Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τα ΤΕΙΑργοστόλι 6 Φεβ. 13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφασίσαμε ως Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς να στηρίξουμε και εμείς από την μεριά μας τους φοιτητές, το προσωπικό και τους καθηγητές που στελεχώνουν το Τ.Ε.Ι.

 Το ΤΕΙ μας  αποτελεί ζωή για τον τόπο μας. Το Τ.Ε.Ι. μας έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ενεργών φοιτητών ο οποίος ξεπερνά τους 1000 φοιτητές. Κατά συνέπεια  το νησί μας έχει ζωή, έχει ζωντάνια, έχει νέο κόσμο που επιχειρεί να επιζήσει μέσα στη λαίλαπα της κρίσης. Γεγονός ακόμα αποτελεί το ότι πολλοί φοιτητές επιλέγουν να μείνουν και μετά το πέρας της φοίτησής τους στο νησί μας. Μάλιστα ένα μέρος των μελών του συνδέσμου προέρχεται από τους φοιτητές, οι οποίοι πολλές φορές έχουν ανελιχθεί και διακριθεί. Επίσης πολλοί απ΄αυτούς στελεχώνουν πολλές από τις ομάδες του νησιού μας. 

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα αποτελέσει ταφόπλακα για την αναιμική τοπική οικονομία, καθώς η ύπαρξη των τμημάτων του ΤΕΙ , εκτός από σημαντικός παράγοντας σύνδεσης της εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία, αποτελεί και έναν από τους τελευταίους πόρους οικονομικής στήριξης του νησιού μας στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η διασφάλιση της λειτουργίας των τμημάτων στην Κεφαλονιά πρέπει ν’ αποτελέσει πρωταρχικό στόχο όλων μας.


Με μια ενιαία φωνή πρέπει να διεκδικήσουμε όχι μόνο τη συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης αλλά και την αύξηση της σύνδεσης τους με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η απόφαση για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ελήφθη με προχειρότητα, είναι αντιπαραγωγική για τα Ιόνια Νησιά, πλήττει τη συνοχή της Περιφέρειας που εξασφαλιζόταν και μέσω της Εκπαίδευσης, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν εφαρμόζονται νησιωτικές πολιτικές και παραπέρα οι πολιτικές που εφαρμόζονται στοχεύουν στην αποδυνάμωση και διάλυση της υπαίθρου.
 
Στην καθημερινή μάχη της επιβίωσης, στην επιβεβλημένη ανάγκη για ανθρώπινη και κοινωνική αξιοπρέπεια, στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού για το αύριο, το κλείσιμο των σχολείων δεν ανοίγει μόνο φυλακές. Ανοίγει τις πόρτες στην μίζερη κι απαίδευτη προοπτική των νέων  ανθρώπων, διαλύει την κοινωνική συνοχή, καταργεί την τοπική ιδιαιτερότητα και προοπτική, επιστρέφει τις συνειδήσεις σε εποχές νωθρού σκοταδισμού.  Αλλά η απώλεια  του οράματος για ποιοτική μεταστροφή ολόκληρης της κοινωνίας είναι αυτό που μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση. Κλείνουν ένα Ίδρυμα που έμπρακτα και αποφασιστικά ήταν κοντά στην κοινωνία ανοίγοντας τις πόρτες του σε αυτήν.

Πρέπει τώρα η κοινωνία των νησιών μας να σταθεί έμπρακτα και αποφασιστικά δίπλα τους.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  θα σταθούμε δίπλα στους φοιτητές ΜΑΣ σε ό,τι χρειαστούν.   

Για τον Σ.Δ.Π.Κ.Ι.

Ο Πρόεδρος                      
Φ. ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ 

Ο Γ. Γραμματέας
Ν. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.