Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Για το Λύκειο Σάμης - ένας διάλογος....

Φαίνεται να αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες ένας προβληματισμός σχετικά με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που αναπτύσσονται από το Λύκειο Σάμης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress  τα σχετικά κείμενα, περισσότερο για προβληματισμό και σχολιασμό. 


Πρέπει να πούμε όμως - για να τσιγκλίσουμε και τη συζήτηση - ότι αυτόν τον καιρό σε Σάμη "κοιμωμένη" το Λύκειο φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Και αυτό έχει την δική του αξία....

Το λύκειο Σάμης πρωτοπορεί και αυτό ενοχλεί - Του Παύλου Βασιλάτου Διευθυντή ΓΕΛ ΣΑΜΗΣ

Το Λύκειο Σάμης έκανε το αυτονόητο. Την Τσικνοπέμπτη οι μαθητές έψησαν σουβλάκια όπως συνέβη και στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας και την Παρασκευή 24/2/2012 πραγματοποίησε έναν από τους σχολικούς περιπάτους που προβλέπεται από τον νόμο περί σχολικών εκδρομών.

Αυτό που ενόχλησε τον ανώνυμο γράφοντα των κειμένων που είδαν το φώς της δημοσιότητας δεν είναι οι παραπάνω δραστηριότητες αλλά ο νέος δημοκρατικός τρόπος διοίκησης του συγκεκριμένου σχολείου που στηρίζεται στις αρχές της συνεργασίας της συμμετοχής και της ισότητας όλων των συνισταμένων της σχολικής κοινότητας δηλαδή διευθυντού, καθηγητών, μαθητών, γονέων. Οι συγκρίσεις που γίνονται από την μικρή κοινότητα Σάμης είναι αναμενόμενες και όπως καταλαβαίνετε ενοχλούν κάποιους.

Ας δούμε επιγραμματικά τι καινούργιο συμβαίνει στο ΓΕΛ ΣΑΜΗΣ φέτος:

  1. Διδασκαλία δύο ξένων γλωσσών (Γαλλικών, Γερμανικών) ως μαθήματα επιλογής πέρα από τη βασική γλώσσα που είναι τα Αγγλικά με την δημιουργία αίθουσας ξένων γλωσσών,
  2. Δημιουργία δεύτερου τμήματος Τεχνολογικής κατεύθυνσης στη Β' Λυκείου,
  3. Πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες (Project) στην Α' Λυκείου (ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ, Η ΤΕΧΛΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΦΥΗ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ),
  4. Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τα σπήλαια της γύρω περιοχής
  5. Εξατομικευμένη διδασκαλία για τους αδύνατους μαθητές εντός ή εκτός ωραρίου των εκπαιδευτικών, γιατί για μας όλοι οι μαθητές πρέπει να παραμείνουν στο σχολείο. Οι αδύνατοι μαθητές χρειάζονται στήριξη όχι εξοντωτικές αποβολές,
  6. Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις,
  7. Δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης,
  8. Εθελοντική εργασία μαθητών,  καθηγητών και διευθυντού για το καθαρισμό και βάψιμο αιθουσών για τη φροντίδα του σχολείου γιατί εμείς το σχολείο το θεωρούμε σπίτι μας,

Θέλω να τονίσω στους ανώνυμους συκοφάντες μας ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις μας. θα εξαντλήσουμε τις εκδρομές που προβλέπει ο νόμος.

Και κάτι τελευταίο. Σε όλη μου τη ζωή δε φοβήθηκα την κόντρα και την αντιπαράθεση. Γι αυτό προκαλώ τους ανώνυμους συκοφάντες να βγάλουν το μανδύα του ανώνυμου και ας υπογράψουν όπως εγώ τα γραφόμενα τους.

Γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο Ανδρέας Κάλβος "ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Ακολουθεί η αρχική δημοσίευση

Ποιες αρχές δίνουμε στα παιδιά μας;

Μαθαίνουμε ότι στο Λύκειο της Σάμης τα παιδιά «καλοπερνάνε».

Πάρτυ, τσικνίσματα και στη συνέχεια εκδρομή σήμερα Παρασκευή παρά το γεγονός ότι ακολουθεί το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και έπονται σύντομα οι διήμερες και πενθήμερες εκφρομές.

Αναρωτιόμαστε..…

  • αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσει το σχολείο στα παιδία μας;
  • της λούφας και της καλοπέρασης;
  • αυτά τα εφόδια και αρχές θα πάρει η γενιά που καλείται να συμβάλλει στην αναγέννηση της χρεοκοπημένης χώρας μας;
Πηγή: http://kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.