Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέες φουρτούνες στο Δημαρχιακό Μέγαρο!

Αναδημοσιεύουμε από το Kefalonia Press (με μικροδιορθώσεις). Το ζήτημα του Λιμενικού Ταμείου, της διαχείρισης και της εκπροσώπησης φορέων σε αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σάμη.

Ηταν ένα θέμα που συζητιόταν έντονα τις τελευταίες μέρες στα πολιτικά και παραπολιτικά πηγαδάκια.
Η δημιουργία ενός νέου Λιμενικού Ταμείου το οποίο θα απορροφήσει όλα τα υπάρχοντα Λιμενικά Ταμεία: δημοτικά και κρατικά, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το Διοικητικό του Συμβούλιο θα αποτελείται από 9 μέλη εκ των οποίων:

  • 5 από την Κεφαλονιά, 
  • 3 από την Ιθάκη, και,
  • ο εκάστοτε Λιμενάρχης της Κεφαλονιάς.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής - την οποία παρουσίασε η Γραμματέας του Δήμου - ήταν η συμμετοχή στα 5 μέλη που αναλογούν στην Κεφαλονιά, εκπροσώπων φορέων του νησιού μας με έμφαση στο Επιμελητήριο και το Σωματείο Τουριστικών Πρακτόρων.

Και τότε επήλθε και δημόσια η ρήξη μεταξύ του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση από την μια πλευρά, και Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από την άλλη.

Ήταν γνωστή από μέρες αυτή η κόντρα και θεωρείται συνέχεια της κόντρας μεταξύ του Δημάρχου και της κ. Ελπίδας Κατσαϊτη. Χθες το βράδυ εκδηλώθηκε δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο "δια στόματος" Σάββα Σαββαόγλου!

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σάββας Σαββαόγλου πρότεινε να τηρηθεί το σχετικό άρθρο του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και στο διοικητικό συμβούλιο του νέου Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου να συμμετέχουν πέντε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνοντας τους:


  • Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο,
  • Νίκο Παπαδάτο, Αντιδήμαρχο,
  • Ελπίδα Κατσαϊτη, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • Καββαλιεράτο Θεοτόκη, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και ναυτικό πράκτορα.

Όμως άλλες οι βουλές του Μεγάρου!

Η πρόταση του πρώτου σε τάξη Αντιδήμαρχου κ. Σάββα Σαββαόγλου πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων: τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της ίδιας της παράταξης του Δημάρχου δεν θεωρούνται επαρκή, προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο Λιμενικό Ταμείο το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Διότι όταν λέμε «κοινωνικούς φορείς» το μυαλό μας πια πηγαίνει στον εξής έναν.

Επακολούθησε το πανδαιμόνιο και η ψηφοφορία.

Από τους συμβούλους του Δημάρχου απουσίαζαν οι :

  • Αθηνά Αυγουστάτου, 
  • Βασίλης Καμπίτσης, και,
  • Αγγελος Μαρκέτος.

Την πρόταση του Δήμαρχου καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του:

  • Σάββας Σαββαογλου, Αντιδήμαρχος,
  • Σπύρος Ματιάτος, Αντιδήμαρχος,
  • Νίκος Παπαδάτος, Αντιδήμαρχος,
  • Γεράσιμος Βαγιωνίτης, Αντιδήμαρχος,
  • Ελπίδα Κατσαϊτη, Δημοτική Σύμβουλος.

Τελικά «πέρασε» η πρόταση της δημοτικής αρχής για την συμμετοχή στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο εκπροσώπων των φορέων καθώς ψηφίστηκε και από το σύνολο των παρόντων συμβούλων του Μάρκου Κοτσιλίνη και του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Και ναι μεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για το Διαδημοτικό Ταμείο αλλά από χθες το βράδυ μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Μια κατάσταση που εδώ και καιρό υπέβοσκε ανάμεσα στα στελέχη της παράταξης του Δημάρχου αλλά «κρατιόταν» στο σκοτάδι των παρασκηνίων.

Χθες το βράδυ, πέντε κορυφαία στελέχη του συνδυασμού του Δήμαρχου, μεταξύ των οποίων τέσσερις αντιδήμαρχοι (!!!) και η πιο στενή του συνεργάτις από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, διαχώρισαν τη θέση τους δημόσια καταψηφίζοντας τις επιλογές και τις «συμμαχίες» του αρχηγού!

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την αγανάκτηση των Αντιδημάρχων για πολλά και διάφορα που διαδραματίζονται πέριξ του Δημάρχου.

Στην συνέχεια και πολύ σύντομα έρχεται μεγάλο τσουνάμι συγκρούσεων καθώς λέγεται από παντού ότι το μεγάλο παιχνίδι στους Δήμους θα παιχτεί στον χώρο της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών (Ρουπάκι: αποκομιδή απορριμάτων). Το αποκάλυψε καθαρά η κ. Ελπίδα Κατσαϊτη στην επιστολή παραίτησής της από την Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας. Αν συμβεί αυτό και στην Κεφαλονιά, θα χωριστεί η "ήρα από το σιτάρι" και η σύγκρουση θα είναι «μετωπική».

Και όλα αυτά, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του κ. Αλέξανδρου Παρίση ως του πρώτου Δημάρχου Κεφαλονιάς και απόλυτου μονάρχη με τις υπερεξουσίες του Καλλικράτη.

Πάντως στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποδείχτηκε και κάτι ακόμα.

'Οτι και η μείζων αντιπολίτευση του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη (ΠΑΣΟΚ) μπορεί να γίνει μια αναπάντεχη δεξαμενή άντλησης ψήφων υπέρ των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής και του Μεγάρου.

Ενδιαφέρον!

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=27247&Itemid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.