Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κώστας Ευαγγελάτος: «Εννοιακές παραλλαγές» - «Conceptual variations».

Την Τετάρτη 16 Μαίου 2012, ώρα 8.30μμ, εγκαινιάζεται στο ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα  Μεταξάτα της Κεφαλονιάς, ατομική έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο:
 «Εννοιακές παραλλαγές» - «Conceptual variations».


Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης  εκθέτει  χαρακτηριστικά εννοιολογικά έργα του από την πρώτη περίοδο των αισθητικών αναζητήσεων του, τα οποία άρχισε να φιλοτεχνεί το 1982  και ολοκληρωμένα εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νέα Υόρκη το 1984-85,με τίτλο Conceptualizations,  ενώ έκτοτε  με ποικίλες παραλλαγές και εφαρμογές -performance   εκτέθηκαν και  κυκλοφόρησαν σε εκδόσεις τέχνης σε  σημαντικά εικαστικά κέντρα της Ευρώπης. 

Κύριες εκθέσεις εννοιολογικών  έργων του  από το 1985 μέχρι σήμερα: Lowenstein Library Gallery, Fordham University, N.Y.C  1985, Hellenic-American Union, Aθήνα 1986, Gallery « F», Αθήνα  1989, 1990, Centre Culturel « les Fontaines», Chantilly, Γαλλία 1988, Αίθουσες τέχνης « Επίπεδα», Αθήνα 1991,« Ιδεογραφίες», Gallery DADA, Αθήνα, 1991, «Winterschool», Glasgow, 1994, Opus 39 Gallery, Nicosia, Κύπρος 1996, Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Δήμος Θεσσαλονίκης  1997, Galerie Dockhans, Paris, Γαλλία  1997,1999, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Αναδρομική « Scriptorium», Αθήνα  1999, Θέατρο «Κέφαλος», Αναδρομική 1973-1999, Αργοστόλι, Κεφαλονιά, 2000, Le Centre de Sevres, « les portraits et les payssages lettristes», Paris 2007, 2008, La Maison De La Grece, Paris, 2008, 2010, Μνημείο « Λουτρά Παράδεισος», Θεσσαλονίκη 2010, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων- Scriptorium II, Αθήνα 2010. 

Οι εννοιακές παραλλαγές του καλλιτέχνη καλύπτουν χρονικά όλο σχεδόν το φάσμα των πρωτότυπων συλλήψεων του-conceptualizations με βάση τα γεωμετρικά επίπεδα, τμήματα του ανθρώπινου σώματος, ρολά τηλετύπων και  επιζωγραφισμένες κατασκευές στο χώρο. Παράλληλα με τις άλλες ενότητες του έργου του (Σωματογραφίες, Νεφελογραφίες, Προσωπογραφίες) αποτελούν την ιδεογραφική αισθητική κατάθεση του ιδιότυπου στυλ του  και τον τοποθετούν χρονολογικά στους  πρωτοπόρους εκπροσώπους  της σύγχρονης  εννοιακής τέχνης και του λετρισμού (γραμματογραφίας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.