Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Διονύσης Γασπαρινάτος - Ήρθε η ώρα για κάτι νέο


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ

Η σύσταση της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τομή στη δημόσια διοίκηση, την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, που έλαβε χώρα μετά την «αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση» και τον «Καποδίστρια» στη Χώρα μας. 
Σίγουρα η πιο ουσιαστική από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.
Έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα την λειτουργία και αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης στην πατρίδα μας.
Η χρονική στιγμή βέβαια που εφαρμόζεται, με τις δυσάρεστες εξελίξεις στην οικονομία της Χώρας μας, δεν είναι σίγουρα η καλύτερη. 
Η περιφέρεια, η ύπαιθρος και ειδικότερα ο νησιωτικός χώρος, έχουν οδηγηθεί σε δραματική κοινωνική, παραγωγική και οικονομική υποβάθμιση τα τελευταία χρόνια.
Μέσα από τη διαδικασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, έχουμε την ευκαιρία να αντισταθούμε. Πρέπει να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επικυρώσουμε όσα δυσμενή για την Τοπική και αιρετή πλέον Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έχουν κατά νου όλοι εκείνοι, που με πρόσχημα τον υποτιθέμενο μονόδρομο του μνημονίου, θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι εκείνη που θα παίζει ρόλο κομπάρσου, εκείνου δηλαδή που δε θα μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά, τη ζωή των πολιτών. Σε μια περίοδο που η κεντρική εξουσία έχει αποξενωθεί τελείως από την κοινωνία, που δεν συνδιαλέγεται και αποφασίζει για όλους εμάς χωρίς εμάς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει οξυγόνο στις τοπικές κοινωνίες. Στους δύσκολους καιρούς που ήδη διανύουμε και στους ακόμα χειρότερους που έρχονται, η νέα αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να παλέψει για να διαμορφώσει όρους που θα δώσουν τις απαραίτητες ανάσες στην τοπική κοινωνία.

Ακόμα κι αν η χώρα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, η κρίση είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει λιγότερο αυτούς που θα έχουν δημιουργήσει άμυνες για τις τοπικές τους οικονομίες.
Και η Περιφέρειά μας έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να το πετύχει αυτό.

Αυτό που κρίνεται αυτή τη στιγμή, αυτό που θα κριθεί λίγο αργότερα από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι πολύ συγκεκριμένο.
Κρίνεται αν θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα η Περιφέρεια.
Κρίνεται αν θα είναι δυνατόν μέσα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση, να υπάρξουν και να στηριχθούν δομές με κατεύθυνση την κοινωνική συνοχή.
Κρίνεται αν θα υπάρξει ανάπτυξη προκειμένου οι νέοι της Περιφέρειας να έχουν δουλειά και να μην αναγκάζονται να φεύγουν για να μπορέσουν να ζήσουν.
Κρίνεται αν θα είμαστε συνεπείς στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, διατηρώντας τη συνοχή και την ύπαρξη της Περιφέρειάς μας, κόντρα σε όλους εκείνους που έντεχνα και για πολύ συγκεκριμένους εκλογικούς λόγους, κινδυνολογούν.

Δεν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επιτρέψουμε, σε κανέναν, να υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή της Περιφέρειάς μας, να αμφισβητήσει την ύπαρξή της και να στερήσει από τον καθένα μας και ειδικότερα τη νέα γενιά όλα όσα μας ανήκουν και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλλημα, σε μια πρόκληση και δεν υπάρχει μέση λύση. Ο δρόμος για ανάπτυξη, συνοχή και διατήρηση της Περιφέρειάς μας, είναι μονόδρομος. Εκεί θα προχωρήσουμε με επικεφαλείς τον Γιώργο Καλούδη και τον Μάκη Φόρτε, πρόσωπα που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι θέλουν και μπορούν να αναλάβουν αυτές τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες, που αυτά που λένε σήμερα τα έλεγαν πριν από πάρα πολλά χρόνια, που είναι διατεθειμένα να αντισταθούν στις προσταγές, όποιου προσπαθήσει να μπει εμπόδιο στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στα Νησιά του Ιονίου.

Ήρθε η ώρα για κάτι νέο και αυτό μπορούμε να το εκφράσουμε αλλά και να το διεκδικήσουμε όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες που σκεπτόμαστε και μιλάμε με όρους πολιτικούς, δίχως κομματικές περιχαρακώσεις και κάθε είδους κατεστημένες νοοτροπίες και αγκυλώσεις, που απαιτούμε θέσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου μας και δεν αρκούμαστε σε ανακυκλούμενα φθαρμένα υλικά και σχήματα.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη.


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. Όλους αυτούς που γυρίζουν σε όλους τους συνδυασμούς με σκοπό να πάρουν καρέκλα… * Όλους αυτούς που χρόνια λαμβάνουν αντιμισθίες… * Όλους αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς που συνδυάζουν το ’’καλό’’ του τόπου τους με το δικό τους καλό … * Όλους αυτούς που έφεραν το τόπο μας σε αυτό το χάλι και ακόμα θέλουν να ΄΄προσφέρουν΄΄ * Όλους αυτούς που διοίκησαν δημοτικές εταιρείες, Αναπτυξιακές, ΔΕΥΑ, Κοινοφελείς και τις ΄΄ έβαλαν μέσα΄΄… * Δώστε ευκαιρίες σε νέους να δώσουν ελπίδα, ζωντάνια, ήθος και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας… * Οι επαγγελματίες της καρέκλας έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν… στείλτε τους στα σπίτια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.