  • Αποφασίζει για την προέγκριση ίδρυσης ή εγκατάστασης καταστημάτων, επιχειρήσεων και λοιπών δραστηριοτήτων και για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας μουσικής,
  • Προτείνει τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θέσεις για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, για τη λειτουργία εμποροπανηγύρεων, χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά οι υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες.
  • Με βάση τις Αποφάσεις αυτές η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται και το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδει τις σχετικές Τοπικές Κανονιστικές  Αποφάσεις.
  • Εκφράζει γνώμη και διατυπώνει προτάσεις για σχεδόν των σύνολο των ζητημάτων της δημοτικής  κοινότητας: καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών,  την αξιοποίηση των ακινήτων, την πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής, τη συντήρηση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων θέματα κυκλοφορίας, συγκοινωνίας, έργων, προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών,
  • προστασία της δημόσιας υγείας, την ηχορύπανση, μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα,
  • διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάπτυξη της περιοχής σε πολιτιστικά, πνευματικά, κοινωνικά θέματα,
  • μέριμνα για την υγεία, την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών,
  • την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών ιδρυμάτων, νομικών προσώπων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοτικών επιχειρήσεων και γενικότερα κ.λ.π.
  • την τροποποίηση των ορίων της δημοτικής κοινότητας,
  • την εξέταση γενικών ή ειδικών προβλημάτων για τους άστεγους και τις ευπαθείς ομάδες και την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και άλλες.
  • Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, με αυξημένη πλειοψηφία, μπορούν να μεταβιβάζουν  συγκεκριμένες αρμοδιότητές τους  στα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων. 
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης πόσες φορές έχει συνεδριάσει; Που κυκλοφορούν τα θέματα των συνεδριάσεων; Οι αποφάσεις; 

Καλόν ύπνο! Μην ανησυχείτε, όλα είναι στον αυτόματο!

Ανενημέρωτος....
 


1 σχόλιο:

  1. γιατί να συνεδριάσει?? Ή και να συνεδριάσει δεν υπάρχει ουσία. από πρώτο χέρι ξέρω ότι ουδέποτε έχει απαντηθεί κάποιο ερώτημα από τον δήμο σε τοπικό συμβούλιο. Επίσης ουδέποτε έχει εισακουστεί η γνωμοδότηση εκτος και αν αυτή είναι σύμφωνη με την κεντρική διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.