Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάμης "Ο Αιγιαλός"

Πέρασαν κιόλας τριάντα τρία χρόνια από την σύσταση του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης "Ο Αιγιαλός " συνεχίζει την ομαλή πορεία του με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Έτσι το 2011 βρίσκει τον Σύλλογο με ένα δυναμικό σύνολο στη διοίκηση του, υποσχόμενο πολλά, ειδικά σήμερα όπου η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να αφαιρεί και το χαμόγελο από τα πρόσωπα των συμπολιτών μας.

Οι αρχαιρεσίες που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου ανέδειξαν στο Δ.Σ:

  • Πρόεδρο τον Γεώργιο Αποστολάτο,
  • Αντιπρόεδρο τον Αθανάσιο Γκουντινάκη,
  • Γραμματέα τον Παναγή Δρακουλόγκωνα,
  • Ταμία την Παρθενόπη Μαρκέτου,
  • Αναπληρωτή Ταμία την Αικατερίνη Μαρούλη.

και μέλη τους:

  • Ζήσιμο Βαγγελάτο,
  • Σπύρο Τρεμουντάνη,
  • Γεωργία Βαγγελάτου,
  • Σοφία Βαλάτου- Πολυχρονάτου.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή Εκλέχτηκαν:

  • Χριστίνα Βαλλάτου,
  • Δευτεραίος Ηλίας,
  • Γκουντινάκη Αιμιλία.

Στους ανωτέρω νεοεκλεγέντες ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Πιστεύουμε ότι θα έχει μια αγαστή συνεργασία με τους άλλους κοινωνικούς φορείς του τόπου και τους λοιπούς συντοπίτικους συλλόγους εκτός Κεφαλονιάς, στην προώθηση των σκοπών του Συλλόγου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίηση - ευαισθητοποίηση του προς τους νέους και την διατήρηση των κτηθέντων (φιλαρμονική, χορευτικό, θεατρικο εργαστήρι).

Ζήσιμος Βαγγελάτος

15 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για το νέο χρόνο και συγχαρητήρια πολλά στον Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την εκλογή τους. Με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω κάποιες σκέψεις:
    Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο που έχει επιτελεσθεί όλα αυτά τα χρόνια από το Σύλλογο. Ένα έργο πολιτιστικό πρωτίστως (εκδηλώσεις, χορευτικό, εκδρομές κλπ.).
    Να προσθέσω όμως ότι η Σάμη, δεμένη με την αρχαία της κληρονομιά ουδόλως δεν αναδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια των προηγούμενων δημαρχιακών αρχών. Δήλαδή η τουριστική αξιοποίηση των αρχαίων τειχών, των αρχαίων κτιρίων (Ρακόσπιτο, κρήνες, χαμένα ψηφιδωτά κλπ., κλπ.), η ανάδειξη του παλαιολιθικού σπηλαίου Φυτίδι (ανατρέπει τις μέχρι τώρα χρονολογίες για τη ζωή των αρχανθρώπων στην Ελλάδα), η ουσιαστική πολιτιστική αξιοποίηση αυτής της ιστορίας ( γνωριμία του κόσμου, της νέας γενιάς με την ιστορία)κλπ., κλπ. Θα ήμουν όμως άδικος αν πίστευα ότι το έργο ενός Συλλόγου είναι το παραπάνω. Να υποκαταστήσει δηλαδή τις αρχές. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όπου ορισμένα τμήματα της εκλεγμένης εξουσίας ολιγωρούν ή είναι αδιάφορα, τότε μπορεί ένα άλλο τμήμα της κοινωνικής συνείδησης που είναι πιο κοντά σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας να ορθωθεί, να πιέσει δηλαδή αποτελεσματικά ώστε να γίνουν πράξη θέματα ουσίας. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά στη χώρα μας.
    Εύχομαι, λοιπόν, στα νέα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν το έργο του Συλλόγου αλλά πια σε νέες βάσεις. Και μιας και πιστεύω ότι με τη νέα αρχή και στον τομέα του ουσιαστικού πολιτισμού, μάλλον θα συνεχιστεί ή ίδια πολιτική (μακάρι να βρεθώ ψεύτης), τότε φίλοι μου, καταλαβαίνετε το βάρος που σας πέφτει. Και δεν αμφιβάλλω ότι θα προπαθήστε να το σηκώσετε. Τα πρόσωπα άλλωστε που απαρτίζετε το Δ.Σ. μου δίνουν την αισιοδοξία ότι θα κάμετε έργο αντάξιο της ιστορικής και πολιτιστικής συνέχειας της περιοχής μας.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μουαααλιστα- μουαααλιστα!...χχρρρζζ...ας συνεχισω... τον υπνο-μου!...χχρρρρζζζζ...κι οτα... η πορεια του συλογου...χχρρζζζ... γινει πιο "ανωμαλη"...μμμβζζζζζ...τα...χρρρζζζ...ξα-μμμμμβζζζ-ναλε'με!...χχχρρρρζζζ.......ΠΡΡΡΡΙΤΣΣ!...Εεεν...ειει-ννναι...τιπο-τα!...μμμχχρρρρ...μεγααα-λωσε...χχχρρρρζζζ...το...βατρα-χακι!...χχχρρρρρρ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή φιλη MAJOR ARX!
    Γνωρίζεις πολυ καλά ότι αυτός ο Σύλλογος με πενιχρές του δυνάμεις προσπάθησε και προσπαθεί να κάνει αυτά ακριβώς που και εσύ θέλεις και ονειρεύεσαι, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε την δέουσα κατανόηση σε σοβαρά θέματα από την εκάστοτε δημοτική αρχή πέρα από την μικρή οικονομική ενίσχυση για την υποστήριξη των χορευτικών τμημάτων και μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Γνωρίζεις ότι ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ζήσιμος Βαγγελάτος έφθασε μέχρι το ΥΠ.ΠΟ. προκειμένου να του δώσουν την άδεια ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Μουσείου Σάμης μετά την εγκατάλειψη των εργασιών από το ΥΠ.ΠΟ και την αδιαφορία της Δημ. Αρχής, με ειδική διαδικασία και αυτοί απάντησαν ότι πρέπει να διαθέσει ο σύλλογος 500.000 € για τις επί πλέον εργασίες και μετά να το αναλάβει; απάντηση πονηρή για να μην εκχωρήσει τίποτε.Ο πρόεδρος γνωρίζω ότι είχε τον τρόπο.
    Γνωρίζεις όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ίδιος Πρόεδρος έστειλε επιστολή στον Δήμο, την οποία συνηπέγραφαν οι Πρόεδροι του Αθλητικού Συλλόγου, του Αλιευτικού Συλλόγου και του Ναυτικού Ομίλου Σάμης για την απόκτηση του υπολοίπου ακινήτου όπου στεγάζεται η Αστυνομία προκειμένου να κατασκευαστεί ένας Πολιτιστικός - Κοινωνικός Πολυχώρος; Καμία απάντηση, καμία βοήθεια. Γιατί; Αυτονόητα όλα. Γνωρίζεις μήπως όταν ο παραπάνω Πρόεδρος έφθασε το χορευτικό του Συλλόγου στο "ΚΟΛΟΣΑΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ" να χορέψει την ημέρα που εόρταζαν οι Ευρωπαίοι την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλοι (οι του Δήμου) έτρεξαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πληρώνοντας τα έξοδα, εξαιρόντας τον Σύλλογο με τον τρόπο τους, τουλάχιστον αυτά κατάλαβα από συζητήσεις στην αποστολή μας.
    Όλα αυτά τα γράφω για να δεις ότι και εγώ σαν απλό μέλος του πολλές φορές απογοητεύομαι αλλά όταν βλέπω και την έλλειψη συμμετοχής των μελών στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας δεν φαντάζεσαι τι νιώθω. Σύνθημα μας ας είναι συμμετοχή σε αυτό τον κοινωνικό πολυμορφικό μας φορέα. Σήμαρα μας είναι απολύτως αναγκαίο.
    ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ "ΑΝΑΜΑΜΑΛΑ" ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΧΑΛΙΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο και το νέο ΔΣ του ιστορικού συλλόγου.

    Ιστορικός χωρίς καμμία δόση ειρωνείας! Ξεκίνησε ως "Εξωραιστικός Όμιλος" κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πόλη μας.

    Με χορευτικό από τότε.
    Με την πρώτη μαντολινάτα στην Κεφαλονιά.
    Με δανειστική βιβλιοθήκη (αλήθεια πού βρίσκονται εκείνα τα βιβλία;;)
    Με εκδρομές, χορούς και λαϊκά πανηγύρια (θυμάστε κάθε Πάσχα;)

    Αλλά κυρίως με συμμετοχή των Σαμικών. Στα επόμενα χρόνια κάπου τον χάσαμε - η αλήθεια είναι ότι στο πλαίσιο του τότε Δήμου Σάμης σκιάστ-ι-κε η σημασία του από τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει ο νέος δήμος και οι προοπτικές που υπήρχαν (και που πέρασαν και διάβηκαν).

    Μέχρι εδώ ήμουν ο καλός Πάραλος. Ας γίνω τώρα λίγο κακός Πάραλος.

    Μπορείς να μας πεις αγαπητό απλό μέλος του συλλόγου πότε εστάλη αυτή η επιστολή στο δήμο για το ακίνητο της αστυνομίας; ενημερώσατε τους σαμικούς για την μη-απάντηση του δήμου; στείλατε επιστολή σε εφημερίδες και ιστοσελίδες του νησιού (δεν ξέρω αν υπήρχε τότε το ρουπάκι αλλά υπήρχαν άλλες). Αν το κάνατε δε το γνωρίζω και ζητώ συγγνώμη για την άγνοιά μου. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τα ίδια θα σας πω και για την περίπτωση του χορευτικού στη Ρώμη.

    Αφού το σύνθημά σας είναι η συμμετοχή του κόσμου στο σύλλογο πότε ενημερώσατε τα μη-μέλη του συλλόγου, δηλαδή όλους τους σαμικούς για τις εκλογές; γνωρίζω ότι είχε σταλεί επιστολή στα μέλη. Δεν είδα κάτι σε κάποια εφημερίδα ή εδώ στο ρουπάκι. Πώς ακριβώς λοιπόν θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για συμμετοχή;

    Και θα κλείσω γενόμενος απαιτητικός Πάραλος: Περιμένουμε όλοι εδώ στο Ρουπάκι να στείλετε άμεσα τα σχέδια και το πλάνο του νέου ΔΣ.

    Πώς βλεπετε το ρόλο του Συλλόγου στο νέο πλαίσιο του Δήμου Κεφαλονιάς.

    Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας. Ποιες είναι οι σχεδιαζόμενες δραστηριότητες, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

    Τί θα κάνετε φέτος με τα εόρτια.

    Και ό,τι αλλο νομίζετε ενδιαφέρον και χρήσιμο να πληροφορηθεί ο κόσμος για να μπορεί να αξιολογεί την προσφορά σας χωρίς να αδικεί κανέναν. Αλλά για να γίνει αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

    Και πάλι καλή επιτυχία από καρδιάς!

    Πάραλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χι! χι! χι!...Εμμμμ,...πολυ φοβαμαι πως θα τα 'κουσεις απ' τον ΜΑJOR ARX!...για να καταλαβεις, εμενα μου τα 'χε ψαλει, οταν στο παρελθον του αλλαξα, απλως, το ονομα!...χι! χι! χι!...φαντασου τι θα σου σουρει εσενα,... που του αλλαξες το φυλο!!!....χι! χι! χι!... Α! και επι τη ευκαιρια, μια προταση στο σεβαστο συλογο: Χμ Χμ...Εσενα, "απλο μελος του συλογου", προτεινω να σε κανουνε...ΝΤΕΛΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμαμάλα γλαφυρότατος! Λίγο ακραίος βέβαια αλλά αρκετά καλός για να δόσεις το ερέθισμα για αλλαγές νοοτροπιών και εγρήγορσης.
    Πολύ βασικό κύτταρο στις μικρές κοινωνίες οι σύλλογοι που πρέπει να κάνουν προσπάθεια να πείσουν και να φέρουν κόσμο στις τάξεις τους.
    Σωστότατη η Πάραλος που θίγει ουσιαστικά προβλήματα που μάλλον υπήρξαν ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον.
    Οι δυνατοί και δυναμικοί σύλλογοι είναι αυτοί που θα προσφέρουν ασπίδα στον πολίτη στους πολύ δύσκολους καιρούς που έρχονται. Μη τους σνομπάρουμε γιατί πολλά μπορούν να προσφέρουν αν υπάρχει ορθή σκέψη και όχι μόνο πολιτιστικά…
    Τα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα χρειαστούν βοήθειες σε συλλογικά θέματα που σίγουρα θα προκύψουν.
    Οι αιρετοί και ικανοί και ανιδιοτελείς αν είναι, πάντα δέσμιοι καταστάσεων είναι όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα και χωρίς πίεση και έλεγχο συνήθως δεν αποδίδουν.
    Ας συσπειρωθούμε ας αφήσουμε τις μικρότητες να έχουμε τουλάχιστον ένα όπλο σε ότι άσχημο έρχεται.
    Είναι ο καιρός που χρειάζεται αισιοδοξία, σωστή σκέψη, συλλογικότητα και ομόνοια.

    Καλή δύναμη λοιπόν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο σύζυγος στο συμβούλιο και η σύζυγος στην εξελεγκτική επιτροπή; Αντιδεοντολογικό;!!! Δεν νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ΑΝΑΜΑΜΑΛΑ, με την ιδιότυπη αφαιρετικά συνοπτική γλώσσα πολλυσημικού περιεχομένου, δεν σου τα είχα σούρει. Απλά, είχα "διαμαρτυρηθεί" αστειευόμενος για την αλλαγή του ονόματος από τον Κοντραστάρο. Μάλιστα, αν θυμάσαι, αυτή την αλλαγή την υιοθέτησα σε ένα μου κείμενο.
    Όσο, τώρα για την αλλαγή του φύλου, ξέρεις, στο χώρο της θεωρίας υπάρχει μια διχογνωσμία για τον αν υπάρχει ή όχι γυναικεία γραφή. Μπορεί λοιπόν ο Ανώνυμος φίλος να διέκρινε στα γραπτά μου σημάδια τέτοιας γραφής. Οπότε, "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", όπως είχε πει και ο Πιραντέλο.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, σε σένα, πάντα να γράφεις και όσο μπορούμε θα γράφουμε.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και από μένα μια διευκρίνηση:

    Tο "Η" Πάραλος του Σταράτου θα μπορούσε να αναφέρεται στο ιερό πλοίο των Αθηναίων. Κοίταξα όμως λίγο wikipedia και έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για την επιλογή του "παρανομιού" μου:

    Στην αρχαιότητα η Πάραλος, ή και Παραλία αποκαλούμενη κατά επιγραφές, ήταν ένα από τα έξι "ιερά πλοία" της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τα άλλα πέντε ήταν η Σαλαμινία, η Αμμωνιάς, η Αντιγονίς, η Δημητριάς και η Πτολεμαΐς. Η Πάραλος ήταν τριήρης που συμμετείχε ειδικά στις "θεωρίες" καθώς και σε άλλες ιερές ή δημόσιες αποστολές, συνήθως επείγουσας φυσεως. Το συνηθέστερο αγκυροβόλιο της Παράλου ήταν ο παρά την άκρα του Σουνίου δυτικός όρμος ο αποκαλούμενος "Παράλου Γη". Αργότερα ναυπηγήθηκε και άλλη αδελφή τριήρης συναγωγός, δηλαδή με ίδιο σκοπό, που έλαβε το όνομα "Σαλαμινία", επειδή το μόνιμο αγκυροβόλιό της ήταν στη Σαλαμίνα. Οι θέσεις των παραπάνω αγκυροβολίων αποδεικνύουν τον βαθμό ετοιμότητας των πλοίων αυτών σε επείγουσες αποστολές. Επίσης και τα δύο αυτά ιερά πλοία αποκαλούνταν από τους Αθηναίους και "Θεωρίδες" (Θεωρίς) ή "Δηλιάδες" (Δηλιάς), επειδή έφερναν τις Θεωρίες στη Δήλο.

    - Δεν ιδιοποιούμαι λοιπόν το όνομα του ιερού πλοίου - και λόγω φύλου :-). Παρακάτω γίνεται πιο ενδιαφέρον το πώς και γιατί μπορούμε να είμαστε Πάραλοι:

    Οι επιβαίνοντες της Παράλου, ασχέτου κατηγορίας, είτε ήταν πλήρωμα είτε επιβάτες υπάλληλοι θεωροί, ονομάζονταν "πάραλοι" ή "παραλίτες" και, εξ αντικειμένου, έπρεπε να ήταν πολίτες της Αθήνας, και μάλιστα, κατά τον Θουκυδίδη (Η' 72), ακραιφνών δημοκρατικών αισθημάτων.

    Επίσης στην αρχαιότητα Πάραλοι στον πληθυντικό ονομάζονταν γενικά οι εγκατεστημένοι σε παραθαλάσσιες περιοχές (παρά+άλω, όπως και παραλία και παράλιος).

    Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους μας που τα λέμε κάτω από το ευσκιόφυλλο Ρουπάκι!

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαιρετώ τους φίλους διαφωνούντες άνευ λόγου! Με την έννοια ότι οι απόψεις σας δεν διαφέρουν αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται την σκέψη σας απ το σημείο που βρίσκεστε !!!
    Δεν υπάρχει λόγος να έχετε (3) εικόνες όταν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Σάμης έχουν κατά (99%) (1) ! Με όλων το σεβασμό πραγματικά! Σε πρόσωπα εντός και εκτός του συλλόγου.

    MAJOR ARX: Η γωνία που έπιασες το θέμα, βρίσκεται στην άκρη του νήματος! Για να διεκπεραιώσει ένας σύλλογος ειδικής σημασίας ζητήματα, άλλων αρχών και υπηρεσιών θα πρέπει να είναι απόλυτα οργανωμένος να έχει λύση δικά του προβλήματα «βιωσιμότητας» … Να έχει προσφέρει σε τομείς πολιτισμού επιτυχώς η να δραστηριοποιείτε στην ενημέρωση πολιτών, στην ανταλλαγή απόψεων, στην ανάδειξη της πολύπλευρης παράδοσής μας.

    ΑΝΑΜΑΜΑΛΑ Με σεβασμό στην αντικειμενική αλήθεια και την άριστη θέα αναγνωστών θα σου έλεγα ταπεινά, ότι η θέση που πήρες μπορούσε να είχε εμπεριστατωμένη προβολή ! Είναι μεγαλείο να διαφωνείς με κάποιον αιώνια, με λέξεις όμως και με γράμματα…



    ΑΠΛΟ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ( Από επάνω)
    Αγαπητέ φίλε όταν σε διάβασα σκέφτηκα ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα για να είσαι απλό μέλλος! Επειδή γνωρίζω ότι τα απλά μέλη δεν καλούνται παρά μόνον για την κοπή της πίτας, όπου και οικονομική συνδρομή. Εκεί όμως δεν υπάρχει η συμμετοχή που θα έπρεπε ίσως γιατί κάποιοι βρίσκονται Αθήνα, ίσως για κάποιους η απλή αυτή επανάληψη και μόνον τους έχει κουράσει … Απ την άλλη γράφεις για μικρή χρηματοδότηση από δήμο;;; ( ολική θες να πεις!) και σκέφτομαι ότι πράγματι ίσως να μην είσαι καν μέλλος του συλλόγου. ! .
    Δραστηριότητες συλλόγου : χορευτικό … ( σκέψου να μην υπήρχε αυτό!)
    Κοπή πίτας …. Απόκριες …….. Φαγί στους Άγιους Φανέντες …. Και ….
    Ποια ακριβώς είναι η πολιτιστική παρέμβαση του συλλόγου αν εξαιρεθεί το χορευτικό που (στολές, ταξίδια, έξοδα άπαντα) χρηματοδοτούνται απ τον δήμο; Η δημιουργική παρέμβαση στην υπόθεση χορευτικό πέρα από χειραψίες και ομιλίες ανθρώπων πια ακριβώς είναι; Μήπως ο σύλλογος υποκατέστησε την επιχείρηση του Δήμου, η ως παρακλάδι της ΚΕΤΑΠ προς διευκόλυνση όποιων πληρωμών ! Τότε γιατί δεν εξηγείτε στους λιγοστούς εναπομείναντες όπου και ολίγοι «κατεξακολούθησειν» και κατά επανάληψιν συμμετέχουν στο συμβούλιο ότι η ύπαρξη του συλλόγου είναι μέρος μιας διευκόλυνσης του δήμου και διαφυγής από την γραφειοκρατία;! Κ αι ερωτώ η πίτα, η λαγάνα, το σουβλάκι, και ο κουραμπιές εξασφαλίζονταν η όχι από τον Δήμο Σάμης ; Θα μπορούσαμε να μιλάμε χρόνια για αμέλειες, λάθος ερμηνείες, παραλήψεις, απομόνωση, αναπόφευκτες παρέες, κομματικές λογικές…
    ( λάθη που αλλοτρίωσαν και παρέλασαν απ’ όλη την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι, τριάντα χρόνια…). Λογικές και φιλοδοξίες που απομόνωσαν, εξόντωσαν πολλές φορές την ελπίδα για φως και δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα μου επιτρέψεις φίλε , επειδή δεν μπορώ να εισχωρήσω στην λογική κανενός και φοβάμαι να ρισκάρω απόψεις άλλες για πράξεις, θέματα, παραλήψεις, υποχρεώσεις και ευθύνες … Γιατί σίγουρα οι παραπάνω απόψεις μου είναι «ωμές», όπου και δεν θα μείνουν αναπάντητες από εσένα…
    Αν δεν συμφωνείς μαζί μου η δεν αφουγκράζεσαι τις απόψεις συμπολιτών σου σε παρακαλώ ρώτησε τους ιδρυτές του συλλόγου για την άποψή τους, σήμερα !
    Κι όταν λέω «ΙΔΡΥΤΕΣ» εννοώ ΙΔΡΥΤΕΣ!!! Αυτούς που πρώτο υπέγραψαν. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο τέλη δεκαετίας του 70 ! Επίσης ρώτησε έναν έναν χωριστά ποια ήταν η συμμετοχή της κοινότητας Σάμης τότε και τη αρνητικά σχόλια είχαν λεχθεί από ανθρώπους που ενσωματώθηκαν λίγα χρόνια μετά!
    Αν βλέπουν οι ίδιοι μετά από τριάντα και πλέων χρόνια κάτι καλύτερο η κάτι που να αξίζει στον τόπο… Ποια η αποψή τους στο έργο του συλλόγου τα τελευταία εικοσιπέντε και πλέων χρόνια κι αν η ύπαρξη κομμάτων υπήρχε η όχι; ( κομματικές λογικές τουλάχιστον, και όχι μόνον από ένα μετερίζι ) . Γιατί δεν μπόρεσαν καινούριες ιδέες και νέοι άνθρωποι να προσφέρουν καθοριστικά στον πολιτισμό της Σάμης καινοτομώντας η μετέχοντας ουσιαστικά όπως τότε, μιας «γεμάτης» συγκριτικά εποχής, όπου οι μετέχοντες και συμμετέχοντες έκαναν ένα χωριό να είναι παρόν .
    Ρώτησε σε παρακαλώ την άποψη αυτών και ανεγραψέ τους, γιατί αυτοί είναι η ιστορία του συλλόγου. Στο μεγάλο τους μέρος δίχως να έχουν σπουδάσει πολιτισμό και τέχνες το μέλημα και ο σκοπός τους ήταν ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ! Η συμμετοχή όλων η κοινωνική προσφορά και ο πολιτισμός .



    Τελειώνοντας μια καθαρά προσωπική και υποκειμενική σαφώς παρουσία της θέσης μου!

    Σίγουρα υπήρχαν πολίτες που πίστεψαν ότι μπορούν, ότι προσέφεραν… Καλοπροαίρετοι που κάποιοι σε κάποιον βαθμό να κουράστηκαν… Αλλά πιστέψτε ότι ανάμεσά σας δεν υπήρχαν μόνον καλοπροαίρετοι και μην περιμένετε να σηκώσουν το χέρι για να τους ξεχωρίσετε και ούτε κανένας σε αυτό τον μαρασμό μπορεί να μένει χωρίς ευθύνες εντός και εκτός …
    Θέλω να ευχηθώ στον κ. Αποστολάτο ως νέο πρόεδρο να καινοτομήσει και να ορθοποδήσει ο σύλλογος , να αναγεννηθεί! Πολύ περισσότερο τώρα που στον ενιαίο δήμο οι συνθήκες για τη Σάμη μας το επιβάλουν και το καθιστούν αναγκαιότητα περισσότερο από ποτέ ! Ο κ. Αποστολάτος έχει δείγμα γραφής στον τόπο. Μπορεί να προσφέρει και του εύχομαι καλή δύναμη… Ίσως τον αγχώσω με το πάρα κάτω που θα του πω … Η Ιστορία του συλλόγου θα γραφτεί! Παρακολουθούμε στην δύσκολη αυτή για την χώρα στιγμή την πορεία σου στη Σάμη για ουσιαστική συμμετοχή του συλλόγου στην κοινωνία! Βοηθείστε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο σύλλογος όπως και κάθε σύλλογος απο όλη την περιοχή της Σάμης, σήμερα πρέπει περισσότερο απο ποτέ να είναι ενωμένος να παράγει έργο, να έχει προτάσεις και να διεκδικεί. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος υπεύθυνος και το Διοικητικό Συμβούλιο για αυτό αλλά και όλοι όσοι αγαπάνε τη Σάμη. Δεν ξέρω για όλη τη χώρα, αλλά στη Σάμη δεν είναι μόνο ότι έχουμε τη μειοψηφία στην εξουσία αλλά είναι και το ότι δεν έχουμε καν Σαμικό Αντιδήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην αρχή ξεκίνησα πραγματικά να συγχαρώ τον άγνωστο 5:59 και 6:00 λόγω του ότι συμφωνώ απόλυτα ! Νομίζω όμως ότι σε όλους σε αυτή την σελίδα πρέπουν συγχαρητήρια ! Θα ήταν άδικο να μην επισημάνω με χαρά ότι μιλάμε εδώ μέσα ! Και το επίπεδο νομίζω ότι είναι υψηλό ! Ίσως αυτό σαν ελπίδα και διέξοδο είναι σημαντικότερο από τις διαφωνίες μας ! Ευχαριστούμε Ρουπάκι \ καλό διάλογο, επίμονο με χαμηλούς τόνους σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσον αφορα τα σχολια του Α και Β μερους:
    α) που βλεπεις καλε-μου,
    τους ανευ λογου διαφωνουντες φιλους ;;;
    β) τη συσταση για τον τροπο προβολης της θεσεως-μου
    δεν τη δεχομαι καθοτι αγγιζει τα ορια της λογοκρισιας!!!
    γ) αν θεωρεις "μεγαλειο" την αιωνια διαφωνια με καποιον, με τον οποιο τροπο θες, με γεια-σου με χαρα-σου! Εγω παντως το θεωρω μαζοχισμο!
    Παραυτα δεν θεωρω οτι διαφωνουμε, απλως δεν εχουμε κοινη οπτικη, πραγμα φυσιολογικο.
    Συνεχιζω,...οσον αφορα το "απλο μελος του συλογου" και την κραυγη αγωνιας και απογνωσης-του, που τον οδηγουν ακριβως η διαπιστωση των αληθειων που αναφερεις στη συνεχεια του σχολιου-σου, οτι δηλ. λογικες και φιλοδοξιες καποιων που απομονωσαν κι εξοντωσαν την ελπιδα για φως και δημιουργια, με βρισκουν απολυτα συμφωνο!... "ωμες " και μπραβο, ομως α λ η θ ε ι ε ς !!!
    Τελος,χωρις να αμφισβητω τις αγνες προθεσεις του PRINCE και των υπολοιπων μελων , θεωρω οτι μπορουν να προσφερουν, αν καταφερουν την ουσιαστικη συμμετοχη του συλογου στην κοινωνια μεν, που σκοπο θα εχει το " ξ ε π ε ρ α σ μ α " δε! που θα μας οδηγησει στην ψυχικη και πνευματικη αναταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.