Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

90 χρόνια της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΩΓΟΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Η καθιερωμένη μεγάλη μας γιορτή της παραδοσιακής βασιλόπιτας συμπίπτει φέτος με τα 90 χρόνια της μεγάλης μας οικογένειας, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Η εκδήλωση και φέτος πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο συμπατριώτης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος Βρυώνης με τους ιερείς π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη, εκπρόσωπο της Κεφαλληνιακής Εκκλησίας, π. Σωκράτη Σταματάτο, π. Γεώργιο Αντζουλάτο και π. Γεράσιμο Αγγελάτο.

Τη γιορτή πλαισίωσαν τα μουσικά μας τμήματα: η μαντολινάτα, η χορωδία, τα χορευτικά μας, που, με πολλή δουλειά και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, παρουσίασαν ένα εκπληκτικό θέαμα. Η χορωδία και η μαντολινάτα με τις καντάδες Λαλούν τ’ αηδόνια, Εις τον αφρό της θάλασσας, Απόψε την κιθάρα μου κ.ά., γλύκαναν τις ψυχές μας και σιγοτραγουδήσαμε όλοι μαζί τους!! Μα σαν οι κανταδόροι μας τραγούδησαν το Καράβι, βρεθήκαμε όλοι μονομιάς... στην αγαπημένη Κεφαλονιά και το Θιάκι!!!

Το μικρό και μεγάλο χορευτικό σε άρτια εμφάνιση, επαγγελματισμό και κεφαλονίτικο πάθος, χόρεψε μπάλο, μέρμηγκα, μπαρμπουνάκι, διβαράτικο, βλαχοπούλες. Με τις φιγούρες τους σκόρπισαν κέφι και ενθουσιασμό σ' όλο το θέατρο και καταχειροκροτήθηκαν από όλους! Οι μεγάλοι μας χορευτές με τις καντρίλιες τους, μας μετέφεραν το ρομαντισμό μιας άλλης εποχής.

Το χρονικό της Αδελφότητας, δουλεμένο από τα μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Σπαθή, παρουσίασε με προβολή φωτογραφιών από το πλουσιότατο έργο της στη διάρκεια των 90 χρόνων τη δράση του μεγαλύτερου Κεφαλονίτικου και Θιακού Σωματείου της παροικίας.

Το 1922 λιγοστοί παθιασμένοι συμπατριώτες στον Πειραιά ίδρυσαν την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με σκοπό τη συνεργασία, την αλληλεγγύη των μελών και τη στήριξη των νησιών μας στους δύσκολους καιρούς. Με τη βοήθεια των μεγάλων ευεργετών αντρώθηκε, απέκτησε το δικό της χώρο και αγκάλιασε όλους τους συμπατριώτες και πολλούς φίλους μας και έφτασε σήμερα να αριθμεί πάνω από 5000 μέλη που ενημερώνονται με την εφημερίδα "ΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ" και από τον ιστότοπο στη διεύθυνση www.kefalinontopos.gr. Τούτο αποδεικνύει η εγγραφή νέων μελών και η συνεχής αύξηση του αριθμού των παιδιών στα μουσικοχορευτικά τμήματά της!!!

Φίλοι και συμπατριώτες, Κεφαλονίτες και Θιακιοί, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ γιατί...
η πλατεία ήταν γεμάτη,
τα θεωρεία γεμάτα,
ο προθάλαμος του θεάτρου,
ο διάδρομος,
η Ιπποκράτους....

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

H Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Βουλευτής του νομού μας κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, οι Βουλευτές Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης και κ. Ιωάννης Τραγάκης, Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σωτήρης Κουρής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας κ. Βαγγέλης Φιοραβάντες. Οι αντιδήμαρχοι κ. Βαγγέλης Κεκκάτος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, ο κ. Σάββας Σαβαόγλου, ο κ. Γεράσιμος Βαγιωνίτης. Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Διβάρης. Η κ. Ξανθένια Μαντά σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Αργυρούπολης-Ελληνικού, ο κ. Γιάννης Διάκος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορυδαλλού. Ο πρώην Βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Παναγής Μπενετάτος και ο πρώην Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης.

Ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας Πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Οι πρώην Πρόεδροι της Αδελφότητάς μας κ. Διονύσιος Κουγιανός, ο κ. Νώντας Φαραντάτος και ο κ. Σπύρος Μπεκατώρος της Αδελφότητας Αθηνών.

Οι πολιτευτές κ. Σοφία Λουκέρη, κ. Παύλος Παπαδάτος, κ. Μέμα Χαλιώτη, κ. Γιάννης Βουτσινάς. Ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης.

Οι διοικητές Νοσοκομείων, Πολυκλινικής Αθηνών κ. Παντελής Αμούργης, Νοσοκομείου Αργοστολίου κ. Δημήτρης Αυγουστάτος, Νοσοκομείου Ληξουρίου κ. Διονύσης Μαρκάτος, ο κ. Χαράλαμπος Αναλυτής Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων, ο κ. Γεώργιος Ζησιμάτος πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκπρόσωποι του Χαροκόπειου Εργαστηρίου Κεφαλληνίας.

Από τους συντοπίτικους Συλλόγους ήταν μαζί μας οι Πρόεδροι: κ. Γιώργος Κωνσταντάτος του Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων, ο κ. Διονύσης Κεκάτος της ΄Ενωσης Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων, ο κ. Παναγής Λυκούδης του Συλλόγου Εύγερος, ο κ. Θωμάς Ζερβός του Συλλόγου Σαμικών, ο κ. Ηλίας Γαλιατσάτος των Καμιναράδων, ο κ. Παναγής Αντύπας των Μεσοβουνιωτών, η κ. Ευσταθία Μουστάκη της Ένωσης Πυλαρέων, η κ. Ελένη Κουλουμπαρίτση του Συλλόγου Αστερίς, η κ. Ιουλία Βελισσαράτου του Κοθρέα, η κ. Ειρήνη Βρεττού του Δολυχίου, η κ. Γεωργία Ασλάνη-Ζαφειράτου των Δαμουλιανάτων, ο κ. Μαζαράκης του Συλλόγου Πουλάτων, ο κ. Γιώργος Δευτεραίος εκπρόσωπος του Συλλόγου Χαλιωτάδων, ο κ. Κοκκόλης των Ασσιωτών, η κ. Ζαμπέλη από τα Κομιτάτα, ο κ. Τάκης Μπενετάτος του συλλόγου Φαρσινών, η κ. Κολαΐτη της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, η κ. Τσαγκαράτου εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων και Συλλόγου Νιοχωρίου, ο κ. Σπύρος Ματιάτος εκπρόσωπος της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου.

Από τα Επτανησιακά Σωματεία παραβρέθηκαν ο κ. Φώτης Νόμπελης πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι των Επτανησίων", η κ. Ευτυχία Γεωργάτου Γ.Γ. του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου.

Άνθρωποι του πνεύματος έδωσαν το παρόν, η λογοτέχνης κ. Ρίτα Τσιντήλη-Βλησμά, ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Σακκάτος, η ζωγράφος κ. Έφη Σπηλιώτη, ο εικαστικός και λογοτέχνης κ. Κώστας Ευαγγελάτος, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Γιαννόπουλος, ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Ευαγγελάτος και όλοι εσείς οι φίλοι μας....................

Ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε

Καλή χρονιά στην πατρίδα,
Καλή χρονιά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη,
Καλή χρονιά σ' όλους και την υπόσχεση ότι το έργο της Αδελφότητας θα συνεχιστεί !!!

Τούτο υπόσχεται η παρουσία όλων μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας, που θα είναι οι συνεχιστές του μεγάλου έργου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά!

Πειραιάς, 2-2-2012

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.