Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Παρουσιάστηκε με επιτυχία η επανέκδοση των λιθογραφικών σχεδίων του Κώστα Ευαγγελάτου "ΜΕΛΑΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ".


Με την προσέλευση εκλεκτών καλλιτεχνών, τεχνοκριτικών και ιστορικών τέχνης παρουσιάστηκε με επιτυχία στην έδρα του ART STUDIO EST στην Αθήνα η επανέκδοση των λιθογραφικών σχεδίων του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο " ΜΕΛΑΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ".

Η νέα έκδοση τέχνης περιλαμβάνει 17 λιθογραφικά σχέδια του καλλιτέχνη  τα οποία  εμπνεύστηκε από τοπία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το 1988 ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος, αν και βρισκόταν καλλιτεχνικά στην πλέον δυναμική φάση των σωματογραφικών  και εννοιακών συνθέσεων του, οι οποίες είχαν ήδη εκτεθεί με επιτυχία στη Νέα Υόρκη, (1984,1985), στην Αθήνα (1986, 1987, 1988) και στο Σαντιγύ της Γαλλίας το 1988, επιστρέφοντας στην Κεφαλονιά το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ζωγράφισε εκ του φυσικού,
συνδυάζοντας όμως και φανταστικά στοιχεία, 17 τοπιογραφικές μελανογραφίες.

Τα έργα αυτά στο ύφος των πρώτων εφηβικών του έργων με υπολείμματα ερειπίων και το φυσικό περιβάλλον σε μαυρόασπρη εκδοχή και έντονη χαρακτική υφή.

"Από τη μία μεριά αποτυπώνεται η ψυχή του τοπίου, και από την άλλη τα διάφορα στοιχεία που συνθέτουν τις εικόνες (βράχια, πέτρες, δέντρα, ερείπια) δημιουργούν μια παράξενη ποιητική ατμόσφαιρα με αναφορές στο ιδεαλιστικό τοπίο".

Η έκδοση πρόκειται να τυπωθεί σύντομα με εξώφυλλο στη γαλλική και αγγλική γλώσσα, ώστε να κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό.

ART STUDIO EST-COSTAS EVANGELATOS,
ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87, περιοχή Εθν.Πινακοθήκης,
Αθήνα
τηλ: 210 7294259, 6944621286    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.