Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Δραστηριότητες 7/10



ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ - 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

========================================
========================================

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κέρκυρας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
με υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον Γιώργο Καλούδη

7 Οκτώβρη 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980 και σήμερα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.
Από μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε με τα κοινά, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τους νέους.

Μάλιστα, μέσα από τις δράσεις που ανέπτυξε τόσο ως γενικός γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κερκυραίων όσο και ως Πρόεδρος της Α.ΝΕ.Κ μπόρεσε να συσπειρώσει τη νεολαία, βγάζοντας από πάνω της τις κομματικές ταμπέλες.

Σήμερα, είναι:

  • Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Νεολαίας Κέρκυρας (Α.ΝΕ.Κ)
  • Πρόεδρος των Νέων Φεντεραλιστών Κέρκυρας (Ν.Ε.Φ.)
  • Γενικός γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κερκυραίων (ΤΟ.ΣΥ.Ν)
  • Γενικός γραμματέας του Πυγμαχικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας
  • Μέλος της επιτροπής εθνικών πρωταθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

Πρότεινε και συμμετείχε ενεργά στις παρακάτω δράσεις:

  • Διοργάνωση των αγώνων της πυγμαχίας στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας
  • Διοργάνωση της εκδήλωσης στη μνήμη του Κώστα Γιωργάκη σε συνεργασία με τον δήμο Κερκυραίων
  • Διοργάνωση του φεστιβάλ μουσικής στην πάνω πλατεία με διάφορα συγκροτήματα νεολαίας.
  • Την εκδήλωση της 17 Νοέμβρη στο δημοτικό θέατρο με την συμμετοχή όλων των Λυκείων
  • Διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
  • Την πρώτη γιορτή βιβλίου στο Corfu palace «Στηρίζουμε το βιβλίο».
  • Εθελοντικές αιμοδοσίες στο γραφείο του Το.Συ.Ν σε συνεργασία με τον σύλλογο αιματολόγου Ηλία Πολίτη.

Στις προσεχείς εκλογές συμμετέχει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και με υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον Γιώργο Καλούδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Α.ΝΕ.Κ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤ

Νέοι της Επτανήσου,
Κερκυραίες – Κερκυραίοι,

Πρέπει να εργαστούμε με ζήλο και μεράκι για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των νέων, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το θέλουν δυσοίωνο και μόνο. Όλοι οι Επτανήσιοι ενωμένοι δεν θα γονατίσουμε στην προτροπή του μνημονίου. Όχι μόνο θα ενθαρρύνουμε με πράξεις τους Επτανήσιους να μείνουν στον τόπο τους όπως ανέφερε ο κος Καλούδης, αλλά θα συμβάλουμε και στον επαναπατρισμό των αποδήμων. Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, και ήδη το έχουν καταφέρει αρκετοί.

Καλούμε κάθε νέο Ζακυνθινό, Κεφαλλονίτη, Θιακό, Λευκαδίτη, Κερκυραίο και Παξινό να στηρίξει τους νέους του τόπου του, έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες. Άτομα σαν τον καθένα μας, που έχουμε πια βαρεθεί τα λόγια και την προδοσία των μεγάλων κομμάτων. Απαιτούμε να δυναμωθεί η περιφέρεια μας πριν ερημώσει. Ψηφίζουμε άτομα με προοπτική που αγαπάνε και στηρίζουν τον τόπο τους και όχι με ξένους που δεν έχουν ζήσει τα προβλήματα της περιφέρειάς μας.
Άτομα που θα δώσουν τον λόγο τους και το χέρι τους στους συμπολίτες τους.

Προτεραιότητά μας, η επίλυση των προβλημάτων της νησιωτικής μας Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, η ανάδειξη και αύξηση του τουρισμού αλλά και η τόνωση των τοπικών αγορών και του πρωτογενή τομέα. Συνδυάζουμε την πείρα των μεγάλων με την ευρηματικότητα και το μεράκι των νέων, και όλοι μαζί με σύνεση και υπομονή θα αναγεννήσουμε τα Ιόνια νησιά.

Ανακοινώνω σήμερα στους Επτανήσιους νεολαίους τη συμμετοχή μου, μετά από πρόσκληση του Γιώργου Καλούδη, στο ψηφοδέλτιο της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».

Με την υποψηφιότητα μου στηρίζω απόλυτα την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τον Γιώργο Καλούδη ο οποίος για άλλη μια φορά και προς το συμφέρων των Επτανήσιων, δεν έσκυψε το κεφάλι στα συμφέροντα των κομμάτων. Μαζί θα προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αδιαπραγμάτευτο για τα Επτάνησα, για τα νησιά μας για μια καλύτερη ζωή.

Εμείς οι νέοι αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Δεν πάει άλλο. Πάμε μπροστά τον τόπο μας με την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Σπύρος Μοσχάτ

================================================

Κέρκυρα 7-10-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, αύριο, Παρασκευή 8 Οκτώβρη 2010 θα επισκεφθούν:

10.00 – 11.00 π.μ. ΕΡΑ Κέρκυρας – Συνέντευξη Γιώργου Καλούδη

11.15 π.μ. ΝΑΟΚ - Μαγαζιά πόλης

18.30 ΠΟΤΑΜΟ

19.30 ΕΥΡΩΠΟΥΛΟΥΣ

20.00 ΚΥΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ

20.30 ΤΕΜΠΛΟΝΙ

====================================

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ – ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


Κέρκυρα 7-10-2010

Σε κοινή προγραμματισμένη περιοδεία στη Ζάκυνθο θα βρίσκονται το Σάββατο 9 Οκτώβρη και την Κυριακή 10 Οκτώβρη 2010 ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ με το συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ.

Στην περιοδεία θα συμμετέχει ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου με την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιάννης Αγαλλιανός, το ψηφοδέλτιο Ζακύνθου της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και άλλα στελέχη από τα άλλα νησιά.

Το Σάββατο το πρωί θα παραβρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνο του Θανάση Παυλουδάκη, πρώην Γραμματέα της Ν/Ε ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου, προσωπικού και πολιτικού φίλου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τη Δημοτική Αγορά και πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Ζακύνθου.

Το Σάββατο το απόγευμα θα επισκεφθούν χωριά της Ζακύνθου.

Την Κυριακή το πρωί θα παραστούν στη συνέλευση των ελαιοτριβέων Ζακύνθου.

Το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ θα επισκεφθούν χωριά της Ζακύνθου και θα μιλήσουν σε συγκεντρώσεις των κατοίκων.

======================================

Γ. Καλούδης: Πρώτη μας προτεραιότητα η ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης και στελέχη του συνδυασμού «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 7-10-2010 το Ξενοδοχείο Corfu Mare, όπου συναντήθηκαν με παράγοντες των επιχειρηματιών του τουρισμού, ανάμεσα στους οποίους τον Δ. Χαρίτο, πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας, τον Γ. Δούκα, πρόεδρο της ΠΟΕΤ, τον ξενοδόχο και τουριστικό πράκτορα Δ. Διαβάτη, τον τουριστικό πράκτορα Β. Καλούδη και τον Τμηματάρχη του ΕΟΤ Ντίνο Λούμπο.

Ο κ. Καλούδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του κερκυραϊκού τουρισμού, να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κλάδου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες της Κέρκυρας, όπως καταγράφονται από τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι δύο πύλες εισόδου της Κέρκυρας, το αεροδρόμιο και το λιμάνι, παρουσιάζουν προβλήματα τόσο υποδομών όσο και λειτουργικά με άμεση επίπτωση στο τουριστικό προϊόν, ενώ στην συζήτηση κατατέθηκαν και ζητήματα αναγκαιότητας απλοποίησης γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως η έκδοση VISA.

Τα προβλήματα υποδομών παραμένουν κυρίαρχα αιτήματα των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, με ζήτημα αιχμής την οδοποιία, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την καθαριότητα των παραλιών και την δυσχερή σύνδεση της Κέρκυρας με τους Παξούς και τα Διαπόντια.

Ο κ. Καλούδης δήλωσε ότι θέση της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» είναι οι άμεσες παρεμβάσεις υπέρ της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας. «Με απλές και σχεδόν ανέξοδες ενέργειες και δράσεις μπορούν να γίνουν αρκετά βήματα εξωραϊσμού της εικόνας της Κέρκυρας αλλά και της προβολής της. Εμείς τονίζουμε για μια ακόμη φορά: Θέλουμε ανοικτά ξενοδοχεία, ανοικτά και προσβάσιμα λιμάνια και αεροδρόμια, θέλουμε και επιθυμούμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του τόπου, των εργαζόμενων στον τουρισμό, των επαγγελματιών και των επισκεπτών. Το λέμε καθαρά και θέτουμε τις θέσεις μας υπόψη των πολιτών των Επτανήσων και ζητούμε να αναρωτηθούν οι συμπολίτες μας τι επιθυμούν: Επιχειρήσεις να ευημερούν και εργαζόμενους με σταθερή και σίγουρη εργασία ή κλειστά ξενοδοχεία και άνεργους εργαζόμενους;».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα και το ΕΣΠΑ που μπορεί με σωστή χρήση να γίνει εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και στην αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη και να ενισχυθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων.

«Ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό όργανο με αρμοδιότητες ισχυρές; Γιατί εμείς προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε και θα ασκήσουμε πιέσεις. Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του τουριστικού κλάδου να στηρίξει τις προσπάθειές μας για μείωση του ΦΠΑ και των φόρων, για να τεθούν σε ισχύ νησιωτικές πολιτικές όπως στο Αιγαίο, για να ενισχυθούν οι μεταφορές και οι συνδέσεις των νησιών μεταξύ τους. Πρέπει απαραίτητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης για τα νησιά μας. Κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα», δεσμεύτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Καλούδης.

«Η Κέρκυρα θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στις Τουριστικές εκθέσεις και τις δράσεις προβολής και διαφήμισης» ζήτησε ο κ. Δ. Χαρίτος.

«Κάποιοι από εμάς δίνουν αφορμές για προβλήματα στον τουρισμό αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε στις εξαιρέσεις. Ο Γ. Καλούδης πράγματι έχει πάρει θέση σε κρίσιμα ζητήματα για τον τουρισμό και τον κλάδο μας. Η Κέρκυρα έχει χάσει σε 10 χρόνια 1 εκ. τουρίστες κι όχι μόνο εξαιτίας της έλλειψης υποδομών αλλά και εξαιτίας της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά πολύ σοβαρά και υπεύθυνα», είπε ο κ. Γ. Δούκας.

Ο κ. Καλούδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων της Κέρκυρας και δεσμεύτηκε να δώσει πρώτη προτεραιότητα στην ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος των Επτανήσων, για λήψη δράσεων προβολής και διαφήμισης με στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, ώστε να υπάρξει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα που αξίζει στα Ιόνια Νησιά.

==========================================
==========================================

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.