Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή, η έκθεση που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσία του δημάρχου Ζωγράφου και προέδρου του Μουσείου Γουναρόπουλου Κώστα Καλλίρη, του διευθυντή του Μουσείου Ηλία Γουναρόπουλου, εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για τους Αγώνες του Λονδίνου, σε πρωτότυπη ιδέα του γνωστού και διακεκριμένου Κεφαλονίτη Μιχαήλ Ρωμανού, μετά από πρόταση του στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εικαστικές εγκαταστάσεις, από νέους καλλιτέχνες απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, ενώ πολλοί γνωστοί Κεφαλονίτες έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρόν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ αυτών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι αλλά και ηθοποιοί, τραγουδιστές και γενικά φίλοι του Ρωμανού από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός προσκαλεί όλους τους Κεφαλονίτες που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα να προγραμματίσουν μία επίσκεψη στο Μουσείο Γουναρόπουλου, για να δουν και να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν αποκλειστικά για την έκθεση, η οποία σχεδιάζεται να μεταφερθεί και εκτός Αθηνών το καλοκαίρι, ενώ ήδη η εντυπωσιακή αφίσα της έκθεσης, θα συμμετάσχει στο Λονδίνο σε διεθνή έκθεση αφίσας !!!

O Μιχαήλ Ρωμανός που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, έχει επιλέξει και επιμεληθεί ο ίδιος τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, το θέμα της οποίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ η έκθεση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πλαίσιο της 5ης ετήσιας Athens Fine Arts Festival και υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Διάρκεια: 25 Απριλίου - 12 Μαϊου 2012

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Γ. Γουναρόπουλου 6, Άνω Ιλίσια
Τηλ: 210 7487657, 210 7777601    

Τρ.-Τετ. 09.00-13.30 & 18.00-21.00
Πεμ.-Σαβ. 09.00-15.00
Είσοδος Ελεύθερη


 LINKS

Αthens Fine Arts Festival
http://athensfineartsfestival.blogspot.com

Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com  

Romanos & Friends
http://romanosfriends.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.