Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καραβίας: "Δεν θα το βουλώσω ούτε θα εξαφανιστώ"


κ. ΚΑΣΣΙΑΝΕ, ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ:

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ «ΒΟΥΛΩΣΩ» ΟΥΤΕ ΘΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ»

Ο κ. Κασσιανός (ο νέος Δήμαρχος Ιθάκης) σήμερα μου έστειλε μία ανακοίνωση προκειμένου να την αναρτήσω στο site “Ithacanews”, πράγμα που ήδη έχω κάνει. Την ανακοίνωσή του αυτή κλείνει με μία πρόταση που επιεικέστατα χαρακτηρίζεται ως υβριστική προς τους πρώην Δημάρχους της Ιθάκης, αλλά και όλους τους Θιακούς οι οποίοι επί σαράντα χρόνια τους έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης επανειλημμένα. Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο κ. Σπύρος Αρσένης διετέλεσε Δήμαρχος Ιθάκης επί 20 ολόκληρα χρόνια (5 τετραετίες) και στη συνέχεια εγώ για 12 χρόνια (3 τετραετίες) και τέλος ο κ. Βασιλόπουλος κατά την τελευταία τετραετία.

Αναφερόμενος και γράφοντας για εμένα, σημειώνω ότι η συγκεκριμένη φράση με προσβάλει κατ’ αρχήν ως ψηφοφόρο και πολίτη της Ιθάκης και στη συνέχεια ως πρώην Δήμαρχο επί σειρά ετών. Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσω τα εξής στη σημερινή σας ανακοίνωση:

Κατά τη περίοδο της Δημαρχιακής μου θητείας αντιμετώπισα μαζί με τους συμβούλους τις ανάγκες του νησιού και των συμπολιτών μου και για το λόγο αυτό μέσα από τις νόμιμες θεσμικές διαδικασίες, υλοποίησα όσα περισσότερα έργα ήταν δυνατό. Λειτούργησα με Δημοκρατικές διαδικασίες και πάντα σεβόμενος τους συμπολίτες μου και τις ανάγκες του νησιού μας. Πάνω από
όλα όμως, σεβόμενος τον εαυτό μου, δεν ακύρωσα ποτέ το έργο κανενός προκατόχου μου ή και κανενός πολίτη.

Όσο δε για τον υπέρμετρο ζήλο του σημερινού μας Δημάρχου στο να υλοποιήσει έργα προόδου στο Θιάκι, χαίρομαι και λυπάμαι ταυτόχρονα. Χαίρομαι διότι βλέπω πρόθεση και διάθεση, αλλά λυπάμαι όταν βλέπω τον εκλεγμένο Δήμαρχο να ολισθαίνει επίπεδα και να εκφράζεται με υβριστικό τρόπο. Επίσης λυπάμαι διότι η καλή πρόθεση αμαυρώνεται από την διάθεση να μην τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες στην υλοποίηση έργων, που δυστυχώς ή ευτυχώς
περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων.

Τέλος θα ήθελα να δηλώσω ότι ούτε θα το «βουλώσω» ούτε θα «εξαφανιστώ». Η προτροπή ή απειλή αυτή δεν αφορά μόνο πρόσωπα. Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης του καθενός είναι δημοκρατικό δικαίωμα και η λογοκρισία δεν αποτέλεσε ποτέ θεσμό της Δημοκρατίας. Εκτός αν είμαι τόσο πλανεμένος και άλλαξε το πολίτευμά μας τότε ζητώ συγγνώμη. Το σίγουρο είναι ότι οι φωνές, οι αγωνίες και οι απόψεις όλων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μου, εφόσον δεν είναι υβριστικές και δεν είναι ασύμβατες με τους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Μέσω αυτής μου της απάντησης επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΩ και ΔΕΝ ΘΑ
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ, αντιθέτως καλώ οποιονδήποτε θέλει να μου στέλνει κείμενα, ειδήσεις, επιστολές και ότι άλλο προκειμένου να το αναρτώ στην ιστοσελίδα.

Τέλος καλώ στον Δήμαρχο κ. Κασσιανό να ανατρέξει στον απολογισμό των έργων που υλοποίησα ως Δήμαρχος Ιθάκης, και προς διευκόλυνσή του αλλά και οποιουδήποτε άλλου μπορεί να τον αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Έχουμε πάψει να ζούμε στο καθεστώς της πολιτικής τρομοκρατίας και θα συνεχίσω να μιλάω ελεύθερα, να θίγω τα κακώς κείμενα και να νοιάζομαι για το νησί μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
τέως Δήμαρχος Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.