Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης: Ο κ. Δήμαρχος πυροδοτεί εκτροπές.

Αργοστόλι 6-3 -2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ

Ο κ. Δήμαρχος Κεφαλλονιάς πρωτίστως και ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. ακολούθως, ευθύνονται για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα και για την διάλυση του Δ.Σ., κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Σε περίοδο εθνικής κρίσης, μια στιβαρή δημοτική αρχή θα μπορούσε να ήταν ανάχωμα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Αντιθέτως, παρατηρούμε καθημερινά, ότι, άτομα που κατέχουν κορυφαίες θέσεις στην τοπική πολιτική σκηνή, επιφορτισμένα με ευθύνες δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και των οργάνων του Δήμου, επίλυσης προβλημάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη, είναι κατώτεροι των περιστάσεων και αδυνατούν να διαχειριστούν ακόμα και την καθημερινότητα.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ η συζήτηση αφορούσε ζητήματα πολιτισμού (διετές πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΗΚΕ) και η παράταξή μας κατέρριπτε με στοιχεία τα "πεπραγμένα" της δημοτικής αρχής και αναδείκνυε τον πολιτιστικό μεσαίωνα που διάγουμε, οι αξιωματούχοι του Δήμου άλλα είχαν κατά νου.
  • Ενοχλημένοι από δημοσιεύματα τοπικού τύπου για την διαδημοτική επιχείρηση συνήθης είναι η αλλεργία σε δημοσιεύματα που δεν είναι αρεστά στον άρχοντα,
  • Αιφνιδιασμένοι από πρωτοβουλίες Δημοτικών Συμβούλων που ερευνούσαν όσα συμβαίνουν στον άβατο χώρο της διαδημοτικής,
  • Εγκλωβισμένοι σε συμβουλές αυλικών και εξωθεσμικών παραγόντων,
επέλεξαν (αν δεν μεθόδευσαν) τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε οι εργαζόμενοι της διαδημοτικής, που παρευρισκόταν στην αίθουσα και που είναι απλήρωτοι για μήνες, να στραφούν εναντίον δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η αίθουσα σε αρένα.

Δεν εξηγείται αλλιώς η απρόκλητη, εκτός θέματος, παρέμβαση του Δημάρχου για την διαδημοτική, ενώ ο ίδιος σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητήσει να μη γίνει ακόμα δημόσια κουβέντα για το καλό της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΔΣ , παρ ότι διέβλεπε τον κίνδυνο εκτροπής, και έβλεπε ότι πολλά μέλη της παράταξής του είχαν εντέχνως αποχωρήσει, ανέβασε τους τόνους και προτίμησε τον ρόλο Ηρακλέους του Στέμματος. Μοίρασε απλόχερα ενοχές στους πολιτικούς αντιπάλους του, δείχνοντας την αδυναμία του να διαχειριστεί την επερχόμενη κρίση και έτσι έπεσαν στην λακκούβα που είχε ετοιμαστεί για άλλους.

Η παράταξή μας αναγνώρισε εξ' αρχής ότι το ζήτημα των εργαζομένων της διαδημοτικής ήταν δύσκολο και απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς. Κατέθετε συνεχώς προτάσεις, συμμετείχε σε όποιες διαδικασίες της ζητήθηκαν και επιθυμεί να μη μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι. Πάγια θέση της είναι ότι, η αποκομιδή και η επεξεργασία των απορριμμάτων πρέπει να είναι στην αρμοδιότητα της διαδημοτικής επιχείρησης και όχι σε ιδιώτες.

Η Δημοτική αρχή, σκόπιμα άφησε την παράταξή μας έξω από την διοίκηση και προτίμησε τους γνωστούς συμμάχους της. Παρά τα επανειλημμένα και γραπτά αιτήματά μας να ενημερωνόμαστε τουλάχιστον για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, είμαστε αποκομμένοι από την λειτουργία της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα πράξεις βίας από όπου και αν προέρχονται, διότι είναι ο χειρότερος τρόπος να βρει κάποιος το δίκιο του.

Ιδιαίτερα καταδικάζουμε την αναίτια και άδικη επίθεση που έγινε στον συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Γκισγκίνη, ο οποίος διακρίνεται για την μαχητικότητά του και για το ήθος του.

Καλείται η Δημοτική Αρχή να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Να αφήσει τα πυροτεχνήματα και το επικοινωνιακό περιτύλιγμα και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αποτελεσματικά τα δύσκολα ζητήματα για τα οποία την εμπιστεύτηκε ο λαός της Κεφαλλονιάς.

Η παράταξη του "Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλλονιά" είναι ατυχώς - ένα χρόνο μετά - εγκλωβισμένη στις αδιέξοδες επιλογές της.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.