Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θεοφ. Μιχαλάτος - Τέλη Καθαριότητας



Αργοστόλι 25-02-2013

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:  Βιομηχανίες , κινηματοθέατρα  και εν γένει  επιχειρήσεις  που λειτουργούν  εποχιακά , καταβάλουν τέλη καθαριότητας  για το χρόνο  που λειτουργούν  και πάντως  για χρόνο όχι λιγότερο  από  τρείς μήνες.

Πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα, παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση τους, και έχοντας γνώση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες, οι οποίοι βάλλονται από παντού, έλαβαν μέριμνα και εφάρμοσαν τη σχετική νομοθεσία.

Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά δυστυχώς δεν έχουμε προβεί σε καμία ενέργεια.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θεωρούμε ότι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η ελάφρυνση των επαγγελματιών. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε  συμπολίτες μας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να διατηρήσουν-δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Καλούμε την Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων,  την Ένωση Ξενοδόχων και κάθε αρμόδιο φορέα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να καταφέρουμε να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι αδιανόητο την σήμερον ημέρα να υπάρχουν τρόποι για να ελαφρύνουμε τους συμπολίτες μας, με ταυτόχρονη  τόνωση της τοπικής οικονομίας και θετικά οφέλη για το δήμο, και η δημοτική αρχή να μένει απαθής.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.