Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Μανωλάτος - Δελτίο Τύπου.




Γράφει ο

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΜΗΣ

Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει το «Σχέδιο Καλλικράτης». Ο Τόπος μας χρειάζεται μια ριζική διοικητική μεταρρύθμιση και όχι μπαλώματα και μερεμέτια. Ο «Καλλικράτης» παρέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται η Κεφαλονιά μας για να ξεκολλήσει από την υπανάπτυξη και τη μιζέρια, για να μην υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες. Αρκεί να βρεθούν στελέχη ικανά και άξια, με φαντασία, όραμα, θέληση και τόλμη να υπηρετήσουν τον Τόπο μας και να προωθήσουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Τώρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να παλέψουμε όλοι μαζί για την Κεφαλονιά, για τα χωριά και τις πόλεις μας, για τους κεφαλλονίτες. Τώρα, η Κεφαλονιά μας χρειάζεται έναν καινούριο ζωογόνο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης. Έναν άνεμο που να σαρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει την Κεφαλονιά και τους κεφαλλονίτες μπροστά. Τώρα, απαιτείται ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών μας. Τώρα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και προοπτική στις πόλεις και τα χωριά της Κεφαλονιάς ώστε να ανακτήσουν οι συμπολίτες μας τη δοκιμασμένη αισιοδοξία τους. Τώρα θα πρέπει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και κυρίως στην ιστορία της Κεφαλονιάς και στις προσδοκίες των κεφαλλονιτών.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προστατεύσουμε τον φυσικό περιβαλλοντικό πλούτο της Κεφαλονιάς μας από τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν ή τείνουν να δημιουργηθούν.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ικανοί για να δημιουργήσουμε μια Κεφαλονιά ελκυστική και ανταγωνιστική στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δίνοντάς της ένα νέο περιβαλλοντικό, αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα που να υπηρετεί τους πολίτες, ντόπιους ή επισκέπτες.

Θα πρέπει να έχουμε δημιουργικό σχέδιο, όραμα και φαντασία, αλλά κυρίως θέληση, ικανότητες και τόλμη για να εφαρμόσουμε το σχέδιο, ώστε να πάνε μπροστά ο Τόπος μας και τα χωριά μας. Η νέα διοίκηση του Δήμου της Κεφαλονιάς, θα πρέπει να συστρατευτεί για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας και όχι για τις «καρέκλες…» όπως έχει ειπωθεί ή για το «θρόνο» όπως επεδίωκαν κάποιοι.

 Θα πρέπει οι συμπολίτες μας, να ενθαρρύνουν και να ευνοήσουν εκείνους που έχουν δείξει, πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και όχι εκείνους που επιδιώκουν να σταδιοδρομήσουν σε πολιτικά πόστα. Θα πρέπει να αναδειχτούν άνθρωποι ικανοί και άξιοι, με τόλμη, θέληση και όρεξη για δουλειά και για προσφορά στον Τόπο. Η Κεφαλονιά μας δε θα πρέπει να μετρήσει άλλες χαμένες ευκαιρίες ούτε να ανεχτεί άλλους μεσσίες…

Χρέος μας θα πρέπει να είναι να εξοπλίσου με δυνατότητες και προοπτικές και κυρίως με αισιοδοξία και ελπίδα τους νέους συμπολίτες μας, γιατί σ’ αυτούς, κυρίως, ανήκει το μέλλον και η Κεφαλονιά. Όλοι μαζί έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να οδηγήσουμε τον Τόπο μας μπροστά.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν την παράταξή μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» και να ενθαρρύνουν εκείνους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Θα πρέπει να αναδειχθούν οι άξιοι και οι ικανοί, αυτοί που έχουν θέληση, τόλμη και όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας.

Η Κεφαλονιά μας το αξίζει, οι Κεφαλλονίτες το θέλουμε και όπλοι μαζί το μπορούμε.

Ο Γαβριήλ Μανωλάτος γεννήθηκε στη Σάμη όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Είναι πανδρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Αθήνα Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις. Επί χούντας μετανάστευσε στον Καναδά όπου πραγματοποίησε οικονομικές σπουδές και απέσπασε όλους τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Στον Καναδά εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επαναπατρίστηκε το 1980 και σταδιοδρόμησε στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι καθηγητής Οικονομικών, Χρηματοδοτικής Διοίκησης και Διεθνούς Οικονομίας. Διετέλεσε επί μακρόν υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Επιστημών και Υποδομής και του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Αθήνας. Διετέλεσε «επισκέπτης καθηγητής» στο 10ο Πανεπιστήμιο Παρισίων (προσκεκλημένος του πανεπιστημίου, όπου δίδαξε επί τρία έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και συγγράμματα οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, και έχει επιβλέψει πολλές πτυχιακές εργασίες με θέμα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλλονιάς και των διαφόρων περιοχών της. Συμμετείχε στην «Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης» Σάμης, Καραβόμυλου, Αγ. Ευφημία, Πόρου, Σκάλας και Ιθάκης, αμισθί, με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα της Κεφαλονιάς αμισθί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.