Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ψηφίσματα Φιλαρμονικής Ληξουρίου

Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης (Ληξουρίου)

Γ.Λαμπράκη & Π. Σκαρλάτου
Ληξούρι     28200
Τηλ. 2671092386
Φαξ 2671092386
Κιν. Προέδρου: 6977895551
Email: fil-lix@otenet.gr
Ηλεκτρονική τοποθεσία: www.fsp1836.gr

Ψήφισμα


Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ αυτής καταγγέλλει τις ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην υποβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και ιδιαιτέρως της Επαρχίας Πάλλης, από όπου και αν προέρχονται, όπως αυτές διαγράφονται από τις αποφάσεις περί συγχωνεύσεως του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου με το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Διακηρύσσουμε ότι επιθυμούμε τη συνέχιση και ενδυνάμωση της λειτουργίας του Μαντζαβινατείου ως Νοσοκομειακού Ιδρύματος το οποίο παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που δε συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος, ώστε να πληρώσει ο τόπος μας, τα νησιά μας, ένα τόσο μεγάλο τίμημα. Στηρίζουμε δε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

Ψήφισμα


Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ αυτής καταγγέλλει τις ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην υποβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων γενικότερα και του Παραρτήματος Ληξουρίου ειδικότερα, όπως αυτές διαγράφονται μέσω του περίφημου «Σχεδίου Αθηνά».

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και ειδικότερα το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων αυτού, ως εκ του αντικειμένου του, βρίσκεται από την ίδρυσή του σε αγαστή συνεργασία με τη Σχολή μας, σε πολλαπλά επίπεδα. Εκτός από την παροχή τεχνογνωσίας και υλικοτεχνικής υποδομής, με τη μορφή χρησιδανείων, ιδιαίτερης μνείας αξίζει η δράση που ανεπτύχθη προς την τοπική κοινωνία του νησιού μας και τις Φιλαρμονικές ειδικότερα, με αντικείμενα τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, την μουσική κληρονομιά όπως αυτή πηγάζει από την επί δύο αιώνες δράση των Φιλαρμονικών στα νησιά μας και την γενικότερη προστασία και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, ως φορέας Παιδείας και Πολιτισμού, όπως αναγνωρίστηκε από την Ακαδημία Αθηνών, διακηρύσσει την επιθυμία της για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων ως Πόλου Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας ιδιαίτερα στο αντικείμενο της πολιτιστικής μας παράδοσης, προσβλέποντας σε συνέχιση της μέχρι τώρα συνεργασίας μας και ενδυνάμωσης αυτής στο μέλλον. Στηρίζουμε δε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.