Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Έργα και Ημέρες του Δήμου 2


Αργοστόλι  29-3-2012
             
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Έργα και ημέρες του Δήμου  (2)

Αρέσκεται  ο κ. Δήμαρχος, φαίνεται, στην παράθεση εκατομμυρίων.

Πέρυσι μας βομβάρδιζε με δήθεν χρέη 42.000.000 ευρώ,  που παρέλαβε από τους πρώην Δήμους .
Φέτος άρχισε τις προσθέσεις και τις σούμες και παραμονές του Πάσχα ζαλιζόμαστε από έργα  37.000.000 ευρώ.

Συνειρμικά ανατρέχουμε στο 2009 , όπου,  παραμονές εκλογών, ο βουλευτής τότε κ. Παρίσης, μοίραζε χρήματα, που αποδείχτηκε πως δεν υπήρχαν.

Έχουμε και λέμε :

Για τα δύο έργα (βιολογικός Λειβαθούς και αποχέτευση Πυλάρου) που ανακοίνωσε πομπωδώς, ότι εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ο κ. Παρίσης  δεν κουράστηκε καθόλου. Πήρε τους      φακέλους από τους  πρώην Δήμους και τους κατέθεσε στο Υπουργείο. Η προκήρυξη για τα έργα αυτά δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2010, οπότε οι πρώην Δήμοι δεν προλάβαιναν να τους καταθέσουν.

Το οξύμωρο είναι, ότι η αποχέτευση της Πυλάρου θα κατασκευαστεί με  την ίδια ακριβώς μελέτη που εκπονήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο, ο οποίος συκοφαντήθηκε ασύστολα ως ανίκανος να φτιάχνει έργα και  μελέτες.

Η παράταξή μας, όχι μόνο στήριξε και ψήφισε την κατάθεση προτάσεων για τα έργα αυτά, αλλά  και υποστήριξε ότι υπήρχε δυνατότητα ένταξης και  άλλων παρόμοιων έργων - κυρίως στην Παλλική.

Τα έργα  βιολογικός καθαρισμός Πόρου και Ύδρευση Αργοστολίου επίσης είχαν μελετηθεί  πλήρως  από τις πρώην Δημοτικές αρχές και  εντάχθηκαν ως έργα το 2011. Η απόκρυψη αυτής της αλήθειας και η οικειοποίηση των πάντων από τον κ. Παρίση, είναι ίδιον του ανδρός.

Η λίστα των  έργων  από Δημόσιες επενδύσεις, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δημιουργεί  επιφυλάξεις για την ωριμότητά  και την προτεραιότητά τους,  όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο δελτίο μας, όπου δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Εμείς επιθυμούμε και ευχόμαστε να κατασκευαστούν τα έργα αυτά και  άλλα περισσότερα, για τα  οποία άλλωστε, έχουμε εργαστεί.

Η μέχρι σήμερα  όμως άρνηση της Δημοτικής αρχής, να συζητήσει  έργα και δράσεις  για την Κεφαλονιά, μας κάνει επιφυλακτικούς,  τόσο για την ικανότητά της να  προγραμματίζει, όσο και για το αποτέλεσμα των έργων, που εξαγγέλλει θριαμβευτικά.

Η δημοτική αρχή θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για τα έργα, που εμπνεύστηκε, σχεδίασε, μελέτησε και υλοποίησε.

Εδώ θα είμαστε και τα έργα φαίνονται.

Όσο για το που οδηγείται ο Δήμος Κεφαλονιάς υπό την  εμπνευσμένη ηγεσία του κ. Παρίση –χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!

Η δική μας άποψη είναι ότι πρώτα δημιουργείς και ύστερα εξαγγέλλεις.

Από το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.