Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Αίτημα για εισακτέους

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

27 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την εισαγωγή νέων φοιτητών σε όλα ανεξαιρέτως τα Τμήματα του Ιδρύματος

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναθεωρήσει την περυσινή απόφαση περί μη εισαγωγής νέων φοιτητών στα Τμήματα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων (Αργοστόλι Κεφαλονιάς), Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ληξούρι Κεφαλονιάς) και Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λευκάδα) του Ιδρύματος και να περιλάβει στο νέο μηχανογραφικό δελτίο όλα ανεξαιρέτως τα Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση του Προέδρου της Δ.Ε. του Ιδρύματος καθηγητή κ. Ναπολέοντος Μαραβέγια, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, αναφέρει ότι η μη εισαγωγή φοιτητών στα τρία αυτά Τμήματα αποτέλεσε έκτακτη διοικητική πράξη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βρισκόταν η Χώρα μας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και ουδόλως ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα τεχνολογικής εκπαίδευσης των αποφοίτων Λυκείων στις εν λόγω ειδικότητες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία της Χώρας. Και, με ιδιαίτερη αίσθηση ευθύνης για την αναγκαιότητα λειτουργίας των τριών αυτών Τμημάτων και την προσφορά των πτυχιούχων τους στην εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας στην ευρύτερη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προτείνει όπως στο νέο ακαδημαϊκό έτος 2012-13 επιτραπεί η εισαγωγή νέων φοιτητών στα εν λόγω Τμήματα του Ιδρύματος.

Ευελπιστούμε ότι το αίτημα αυτό θα γίνει δεκτό από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.