Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Δραστηριότητα Γ. Καλούδη



 υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης

==========================================
==========================================

=========================================
12-10-2010

6 καταξιωμένα στελέχη της Ζακυνθινής κοινωνίας υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ, Αντιπεριφερειάρχη τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΑΛΙΑΝΟ και το συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»


Έξι γνωστά και καταξιωμένα στελέχη της Ζακύνθου, με αγώνες στην αυτοδιοίκηση, στα μαζικά και στα κοινωνικά κινήματα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», για την αναγεννητική πορεία των Επτανήσων. Είναι οι:

1. Αντίοχος Κώστας του Τιμοθέου. Κάτοικος Μαχαιράδου του Δήμου Αρτεμισίων. Γεννήθηκε το 1983. Ηλεκτρολόγος (απόφοιτος ΤΕΙ). Ποδοσφαιριστής του Αστέρα Μαχαιράδου.


2. Γράμψας Ιωάννης του Δημητρίου.  Κάτοικος Αμπελοκήπων του Δήμου Ζακυνθίων. Γεννήθηκε το 1967. Επαγγελματίας.
3. Γρώππας Στάθης του Γεωργίου Κάτοικος Δήμου Ζακυνθίων. Γεννήθηκε το 1949. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. & Καθηγητής Τεχνικής Εκπαίδευσης
4. Κολπονδίνος Μπάμπης (Χαραλαμπάρας) του Νικολάου Κάτοικος Τραγακίου του Δήμου Αρκαδίων. Γεννήθηκε το 1963. Φανοποιός. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζακυνθίων.
5. Κοντονή – Τσοχαντάρη Κατερίνα του Χαράλαμπου Κάτοικος Δήμου Ζακυνθίων. Γεννήθηκε το 1967. Απόφοιτη Σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων (Δημ. Σχέσεων, Τουρισμού, Μάρκετινγκ). Πτυχίο Η/Υ. Επιχειρηματίας.
6. Σκαρτσής Γιάννης του Διονυσίου Κάτοικος Λαγανά του Δήμου Λαγανά Γεννήθηκε το 1961 Αρχιτέκτονας (Α.Π.Θ.). Μέλος της ΕΠΑΕ (ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΎ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ) Ν.Ζακύνθου Μέλος επιτροπής εκτίμησης ακινήτων της ΔΟΥ Ζακύνθου Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου στις Εκλογές 2000 &2004





=========================================

Κέρκυρα 11 Οκτώβρη 2010
Με το δεσπότη, με τους παραγωγούς, στη Λαϊκή Αγορά, με τους ελαιοτριβείς, με τους δημοτικούς υπαλλήλους, με τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες, στον ΟΔΑΖ, με τους ξενοδόχους για τον τουρισμό, στη Πυροσβεστική και με τους Ζακυνθινούς των χωριών, περιοδεία του υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ στη ΖΑΚΥΝΘΟ

Ο υπ. Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Καλούδης, μαζί με τους υπ. Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιάννη Αγαλιανό, Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμο Φόρτε, τον υποψ. Περιφερειακό Σύμβουλο Κέρκυρας Αλέκο Μιχαλά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ζακύνθου, περιόδευσαν στη Ζάκυνθο το τριήμερο Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα 9-11 Οκτωβρίου 2010.  

Στο μνημόσυνο του Θανάση Παυλουδάκη

Το Σάββατο το πρωί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Καλούδης μαζί με τους συνεργάτες του παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Θανάση Παυλουδάκη, πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Ζακύνθου, προσωπικού και πολιτικού φίλου του Γιώργου Καλούδη.  

Τo Σάββατο 8 Οκτώβρη 2010.  Στη Λαϊκή.

Επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά της Ζακύνθου και συνομίλησε με τους αγρότες-παραγωγούς της Ζακύνθου σε φιλικό κλίμα. Το ανεξάρτητο του συνδυασμού και η θέση του συνδυασμού κατά του μνημονίου βοήθησαν σε αυτό το πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Στη Λαϊκή αγορά της Ζακύνθου υπάρχουν μόνον αγρότες-παραγωγοί και μόνον αυτοί διαθέτουν τα ντόπια αγροτικά προϊόντα της Ζακύνθου. Διαμαρτύρονται επίσης για την οικονομική πολιτική και για το μνημόνιο, αλλά και για το βούλιαγμα της Ζακύνθου. Ο Πρόεδρος των παραγωγών τόνισε: «Πληρώνουμε 2 φορές ΦΠΑ - δεν μας βάζει σαν έξοδα τα χωράφια». Η ταμειακή μηχανή μας φορτώνει με επιπλέον 1.900 ευρώ έξοδα το χρόνο, δεν αντέχουμε, μας κλείνουν, ήταν το μεγάλο τους παράπονο, «καθιστά ασύμφορη τη πώληση των προϊόντων μας στη Λαϊκή, μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε τη Λαϊκή και την Ελλάδα και να πάμε στη Γερμανία. Ήδη, σε σύγκριση με πέρυσι, υπάρχει μείωση 40% της κίνησης στη Λαϊκή Αγορά.

Στα χωριά

Το απόγευμα και το βράδυ επισκέφθηκε τα παρακάτω χωριά: Βανάτο, Εξωχώρα, Αναφωνήτρια. Συνομίλησε με τους κατοίκους της Ζακύνθου στα καφενεία, όπου ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε ένα λαογέννητο κίνημα που προέρχεται από τη βάση, από το λαό,δεν μπορούμε να βλέπουμε το λαό να υποφέρει, να φτωχαίνει και να αδιαφορούμε, δεν μπορούμε να βλέπουμε τα νησιά μας να βουλιάζουν και να αδιαφορούμε, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε βουλευτές της Αθήνας και άλλους παράγοντες και παραγοντίσκους της Αθήνας να διαφεντεύουν και να βουλιάζουν τον τόπο μας, Εμείς αποδεικνύουμε ότι πάνω από όλα βάζουμε τον τόπο μας, ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και ας βουλιάζει ο τόπος μας».

Την Κυριακή 10 Οκτώβρη 2010.  Με τον Δεσπότη.

Στις 10.30 π.μ. επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομο και είχαν μία συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα για τα κοινωνικά θέματα της Επτανήσου και ειδικότερα της Ζακύνθου. Ο Γιώργος Καλούδης εξήρε το κοινωνικό έργο του κ. Χρυσόστομου και δήλωσε ότι θα το στηρίξει ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Φωτό: Από δεξιά: Γιάννης Αγαλιανός, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Καλούδης, υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Ζακύνθου, Γεράσιμος Φόρτες, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Αλέκος Μιχαλάς, υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος.

Στη συνέλευση των ελαιοτριβέων

Την Κυριακή το πρωί, ο υπ. Περιφερειάρχης, Γ. Καλούδης και οι συνεργάτες του παραβρέθηκαν στη συνέλευση των ελαιοτριβέων της Ζακύνθου. Όπως τόνισε στον υπ. Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος Σούλης Νικόλαος, τα προβλήματα είναι τα ακόλουθα: «Για να πάρουμε την άδεια λειτουργίας προηγείται η άδεια διάθεσης λυμμάτων. Αυτό προϋποθέτει δαπάνη που στοιχίζει 80.000 ευρώ. Με 40 ελαιοτριβεία η Ζάκυνθος παράγει 6.000 τόνους λάδι. Κουβαλάμε τον πυρήνα απέναντι στην Ηλεία. Για να πουλήσουμε τον πυρήνα μας στον Πύργο πληρώνουμε 10 ευρώ τον τόνο!!! 20 Ελαιοτριβεία μας είναι σφραγισμένα γιατί «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις». Είμαστε κατηγορούμενοι. Μας λείπει ένα πυρηνελαιουργείο. Δεν υπάρχει βιομηχανική ζώνη στη Ζάκυνθο. Στη Ζάκυνθο το ένα σπίτι είναι δίπλα στο άλλο. Που να γίνει λιμνοδεξαμενη; Χρειάζονται 12 φάκελλοι για να πάρουμε μία άδεια. Μας βασανίζουν».

Οι θέσεις του Γιώργου Καλούδη και της Επτανησιακής Αναγέννησης για τα ελαιοτριβεία είναι: - «Είμαστε αποφασισμένοι, δείχνοντας ευαισθησία στο περιβάλλον, να δώσουμε λύση. - Το πρόβλημα δεν το έχουν μόνον οι ελαιοτριβείς, είναι πρόβλημα πρωτογενούς τομέα, ολόκληρης της Ζακύνθου και της Κέρκυρας, είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Ελιά και λάδι χωρίς ελαιοτριβεία δεν υπάρχουν. - Δείχνουμε την ανοχή μας μέχρι την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης. - Είμαστε αντίθετοι με την ποινικοποίηση της λειτουργίας των ελαιοτριβείων. - Καταθέτουμε ως μάρτυρες υπεράσπισης των ελαιοτριβείων στις δέκες. - Στηρίζουμε τη λειτουργία των ελαιοτριβείων. - Ζητάμε την άμεση προσωρινή αποσφράγιση των 20 ελαιοτριβείων για να μη χαθεί η σοδειά.. - Προχωράμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση από την προστασία του καρπού μέχρι την παραγωγή του λαδιού. - Υπάρχουν 3 μέθοδοι σε πιλοτικό στάδιο στη Κρήτη – Ιταλία – Κεφαλλονιά – Ισπανία. - Με πιστώσεις από το κράτος και την Ε.Ε. θα εφαρμοστεί η αρτιότερη μέθοδος. - Δίνουμε οικονομικά κίνητρα για την κατασκευή Επεξεργαντήριου – Πυρηνελαιοργείου στη Ζάκυνθο και σε κάθε νησί. - Στηρίζουμε τη προώθηση των αγροτικών προϊόντων των Επτανήσων. - Το κράτος να προχωρήσει στο καθορισμό χρήσεων γής. Το απόγευμα επισκέφθηκε τα εξής χωριά της Ζακύνθου: Βολίμες, Μαργιές, Άγιο Λέοντα,Τσιλιβή και Πλάνο.  

Επιτυχημένες συγκεντρώσεις σε χωριά

Το απόγευμα και το βράδυ, ο υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν τα χωριά Βανάτο, Κοιλιωμένος, Άγιος Λέων, Εξωχώρα, Μαργιές, Αναφωνήτρια, Βολίμες, Τσιλιβή και Πλάνο, όπου και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις παρουσία πολλών κατοίκων.  

Δευτέρα 11-10-2010

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπ. Περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Καλούδης, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου, Γιάννη Αγαλλιανό, και Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Γεράσιμο Φόρτε, τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Κέρκυρας Αλέκο Μιχαλά και μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ζακύνθου, επισκέφτηκαν: τους εργαζόμενους στο Δήμο Ζακυνθίων, τον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου το γηροκομείο, το ορφανοτροφείο και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα 4 σωματεία ξενοδόχων του νησιού στο ξενοδοχείο «Palatino» ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ και σε όλους τους ΔΗΜΟΥΣ «Οι εργαζόμενοι όλων των Δήμων πρέπει να νιώθουν ασφαλείς».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, μίλησαν με εργαζόμενους του Δήμου Ζακυνθίων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Καλούδη για τα προβλήματά τους, με κυριότερο το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες και την ανασφάλεια για το εργασιακό μέλλον τους.

Ενώπιον των 50 εργαζομένων ο κ. Καλούδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση – δέσμευση: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ZΑΚΥΝΘΙΩΝ

1. «Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζακυνθίων και οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους πρέπει να πληρώνονται κανονικά την 1η και την 15η κάθε μήνα.

2. Ειδικά για τους εργαζόμενους του Δήμου Ζακυνθίων απαιτείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για να νοιώθουν οι εργαζόμενοι ασφάλεια.

3.Ενόψει των μετατάξεων του Καλλικράτη ρητά δηλώνουμε ότι κανένας εργαζόμενος στους ΟΤΑ των Επτανήσων, δεν θα χάσει τη δουλειά του.

4. Εγγυόμαστε ότι ως εκλεγμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα ασκήσουμε όλες τις αναγκαίες πολιτικές πιέσεις τόσο προς την κεντρική κυβέρνηση όσο και προς κάθε αρμόδιο, για την επίτευξη του σκοπού αυτού, και να είστε σίγουροι ότι θα τον πετύχουμε».

Στον ΟΔΑΖ, Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ κ. Στάθη Μπέτινη και στη συνέχεια συνομίλησε με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με τους νοσηλευόμενους και με τα παιδιά. \

Στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου έλλειψη προσωπικού.

Ο Διοικητής και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστική Υπηρεσίας τόνισαν τα εξής: «Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει Προσωπικό μόνον για 1 πυροσβεστικό όχημα, ενώ θα έπρεπε να έχει προσωπικό για 2 οχήματα (σε περίπτωση ατυχήματος του ενός οχήματος το 2ο δεν θα μπορεί να φτάσει). Η υπηρεσία χρωστάει 150 8ωρα από υπερεργασία. Πάνω από 3.000 απλήρωτα 8ωρα υπερεργασίας.

Ο υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης δήλωσε ότι συμπαρίσταται στα αιτήματά τους και θα πιέσει τη κεντρική κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων της Πυροσβεστικής Ζακύνθου.

Με τα 4 σωματεία ξενοδόχων της Ζακύνθου

Μία εποικοδομητική συζήτηση έγινε με τα 4 σωματεία των ξενοδόχων της Ζακύνθου. Οι ξενοδόχοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι: «η Ζάκυνθος βούλιαξε, η Ζάκυνθος είναι εγκαταλελειμμένη, εμείς οι ίδιοι πληρώσαμε 400.000 ευρώ για αποχετευτικό, 12 εκατομμύρια ευρώ πληρώσαμε στις υδρορροές για να ‘χουμε νερό στα ξενοδοχεία μας. Για ένα ξενοδοχείο χρειάζονται 7 άδειες και για κάθε άδεια χρειάζονται 10 ... υποάδειες! Που θα φτάσει ο διωγμός μας1 τα λύμματα στη Ζάκυνθο κοστίζουν 4 φορές ακριβότερα από ότι στην άλλη Ελλάδα».

Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης τόνισε: «Θέλουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Η μικρομεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομία και εμείς θα τη στηρίξουμε. Χαίρομαι που εσείς οι Ζακυνθινοί διατηρείται τη κυριότητα των ξενοδοχείων σας. Η θέση μου στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης, που είναι το 4ο όργανο στην ιεραρχία της Ευρώπης, τα ήδη ψηφισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια από ΕΣΠΑ, οι πρωτοβουλίες μας με τους ευρωπαϊκούς ομίλους της Ε.Ε. θα φέρουν αναπτυξιακά έργα, στη Ζάκυνθο και σε όλα τα Επτάνησα, επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας. Θα ξαναλάμψουν τα Επτάνησα. Θαλάσσιος Τουρισμός, η μαρίνα, η προβλήτα κρουαζεροπλοίων, το νερό και η αποχέτευση θα δρομολογηθούν άμεσα από τον Γενάρη 2011. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για το τόπο μας. Ζητώ τη στήριξη όλων των Επτανησίων. Δύναμή μου η δύναμη της ψήφου σας. Δύναμή σας η εκλογή μου!!!
Από δεξιά: Γιάννης Αγαλιανός, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Καλούδης, υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Ζακύνθου, Γεράσιμος Φόρτες, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Αλέκος Μιχαλάς, υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος.
 Από δεξιά: Γιάννης Αγαλιανός, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Καλούδης, υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Ζακύνθου, Γεράσιμος Φόρτες, υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
 Στη συνέλευση των ελεοτριβέων, στη δίπλα από τον Γιώργο Καλούδη, ο Πρόεδρός των ελεοτριβέων Νίκος Σούλης
 Με τους εργαζόμενους του Δήμου Ζακυνθίων στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
 Με τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ.
 Ο υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, με τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ, με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη της Κεφαλλονιάς κ. Μάκη Φόρτε, με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη της Ζακύνθου κ. Γιάννη Αγαλιανό με τον υπ. Περιφερειακό Σϋμβουλο Ζακύνθου κ. Στάθη Γρώππα.
 Με τα παιδιά του ΟΔΑΖ.
 Με τους ξενοδόχους στο ξενοδοχείο PALATINO.


ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, αύριο, Δευτέρα 11 Οκτώβρη 2010 θα επισκεφθούν τα εξής χωριά:
  • 18.30 ΣΤΡΙΝΙΛΑ
  • 19.00 ΛΑΥΚΙ
  • 19.30 ΑΓΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ
  • 20.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • 20.30 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
  • 21.00 ΑΧΑΡΑΒΗ

==========================================

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Καλούδης, μαζί με τους υπ. Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιάννη Αγαλλιανό και Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Μάκη Φόρτε καθώς και με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, αύριο, Δευτέρα 11 Οκτώβρη 2010:
  • στις 11.00π.μ. θα επισκεφθούν τον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (Ο.Δ.Α.Ζ., γηροκομείο-ορφανοτροφείο) και
  • στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “PALATINO” θα έχουν συνάντηση με τα 4 σωματεία των ξενοδόχων της Ζακύνθου για να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που έχουν.
==========================================
9 Οκτωβρίου 2010

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του υπ. Περιφερειάρχη ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ στην ΕΡΑ Κέρκυρας και την Κατερίνα Κατσαρού


Συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο και την προϊσταμένη της ΕΡΑ Κέρκυρας, δημοσιογράφο Κατερίνα Κατσαρού, παραχώρησε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Γιώργος Καλούδης.

Η συνοχή της Περιφέρειας και οι τρόποι διατήρησης και ενίσχυσής της, τα αποτελέσματα των επαφών του στα Ιόνια και η ιεράρχηση που έχει θέσει στην επίλυση των προβλημάτων και την χάραξη δράσεων, ήταν τα θέματα γύρω από τα οποία περιστράφηκε η συζήτηση.
Ο κ. Καλούδης επίσης απάντησε και σε ερωτήσεις για την επιλογή του να καταθέσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με το οποίο ζητά την ψήφο του λαού των Ιονίων, τα περί «διάσπασης» που του προσάπτουν από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την έλευση του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα.

Συνοχή της Περιφέρειας 

Η συνοχή της Περιφέρειας, κατά τον κ. Καλούδη, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για όποιον εκλεγεί Περιφερειάρχης στις επερχόμενες εκλογές. Η αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων νησιών αποτελεί το πρώτο μέλημα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι μπορούν να αναληφθούν δράσεις τέτοιες που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το θέμα μπορεί να επιλυθεί.

Επίσης, κινήσεις όπως η διεκδίκηση της μείωσης του ΦΠΑ, κάτι που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας της ΠΙΝ, αλλά και των κονδυλίων για τα Επτάνησα από το ΕΣΠΑ κ.α. κρίνονται επιβεβλημένες.

Η επόμενη κατά σειρά κίνηση, στην ιεράρχηση του κ. Καλούδη, είναι η αξιοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας, ενώ ορμώμενος από το γεγονός της φιλοξενίας του στην ΕΡΑ Κέρκυρας δήλωσε ότι είναι στις άμεσες σκέψεις του, η επαναφορά των εκπομπών διαπεριφερειακών συνδέσεων στα Ιόνια.

Γιατί δημιούργησε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο

Ερωτώμενος ο κ. Καλούδης για το λόγο δημιουργίας ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με το οποίο κατέρχεται ως επικεφαλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δήλωσε: «Η υποψηφιότητα μου είναι λαογέννητη και αποφασίστηκε μετά την συγκέντρωση της 10ης Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο. Προέκυψε μέσα από κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, και επτανησιακές ανάγκες κι όχι από διαδικασίες που έγιναν στο… Κολωνάκι. Και γι' αυτό δεν είναι τυχαία η μεγάλη ανταπόκριση του συνδυασμού της Επτανησιακής Αναγέννησης σε όλα τα Ιόνια νησιά».

Για τα περί «διασπαστών» 

Όσον αφορά, τις πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά, Λ. Πλασκοβίτη, περί διασπαστών, ο κ. Καλούδης δήλωσε: «Τα γεγονότα είναι πιο σύνθετα απ΄ ότι τα παρουσίασε. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι με θέσεις και άποψη, και τα προβλήματα στα Ιόνια είναι αμέτρητα. Ωστόσο, δυστυχώς κάποιοι ανακαλύπτουν την Κέρκυρα παραμονές εκλογών. Εγώ δεν ντρέπομαι για το όνομα μου. Λέγομαι Καλούδης, δεν λέγομαι… Καλός».

Για το μνημόνιο 

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ξεκάθαρη θέση του κ. Καλούδη και όσων συμμετέχουν στον συνδυασμό «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» κατά του μνημονίου. Ο ίδιος εξήγησε ότι «το μνημόνιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, και φάνηκε από όταν άρχισαν οι διαδικασίες του. Κανονικά για να εφαρμοστεί το μνημόνιο θα έπρεπε να έχει περάσει ΦΕΚ, κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί!» .

Και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

 Ερωτηθείς και για την έλευση στην Κέρκυρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Καλούδης δήλωσε: «Εύχομαι να μπορέσει να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα, αν γίνεται και τώρα, άμεσα, πριν τις εκλογές». 



==========================================

9 Οκτωβρίου 2010


Επίσκεψη του υπ. Περιφερειάρχη ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ

Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», Γιώργος Καλούδης και στελέχη του συνδυασμού, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας και αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρόεδρο του Ομίλου, Σπύρο Μίχα, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Πρόεδρο του ΝΑΟΚ, κ. Μίχα να αναλύει στον κ. Καλούδη τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 76χρονος – πλέον - Ναυτικός Όμιλος. Αξιολογώντας τα, ο κ. Μίχας ανέφερε ως σοβαρότατο ζήτημα το –σε άσχημη κατάσταση ακόμα και για κατάρρευση- Βενετσιάνικο τοιχίο του ΝΑΟΚ, το οποίο συγκρατείται με συρματόσκοινο, με τον κίνδυνο του σοβαρού ατυχήματος να παραμονεύει.

Επίσης, πρόβλημα χρόνων, το οποίο ισχύει και φέτος, είναι η μη εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητήριου του Εθνικού σταδίου, τους πρώτους –τουλάχιστον- μήνες του Φθινοπώρου, με αποτέλεσμα πρωταθλητές του Ομίλου, αλλά και νεαροί κολυμβητές να μένουν πίσω στον τομέα των προπονήσεων, με τις ευθύνες να βαραίνουν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την καθυστέρηση. Πάντως, όπως αναφέρθηκε το πρόβλημα του λεβητοστασίου του κολυμβητηρίου, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

Ακόμα, ο ΝΑΟΚ, όπως και χιλιάδες σωματεία ανά την Ελλάδα, έχουν λαμβάνειν από επιχορηγήσεις την τελευταία πενταετία από τις Ομοσπονδίες τους, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα να κάνουν την εμφάνιση τους.

Τέλος, ο κ. Μίχας έκανε αναφορά και στο όραμα όλου του ΔΣ του Ομίλου, που είναι η ολική επαναφορά των τμημάτων του ΝΑΟΚ στις δικές του εγκαταστάσεις, εγχείρημα το οποίο έχει πάντως πολλές δυσκολίες για να επιτευχθεί.

Ο κ. Καλούδης από την πλευρά του, ξεκίνησε τις δηλώσεις του, ενθυμούμενος τη δική του συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα, όντας Πρόεδρος τόσο στο ΕΑΚΚ (1985-89), όσο και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Φαίακα Κάτω Κορακιάνας (1982-84),
Μάλιστα, επί θητείας του στην Προεδρία του ΕΑΚΚ είχε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ώστε να στεγαστεί το κολυμβητήριο, κάτι το οποίο πέτυχε μεν, αλλά αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τους αρμόδιους φορείς!

Στη συνέχεια, ο κ. Καλούδης δήλωσε αποφασισμένος να διεκδικήσει χρήματα για το κερκυραϊκό αθλητισμό τόσο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από αυτά που έπρεπε να είχαν δοθεί στην Κέρκυρα από το «ΑΘΗΝΑ 2004», καθώς έχει σταλεί στο νησί μόλις το 40% του συνολικού ποσού.

Επίσης, υποσχέθηκε να αγωνιστεί ώστε να βρεθεί λύση και ο ΝΑΟΚ να επιστρέψει στις δικές του εγκαταστάσεις. Τέλος, όντας απογοητευμένος από την «Κέρκυρα που βουλιάζει σε όλους τους τομείς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεσμεύτηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να «απομακρύνουν τη σαβούρα από το καράβι που λέγεται Ιόνια Νησιά και να το βάλουν στην πορεία που του αξίζει.»



==============================================
==============================================

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
fax: 26610 48517

τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.