ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, 25 ΣΕΠΤ. – 16 ΟΚΤ. 2010
9 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 8.30 μ.μ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 13 έως 15 Οκτωβρίου
- Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή 2 DVD συνολικής διάρκειας 37΄: 1) «Τα ηλιακά και υδραυλικά ρολόγια των αρχαίων Ελλήνων»: Αναφέρεται στους τύπους των αρχαίων ρολογιών και παρουσιάζεται ο τρόπος λειτουργίας τους. Δημιουργία Κώστα Κοτσανά. 2) «Δίολκος για 1500 χρόνια» (επανάληψη): Περιγράφεται η πορεία ενός εμπορικού αρχαιοελληνικού πλοίου, που ξεφορτώνει κασσίτερο και άλλα εμπορεύματα στο Λέχαιο, περνάει διά ξηράς τον Ισθμό της Κορίνθου, «πέφτει» στο Σαρωνικό, πλέει στο λιμάνι για να ξεφορτώσει κορινθιακούς αμφορείς και συνεχίζει το ταξίδι του για την Κύπρο. Σκηνοθεσία: Θ. Τάσιος, Γ. Πολύζος, Ν. Μήκας. – Από το Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού χώρου ΑΓΩΝ.
- Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή 3 DVD με θέμα τους την αρχαία ύδραυλη συνολικής διάρκειας 40΄: 1) «Αρχαία ύδραυλις». Σενάριο και σκηνοθεσία: Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού. - Από το Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού χώρου ΑΓΩΝ, 2) «Αρχαία ελληνική ύδραυλις». Παραγωγή Γιώργου Παράσχου, και 3) «Το τραγούδι του Σείκιλου» (επανάληψη). Δημιουργία Κώστα Κοτσανά.
- Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. Προβολή DVD διάρκειας 32΄: «Ναυσιπλοΐα»: Δίνονται στοιχεία από την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και υπογραμμίζεται ο ρόλος που έπαιξε το Αιγαίο. Γίνεται λόγος για την παπυρέλα, το πρωτόγονο πλοιάριο που ταξίδεψε στην ανοιχτή θάλασσα. Επιστημονικός σύμβουλος: Χ. Τζάλας, ερευνητής της ναυτικής προϊστορίας. Σενάριο και σκηνοθεσία: Μέμη Σπυράτου. – Από την Ταινιοθήκη Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της Έκθεσης εκτίθενται
- περισσότερα από 35 ομοιώματα – αναπαραστάσεις/ανακατασκευές αρχαίων οργάνων, μηχανισμών κ.λπ. (ρολόγια, μετρητικά όργανα, πολεμικά όπλα, ανυψωτικά μηχανήματα, πλοία, αυτόματοι μηχανισμοί, εφευρέσεις του Αρχιμήδη κ.ά), όλα κατασκευές του εκπαιδευτικού (μηχανικού-μηχανολόγου), ερευνητή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, και
- βιβλία σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.