Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σεμινάριο για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στη Ζάκυνθο από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στη Ζάκυνθο από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση στην Κεφαλονιά, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με βάση τις σχετικές έρευνες που γίνονται στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων και στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας, διοργανώνει στη Ζάκυνθο σεμινάριο με θέμα:

Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων των φυτών Μυρσίνης και Δάφνης

Η διάλεξη θα δοθεί στη Ζάκυνθο την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Πλατεία Κάλβου 2). Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να παραβρεθούν όλα τα μέλη και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα από τις συνεχιζόμενες έρευνες των επιστημόνων των Τμημάτων πάνω στον προσδιορισμό των αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων των δύο φυτών. Τα συστατικά που περιέχονται σε αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων για την παραγωγή σκευασμάτων με ισχυρή δράση εναντίον των μικροοργανισμών και για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η σε βάθος διερεύνηση της πλούσιας και μοναδικής επτανησιακής χλωρίδας, με σκοπό τον εντοπισμό πρωτότυπων και σύγχρονων πρακτικών εφαρμογών, που θα συντελέσουν στην αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας στα Ιόνια Νησιά μέσα από την εκμετάλλευση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Σαμαράς
Πληροφορίες: 26710-29115 (Εργαστήριο Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων), www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.