Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης κλείδωσε έξω υπαλλήλους και έφυγε για Ρουμανία

Αν ήταν κάτι που υπερηφανευόταν ο Δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός από όταν ανέλαβε το Δήμο Ιθάκης πριν ένα χρόνο, ήταν η «τάξη» που είχε βάλει στους υπαλλήλους σε ότι αφορούσε το ωράριο, τις άδειες και τα καθήκοντά τους. Μάλιστα αρκετοί από τους υποστηρικτές του διαλαλούσαν ότι και τίποτε να μην κάνει «έτριξε» τα δόντια στους υπαλλήλους οι οποίοι με την ανοχή των προηγούμενων Δημάρχων, είχαν ελαστικό ωράριο, τριγύριζαν στη πόλη για μια τυρόπιτα, για καφέ για ψώνια κλπ. Μάλιστα μόλις έβλεπε κάποιον στο δρόμο τον έστελνε πίσω στο Δήμο, ακόμη και εάν ο υπάλληλος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία μιας και οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν μοιραστεί σε τέσσερα κτίρια στη πόλη.

Επίσης δεν έπαιρναν τις άδειες τους με αποτέλεσμα να μπαίνει ο καινούργιος χρόνος και αρκετοί υπάλληλοι δεν είχαν πάρει τις άδειες του προηγούμενου. Παρόλο που οι συναντήσεις του με τους υπαλλήλους ήταν συχνές, ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος και συχνά τόνιζε ότι τουλάχιστον οι μισοί θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους.

Στο τέλος του 2011 άλλαξε έξαφνα στάση και βρέθηκε να είναι αλληλέγγυος στη μείωση του μισθού τους από τη κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης, την οποία μάλιστα δήλωσε ότι την είχε προβλέψει, ως οικονομολόγος, από το 1981.

Με τους υπαλλήλους που δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις ήταν αυτοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου γιατί δεν του «έκαναν τα χατίρια», δηλαδή δεν δεχόταν να κάνουν μελέτες η να εκτελέσουν έργα, έξω από την νόμιμη διαδικασία (προϋπολογισμός-πίστωση-μελέτη- δημοπρασία η ανάθεση κλπ). Ακόμη και όταν ο Δήμαρχος ξεκίνησε τον Οκτώβριο έργο που αφορούσε τον «Καθαρισμό αγωγών όμβριων υδάτων» στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, αντί να το αναθέσει αφού δεν ξεπερνούσε τα 7000 €, προτίμησε να το κάνει με αυτεπιστασία χωρίς να έχει το δικαίωμα μιας και δεν διαθέτει ο Δήμος οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία. Χρησιμοποίησε λοιπόν εργάτες της ύδρευσης, εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων, οδηγούς, τεχνικούς αυτοκινήτων κα.

Μάλιστα την επίβλεψη την ανέλαβε ο ίδιος, οι εργασίες δεν συμβάδιζαν με τη μελέτη και ένα έργο που θα έπρεπε να είχε τελειώσει σε μια-δύο εβδομάδες, έχουν περάσει τέσσερεις μήνες και τα χαντάκια παραμένουν ανοικτά και χωρίς καμία προφύλαξη, ενώ το έργο θα στοιχίσει στο Δήμο πάνω από 20.000 €, ενώ η αρχική πίστωση είναι μόνο 5300 €, αφού μόνο οι σωλήνες που παραγγέλθηκαν φτάνουν τις 12.000 €. Ο χρόνος περαίωσης του έργου έχει ξεπεράσει όπως προαναφέραμε τους τέσσερεις μήνες, μιας και οι εργασίες γίνονται μόνο με τη παρουσία του Δημάρχου τις μέρες που βρίσκεται στην Ιθάκη, αφού τη Δημαρχιακή του θητεία ο κ. Κασσιανός την μοιράζεται με την ενασχόληση του και στις επιχειρήσεις του στη Ρουμανία.

Πριν δέκα μέρες περίπου συνέβη το εξής κωμικοτραγικό !!! Ο Δήμαρχος φανερά εκνευρισμένος παρουσιάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία και αφού «έλουσε» τους υπαλλήλους με κοσμητικά επίθετα που ο ίδιος συχνά χρησιμοποιεί, τους είπε ότι είναι «άχρηστοι», τους ζήτησε τα κλειδιά του κτιρίου -η Τεχνική υπηρεσία στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτίριο- τους είπε να βγουν έξω και να πάνε όλοι στο χώρο του έργου που προαναφέραμε. Μάλιστα φώναξε ξυλουργό και άλλαξε τη κλειδαριά στο κτίριο ώστε να μην μπορεί κανένας υπάλληλος να μπει ξανά στο γραφείο του. Στο δε Προϊστάμενο της Τεχν. Υπηρεσίας έτσι αυθαίρετα του δήλωσε ότι του δίνει άδεια έξη μηνών άνευ αποδοχών και κάλεσε τον υπάλληλο προσωπικού να βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του έργου και να παίρνει παρουσίες.

Σε 2-3 μέρες ο Δήμαρχος έφυγε για τη Ρουμανία, ο καιρός δεν είναι και κατάλληλος για τη συνέχιση του έργου και οι υπάλληλοι της Τεχν. Υπηρεσίας μην έχοντας γραφεία να πάνε, περιφέρονται στο χώρο του έργου, η στα γειτονικά καταστήματα, λες και είναι οι μικροί μαθητές που για τιμωρία, τους έχουν βγάλει από την τάξη. Μάλιστα όταν εργολάβος απευθύνθηκε σε μηχανικό του Δήμου αν έχει ετοιμάσει τα χαρτιά για να πληρωθεί έργο, που έχει τελειώσει εδώ και έξη μήνες, ο μηχανικός του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι μιας και ο Δήμαρχος κλείδωσε τα γραφεία και έφυγε …!!!
Τα σχόλια δικά σας.


Τ. Καραβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.