Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Έργα και Ημέρες του Δήμου

Αργοστόλι 14-03-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έργα και ημέρες του Δήμου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12-03-2012 ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο τουλάχιστον ενημέρωση για έργα αρμοδιότητας Δήμου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.

 • Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατόν,
 • Επειδή πλέον στο Δ.Σ. η ενημέρωση και ο έλεγχος της δημοτικής αρχής ουσιαστικά έχει καταργηθεί, λόγω του απαράδεκτου κανονισμού λειτουργίας,
 • Επειδή πλέον στο Δ.Σ. δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και δεν ενημερώνεται πλήρως ο λαός,

Δημοσιεύουμε τις δικές μας απόψεις και περιμένουμε απάντηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την δική μας έρευνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, αντιστοιχεί για δημόσιες επενδύσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ποσόν 4.500.000,00 €.

Το ποσό αυτό μπορεί και πρέπει να εκταμιευτεί φέτος.

Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη στα νησιά, με πρώτη την Κεφαλλονιά, όπου θεώρησε ότι της αντιστοιχεί ποσό 1.000.000,00 €. Ακολούθως, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο, έστειλε τη λίστα των έργων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου δημοσιεύτηκε η κατανομή.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:


 • Ποίος απεφάσισε ότι η Κεφαλλονιά συμμετέχει στην Περιφέρεια με ποσοστό 22,2% ;
 • Με ποίο προγραμματισμό-αποφάσεις ή συζητήσεις προτάθηκαν τα συγκεκριμένα έργα;
 • Ποία η ωριμότητα των συγκεκριμένων έργων, ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση των χρημάτων ;
 • Αν δεν είναι ώριμα τα έργα και απαιτούν δαπανηρές και χρονοβόρες μελέτες, γιατί δεν προτιμήθηκαν έργα μακράς πνοής, αναπτυξιακά, π.χ. το σπηλαιολογικό πάρκο της Σάμης, για το οποίο η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί ότι θα το χρηματοδοτήσει από άλλους πόρους ;
 • Ασχολήθηκε η Δημοτική αρχή με έργα που είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 022) π.χ. Η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Μύρτου;
 • Σε εποχές δύσκολες, όπου όλοι καταδικάζουν το πελατειακό κράτος, εξακολουθεί να υπάρχει ρόλος διαφόρων παραγόντων, οι οποίοι «δι ενεργειών τους» δίνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό; Εξ όσων γνωρίζουμε, τα χρήματα θα έρχονταν, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις καλές υπηρεσίες οποιουδήποτε.

Άποψή μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζει, προγραμματίζει, διεκδικεί, συνεργάζεται. Είναι έτοιμη, ώστε, όταν της ζητηθεί, καταθέτει τις προτάσεις της. Πέρασαν οι εποχές των σωτήρων.

Για να προλάβουμε ενδεχόμενες κριτικές, δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως είμαστε θετικοί και συμβάλλουμε στην υλοποίηση έργων, χωρίς μίζερες λογικές.

 • Εκείνο που χρειάζεται είναι η εργασία, ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση.
 • Εκείνο που δεν χρειάζεται είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση .

Από το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.