Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Συνέντευξη Τύπου Φοροτεχνικών


Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της Ενωσης φοροτεχνικων ελεύθερων επαγγελματιών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ,στην οποία το ΔΣ παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και πιο συγκεκριμένα:

  • Την μεγάλη φορολογική επιβάρυνση από τις φετινές δηλώσεις που οφείλονται στη μείωση του αφορολογήτου στη αύξηση των τεκμηρίων και στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
  • Επίσης τονίστηκε η μεγάλη επιβάρυνση που επέρχεται με το ΕΤΑΚ και τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
  • Η ένωση δεσμεύτηκε ότι μετά τις εκλογές θα παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις για τη φορολογία και την τοπική οικονομία

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν:


  • Μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με ταυτόχρονη διεύρυνση της φορολογικής βάσης
  • Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας και νέων επαγγελματιών
  • Μείωση συντελεστών ΦΠΑ
  • Νέο απλοποιημένο φορολογικό νομοσχέδιο και κατάργηση του ΚΒΣ
  • Οι συλλογικές συμβάσεις να καθορισθούν με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων


Τέλος παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να προσέλθουν εγκαίρως στα λογιστικά γραφεία λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

Μ. Βασιλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.