Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης: Κλείσιμο ΤΕΙ - Επιδρομή Αρμαγεδώνα


Οι επιχειρούμενες  «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης για να «σωθεί» η χώρα, πλήττουν την Κεφαλονιά  με αλλεπάλληλα χτυπήματα  σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. 

Η επιδρομή διάλυσης δομών, οργανισμών, υπηρεσιών, παροχών πρόνοιας, υγείας , παιδείας και πολιτισμού, που φτιάχτηκαν με κόπους,  προκειμένου να σηκώσει το κεφάλι της η Κεφαλονιά από τις  φυσικές καταστροφές και να επουλώσει τις  πληγές της και πάλι από επιλογές του κεντρικού κράτους, θα έχει αυτή τη φορά νομίζουμε ολέθριες συνέπειες.

Αποκορύφωμα είναι η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για «αναδιοργάνωση» των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας , που για τα  Επτάνησα  μεταφράζεται σε ουσιαστικό κλείσιμο του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων και οριστικό τέλος των τμημάτων της Κεφαλονιάς.

Το μεγαλύτερο, σύμφωνα με χείλη αρμοδίων , αναπτυξιακό έργο της Κεφαλονιάς, πνευματική και επιστημονική κορωνίδα , σημείο ταυτότητας του νησιού και αντάξιο της  τεράστιας προσφοράς των κεφαλλήνων στην εθνική προσπάθεια, διαλύεται  εν μια νυκτί, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως δεν θα πειραχτεί.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε  κυρίως  λόγω κρατικής αδιαφορίας,  θεωρούμε πως ήταν βιώσιμο, πως  γινόταν προσπάθειες από το επιστημονικό προσωπικό,  την διοίκηση και την τοπική κοινωνία,  ώστε να βελτιώνεται συνεχώς και να καταξιώνεται σαν πνευματικό ίδρυμα, καθώς του αξίζει.

Η κατάργησή του μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και τασσόμαστε  μαζί με το σύνολο των φορέων και των κατοίκων του νησιού, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα που επιχειρείται.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια αυτά και να αναβαθμίσει την παιδεία με άλλους τρόπους , όχι με την  απλή διαγραφή  τμημάτων και σχολών στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων. Η παιδεία η μόρφωση και η εκπαίδευση δεν μπαίνουν σε καλούπια «μνημονίων».
Καλούμε τέλος τον Δήμο , να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο  και να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες,  ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για την διάλυση του ΤΕΙ και γενικότερα της ανώτατης παιδείας με   πειραματισμούς, όπως συνήθως. 

Από το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.