Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καβαλλιεράτος: Υψηλό το κόστος του Βιολογικού Καθαρισμού Σάμης - Καραβομύλου για τον οικογενειανό προϋπολογισμό.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί του νερού, φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών της Σάμης και του Καραβομύλου. Αιτία, το κόστος του βιολογικού καθαρισμού, έτσι όπως υπολογίζεται επί της κατανάλωσης του νερού.

Συγκεκριμένα, κάθε νοικοκυριό πληρώνει για τον βιολογικό καθαρισμό (β.κ.) επιπλέον, το 100% του κόστους του καταναλισκόμενου νερού! Αν δηλαδή η κατανάλωση νερού ανέρχεται στα 50 Ευρώ συν 50 Ευρώ ο βιολογικός, ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ποσό των 100 Ευρώ!

Σε μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, τα ευρήματα είναι:
  •  Στην Αθήνα -Πειραιά, το κόστος του βιολογικού ανέρχεται στο 60% επί του κόστους του καταναλισκόμενου νερού ( βάσει μελέτης της ΕΥΔΑΠ, υπολογίστηκε ότι, από την ποσότητα του νερού που καταναλώνει το κάθε σπίτι το 60% πηγαίνει στον βιολογικό καθαρισμό ).
  • Στην Πάτρα ( για το 2011 ) το κόστος του β.κ.. ανέρχεται στο 30% επί της αξίας του καταναλισκόμενου νερού. 
  • Στην Θεσσαλονίκη στο 50-60%, 
  • στην Καβάλα στο 80%, 
  • στην Ζάκυνθο από 41-80% και πολλές άλλες πόλεις που δεν τις παραθέτω για να μην κουράσω.
Εδώ βάσει ποιας μελέτης αποφασίστηκε αυτός ο υπολογισμός; Αν λάβουμε υπ' όψην μας ότι, αρκετό μέρος του νερού, πηγαίνει για πότισμα λουλουδιών, κήπων κ.λ.π., νομίζω ότι το κόστος του β.κ. για Σάμη και Καραβόμυλο είναι αρκετά υψηλό!

Ελπίζω ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, να δει το πρόβλημα και να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική ως προς το θέμα αυτό, που απασχολεί πολλά νοικοκυριά στην περιοχή, ιδιαίτερα τώρα που τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, τινάζουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.