Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Διαθεσιμότητα και ΝησιωτικότηταΚέρκυρα, 19-02-2013

Διέγραψαν τα Επτάνησα από το χάρτη της Ελλάδας
Διαθεσιμότητα και Νησιωτικότητα

Γι’άλλη μία φορά το Αθηνοκεντρικό κράτος έκανε το θαύμα του με τη σιωπή του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και των άλλων αυτοδιοικητικών αρχών του Ιονίου όπως και των Επτανησίων βουλευτών.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαιρεί, όπως λέει στη σχετική ανακοίνωσή του, από την διαδικασία της διαθεσιμότητας  υπαλλήλους προερχόμενους από τα νησιά του Αιγαίου «λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας»!

Όχι, τα νησιά του Ιονίου δεν έχουν την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας σύμφωνα με την μνημονιακή συγκυβέρνηση και το κράτος των Αθηνών!

Και καλά αυτοί μας έχουν γραμμένους κανονικά !

Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς;

Περιφερειάρχης, βουλευτές και δήμαρχοι, παρά τα παχιά λόγια ανέχονται αδιαμαρτύρητα αυτή την εξωφρενική διάκριση.

Ο κ. Περιφερειάρχης στην πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είπε στον κ. Σαμαρά ….ανέκδοτα.

Κουβέντα για την εξίσωση του ΦΠΑ στο Ιόνιο με αυτό στο Αιγαίο.

Κουβέντα για ειδικό φορολογικό καθεστώς στο Ιόνιο όπως στο Αιγαίο.

Κουβέντα για τις επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων, όπως στο αιγαίο.

Κουβέντα για τις πανάθλιες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Κουβέντα που ακόμα και στο Υπουργείο Ναυτιλίας είναι μόνο «και Αιγαίου» και όχι Ιονίου.

Ξέρουμε ! Ο κ. Σπύρου στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα κάνει μια ενημέρωση (και αυτή μετά από πίεση της αντιπολίτευσης) προκειμένου να μην γενικευτεί η συζήτηση και στο τέλος θα 
βγει ένα ψήφισμα που θα ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του !!!

Ούτε καν στο ψήφισμα του πρόσφατου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών δεν μπήκαν όλα τα παραπάνω παρά τις εκ του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των συναδέλφων του κ. Σπύρου, εξαπατώντας τον επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Γιώργο Καλούδη που έβαλε το θέμα.

Δεν πειράζει όμως! Στην επόμενη συνάντηση του με την «δασκάλα» του κ. Μέρκελ θα της πει ο κ. Σπύρου τα παράπονά του …. αγωνιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.