Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Προσοχή Φαντάσματα!

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews.


Κτίρια “φαντάσματα” που κτίστηκαν για συγκεκριμένο σκοπό, μένουν αχρησιμοποίητα και ρημάζουν.

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για τα κτίρια «φαντάσματα». Κτίρια πανέμορφα που κτίστηκαν για συγκεκριμένο σκοπό, αλλά το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για τη λειτουργία τους.

Ένα απ’ αυτά βρίσκεται μέσα στο Αργοστόλι. Πρόκειται να τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, που θεμελιώθηκε από το τότε υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο επί Ν.Δ, πριν από κάμποσα χρόνια.  Έλεγε ο υπουργός κατά τη θεμελίωσή του, ότι αυτός ο Βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει.


Προφητικός τότε ο λόγος μας όταν απευθυνόμενοι προς τον κ. υπουργό του είπαμε: σε καμιά εικοσαριά χρόνια και βλέπουμε αν θα λειτουργήσει. Ο υπουργός ήταν όμως υπερβολικά αισιόδοξος, όταν έλεγε ότι θα λειτουργήσει όσο εγώ είμαι υπουργός.

Σήμερα το κτίριο μένει άδειο, μη μπορώντας ούτε ο δήμαρχος να το λειτουργήσει μιας και έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που λέγεται Εργατική Εστία, όσο υπήρχε η υπηρεσία αυτή.

Κι όμως, υπάρχουν αρκετοί γονείς εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν που να πάνε τα παιδιά τους.

Ο Δήμος, θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του και να …επανεκτιμήσει το πρόβλημα για τη λειτουργία του Σταθμού παίρνοντας πρωτοβουλίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το θέμα είναι και οικονομικό, δεν υπάρχει ειδικό προσωπικό, δεν υπήρξε υποστήριξη λόγω κρίσης από τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει.

Τι μέλει γενέσθαι και λόγω μνημονίου; Ποιος γνωρίζει το όλο θέμα να μας ενημερώσει;

Ένα άλλο κτίριο, είναι το περιβόητο Γηροκομείο στη Σάμη. Χάσκει κι αυτό, μέσα στα σκουπίδια, χωρίς συντήρηση, για αποτυχημένες πολιτικές του πρώην Δήμου που παραμένει ανεκμετάλλευτο.
Ποιος θα μπορέσει και γι αυτό το κτίριο να μας ενημερώσει;
Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Πηγή: Kefaloniaphotonews

Ρουπάκι: Όχι εντελώς ανεκμετάλευτο. Στο ...Καποδιστριακό μας παρελθόν έχει εξυπηρετήσει ως αποθήκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.