Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εγκαινιάστηκε στα Μεταξάτα η ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου «Εννοιακές παραλλαγές» - «Conceptual variations».

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα Μεταξάτα της Κεφαλονιάς, η ατομική έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: «Εννοιακές παραλλαγές» - «Conceptual variations».

Ο διακεκριμένος διεθνώς καλλιτέχνης εκθέτει μία ιστορική σειρά με εννοιολογικά έργα του από την πρώτη περίοδο των αισθητικών αναζητήσεων του, τα οποία εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νέα Υόρκη το 1984-85, με τίτλο Conceptualizations, στη γκαλερί του Παν/μίου FORDHAM AT LINCOLN CENTER, ενώ έκτοτε με ποικίλες παραλλαγές και εφαρμογές -performance εκτέθηκαν σε σημαντικά εικαστικά κέντρα της Ευρώπης και έχουν κυκλοφορήσει σε εκδόσεις τέχνης.

Επίσης εκτίθενται πρόσφατες έγχρωμες συνθέσεις του και συναφείς ψηφιακές εικόνες με γεωμετρικά στοιχεία και σύμβολα.

Επίσης στα πλαίσια της έκθεσης παρουσίασε μιά νέα εικαστική εικόνα- εγκατάσταση στο χώρο, με τίτλο: Η ΑΛΕΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. Βασικό συνθετικό στοιχείο αυτού του έργου τα επιζωγραφισμένα με σύμβολα ρολά τηλετύπων του καλλιτέχνη, τα οποία μετά την πρό διετίας ανάρτηση τους στην τιμητική έκθεση που έγινε στο LA MAISON DE LA GRECE στο Παρίσι, με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, ενεργοποι;h διαχρονικά στη διαμόρφωση ενός υποβλητικού έργου, αφιερωμένο όπως είπε στην "ιδεολογική και διαπροσωπική έρημο της εποχής μας". Η μεγάλη αυτή σύνθεση εντυπωσίασε τους φιλότεχνους με την ιδιαίτερη αισθητική της δύναμη.

Η ΈΚΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΈΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ 
και λειτουργεί καθημερινά 11.00-13.00 και 18.00-21.00 

Πληροφορίες:
T/F: (+30) 26710.41126
www.ionionartscenter.gr – info@ionionartscenter.gr
www.gisi.gr/evangelatos

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.