Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πααραχώρηση πλατείας για έκθεση αρχαιοτήτων

Αναδημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα είδηση από το Kefalonia-Press. Αναμένουμε την υλοποίηση της απόφασης και, βέβαια, τα σχόλιά σας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

07/03/2012

Ολοκληρώθηκε η διοικητική διαδικασία για την περαιτέρω αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλληνίας, με την έγκριση της αποδοχής παραχώρησης από τον Δήμο Κεφαλονιάς τμήματος της κεντρικής πλατείας της Σάμης, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος για την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης.

Στην επέκταση αυτή της Συλλογής θα εκτεθούν σωζόμενα τμήματα ψηφιδωτών από τις πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή, η μελέτη των οποίων εγκρίθηκε αρχικά, μαζί με την παραχώρηση, από το Συμβούλιο Μουσείων και υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτο.

Οι εργασίες για την αξιοποίηση του παραχωρημένου τμήματος θα ξεκινήσουν σύντομα, προκειμένου να ακολουθήσει όμοια και η διαδικασία της έκθεσης των ψηφιδωτών, η δε χρηματοδότησή τους με πρωτοβουλία του Υφυπουργού εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Ιονίων Νήσων.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=27655&Itemid=38

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο ακούγεται! Γίναμε όμως ακροατές κακών ειδήσεων τα τελευταία χρόνια και μουδιάζουμε μπροστά σε μια θετική είδηση. Γι' αυτό και δεν γράφονται πολά.. Αλήθεια, ξέρει κανείς περισσότερα γι'αυτό το θέμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.