Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Απάντηση του κ. Θ. Μιχαλάτου και του κ. Α. Παρίση στην Πρόταση του κ. Κοτσιλίνη

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews τις απαντήσεις του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, επικεφαλής του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά" και του κ. Αλέξανδρου Παρίση, επικεφαλής του Συνδυασμού "Ισχυρή Κεφαλονιά" στην πρόταση του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη, επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά".

Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του Μάρκου Κοτσιλίνη από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Αξιότιμε συνυποψήφιε Μάρκο Κοτσιλίνη,

Απαντώντας στην ανοιχτή επιστολή σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου και πρώτοι από όλους καταθέσαμε τις βασικές αρχές, τα οράματα, τους στόχους και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο το Θεόφιλο Μιχαλάτο, στα πλαίσια των οποίων έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους συμπολίτες μας.
Μέσα από το διάλογο αυτό, διαπιστώσαμε ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας είναι η «νέα εποχή» που βιώνει ο τόπος μας με κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων, των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου. Ερωτάται λοιπόν ο συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ εάν καταδικάζει αυτή τη «νέα εποχή» του μνημονίου ή αν συντάσσεται μ΄ αυτή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν την απάντηση.

Όσον αφορά το ερώτημα το οποίο θέσατε περί λειτουργία σπηλαίων και παραλιών, απορούμε και ελπίζουμε αληθινά το ερώτημά σας να μην αποκρύπτει κάτι άλλο.

Απαντούμε όμως με απόλυτη σαφήνεια ότι η διαχείριση των φυσικών πόρων της Κεφαλονιάς, που για μας δεν περιορίζεται μόνο στα σπήλαια και στις παραλίες, πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Στα πλαίσια του διαλόγου που άνοιξε, θέλουμε να θέσουμε ακόμη μια ερώτηση:

Πώς μπορεί να γίνει μια «νέα εποχή» για την Κεφαλονιά με παλιά και φθαρμένα υλικά;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ

Προς αξιότιμο κύριο Μάρκο Κοτσιλίνη
Υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ


Αγαπητέ Μάρκο
Απαντώντας στην από 4/10/2010 επιστολή σου, θέλουμε να αναφερθούμε στα εξής:

1. Πριν ακόμη καλά-καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος έχασες την ψυχραιμία σου. Αυτό αφενός, καταδεικνύει ότι ήδη έχεις αντιληφθεί πως οι πολίτες έχουν απορρίψει την πολιτική πρόταση του συνδυασμού σας, και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην διαδρομή των 30 ετών που, εσύ και η “παρέα” του “Ρεγγίνα”, διαχειρίζονται την αυτοδιοίκηση του νησιού μας, και αφετέρου διαμέσου “θορύβου” και επιστολών, προσπαθείς μάταια να βγεις στην επικαιρότητα και στην πολιτική επιφάνεια.

2. Γρήγορα-γρήγορα ισοπέδωσες τον μύθο ότι τάχα είσαι ο μοναδικός υποψήφιος που γνωρίζει τα θέματα της αυτοδιοίκησης και απέδειξες με τα δικά σου λόγια, ότι τελείς υπό πλήρη άγνοια σε βασικά θέματά της. Ζητάς να πάρουν θέση οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το τι θα γίνει με τον φυσικό πλούτο του νησιού, παραλίες και σπήλαια, ενώ δεν γνωρίζεις-ως όφειλες-ότι:

α) Οι παραλίες του νησιού ανήκουν, κατά διοίκηση και διαχείριση, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία τις εκχωρεί κάθε 4 χρόνια πλέον (δύο μέχρι πέρυσι) στους Δήμους ολόκληρης της Ελλάδος, προκειμένου αυτοί να ασκήσουν την διαχείρισή τους. Αυτό είναι το νομικό καθεστώς της πατρίδας μας και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει, εκτός αν η Κυβέρνηση του Μνημονίου που εκπροσωπείς, φτιάξει και για αυτό το θέμα κάποιο νέο Μνημόνιο.

β) Οι Δήμοι, είτε λοιπόν τις δημοπρατούν και παραχωρούν την εκμετάλλευσή τους σε ιδιώτες, είτε τις διαχειρίζονται οι ίδιοι. Έτσι, μέχρι σήμερα, δημοπρατείται το 90% των παραλιών του νησιού, ενώ Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι μόνο δύο από αυτές και κανένας δεν προτίθεται να αλλάξει αυτό το καθεστώς, εκτός και αν η τρόικα, της οποίας είστε εκπρόσωπος ζητήσει, όπως φημολογείται την διάλυση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, που τότε πια κανένας δήμαρχος και κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να καθορίσει από σήμερα την μορφή αντίδρασής του.

γ) καταγράφεστε ως “περαστικός” και ως Δήμαρχος Πυλάρου, αλλά και ως Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού, όταν ρωτάτε τι θα γίνει με τα λιμνοσπήλαια της Σάμης και αγνοείτε παντελώς ότι είναι ήδη παραχωρημένα σε νομικό πρόσωπο του Δήμου Σάμης, μια παραχώρηση ισχυρή χωρίς ημερομηνία λήξης και άρα δεν τίθεται κανένα θέμα επ' αυτού.

3. Στην βιασύνη σας να βγείτε διαμέσου επιστολής στην επιφάνεια από την αφάνεια ξεχάσατε ότι φυσικός πλούτος της Κεφαλονιάς, δεν είναι μόνο τα σπήλαια και οι αμμουδιές, είναι ακόμη το υπέδαφος, ο ορυκτός πλούτος, τα δάση, οι θάλασσες, οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα λατομία, κ.ο.κ. Αυτά μάλλον τεχνηέντως ξεχάσατε να τα βάλετε στον δημόσιο διάλογο! Γιατί κύριε Μάρκο; Είναι τυχαίο;
Η δική μας θέση είναι πάγια, κρυστάλλινη και διαυγής. Το σύνολο του φυσικού πλούτου του νησιού θα αξιοποιηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να δημιουργούνται νέα χρέη στο Δήμο που ήδη θα είναι καταχρεωμένος με τα πεπραγμένα σας ως σήμερα, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που τώρα θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν το “πάρτυ” που γινόταν στους Δήμους του νησιού, τρεις δεκαετίες τώρα.

Με την ευκαιρία αυτή, όμως, θέλουμε και εμείς αγαπητέ Μάρκο να σου υποβάλλουμε κάποια ερωτήματα.

1. Θεωρείς ότι έχεις καταθέσει άποψη για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νησιού και ολοκλήρωσες την πολιτική σου πρόταση με τον φυσικό πλούτο;

2. Θεωρείς ότι δεν πρέπει πρώτα να απαντήσεις αν καταδικάζεις την Κυβέρνηση, το Μνημόνιο, την αύξηση του ΦΠΑ, το “ψαλλίδισμα” των μισθών, των συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας, το μαράζωμα της αγοράς, την πτώση του τουρισμού, τα αντιλαικά νομοσχέδια, την εκχώρηση της πολιτικής εξουσίας της πατρίδας στο Δ.Ν.Τ. κ.ο.κ;.

3. Θεωρείς ότι δεν πρέπει πρώτα να απαντήσεις για το μαράζωμα του νησιού μας, γιΑ την ανυπαρξία της οικοδομικής δραστηριότητας, για την μηδενική ανάπτυξη, για την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα του νησιού μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, για τις μηδενικές επενδύσεις, για την κόλαση που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, για το άθλιο οδικό δίκτυο, για τα αστεία λιμάνια, για τους καταχρεωμένους-με ευθύνη σας-Δήμους, για την ανεργία που αρχίζει πλέον να μαστίζει και τον τόπο μας, για την προοπτική των νέων που αρχίζουν να γίνονται οικονομικοί μετανάστες;

Μήπως θα πρέπει να μιλήσεις στην τοπική κοινωνία για τα 6 στρέμματα που πάει να περάσει η κυβέρνηση για την εκτός σχεδίου δόμηση, καθιστώντας άχρηστες περιουσίες χιλιάδων συμπολιτών μας, και τι θα κάνεις με αυτό;

Μήπως θα πρέπει να απαντήσεις για το ποιά θα είναι η στάση σου στην πρόθεση της κυβέρνησης για τις φημολογούμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης κατά 30% όπως ακούγεται; Αν έχεις δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά και έφτασες στα σπήλαια, τότε καλώς. Αν όχι(που έτσι είναι), τότε ο διάλογος που επικαλείσαι είναι προσχηματικός και αστείος.

Εμείς δεν πρόκειται να στήσουμε καμία παράσταση παραπλάνησης του Κεφαλονίτη. Οι πολίτες του νησιού γνωρίζουν ότι ο Α. Παρίσης έχει καθαρές προτάσεις και καθαρούς στόχους.

Οι πολίτες τον πιστεύουν και τον εμπιστεύονται.

Τους δικαίωσε μία φορά με την σύντομη βουλευτική του θητεία, όταν σε 24 μήνες έγιναν στο νησί “πράματα και θαύματα”. Σε αντίθεση με σήμερα που η βουλευτική σας εκπροσώπηση έχει πνιγεί στα λιμνάζοντα νερά της απραξίας και της πειθαρχίας στην οδό Ιπποκράτους(πρώην Χ. Τρικούπη).

Θα τους δικαιώσει για άλλη μία φορά από την θέση του Δημάρχου του νησιού, “χτίζοντας” μία ισχυρή Κεφαλονιά, κάνοντας περήφανους τους Κεφαλονίτες σε ολόκληρη την υφήλιο.

Θα το κάνει γιατί και ξέρει και μπορεί!!!

Θα το κάνει γιατί είναι πρώτα Κεφαλονίτης και μετά πολιτικός!!!
Θα τα καταφέρει γιατί θα έχει δίπλα του έναν ισχυρό λαό, που θα τον στηρίξει σε όλες του τις προσπάθειες και μάχες.

Θα τα καταφέρει γιατί είναι σε αντίθεση με εσένα, ανυπάκουος στις κεντρικές εξουσίες και στα κόμματα, δεν έχει δεσμεύσεις, δεν έχει γραμμάτια, δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν είναι υποψήφιος ένεκα εικονικών δημοσκοπήσεων, άρα δεν έχει να ξεπληρώσει τίποτε και σε κανέναν, παρά μόνο στους πολίτες που θα τον εμπιστευτούν και οφείλει να τους δικαιώσει.

Αυτά προς το παρόν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
“ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=5113&catid=2&rndid=04102010

1 σχόλιο:

  1. Αλέκο αν δεν ξερεις για τα σπηλαια (διορισμους, και ο,τι αλλο μπορει να φανταστεις) ρώτα τους σαμικους που εχεις μαζι σου. Θα στα πουνε ολα. και αν θελεις ας μας τα πεις κι εμας. γιατι μετα θα αναρωτιέσαι "που πηγαν τα λεφτα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.