Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά: Δελτίο Τύπου για το Πρόγραμμα ""Καλλικράτης"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Εκτός από τα δρώμενα και τα παραλειπόμενα των Δημοτικών Αρχόντων οφείλουμε για λόγους δικαιοσύνης να αναφέρουμε την συνεχή και ωφέλιμη ενημέρωση και τις διευκρινίσεις που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να διασφαλιστεί και να ξεκινήσει σωστά η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση.

1. Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι»
Η απόφαση για τη συνέχιση των προγραμμάτων αυτών που γίνονται με Ευρωπαϊκά χρήματα και απασχολούν 4.500 άτομα πανελλαδικά έθεσε τέρμα στην ανασφάλεια των εργαζομένων. Παράλληλα έθεσε τέρμα στη σπέκουλα που είχε αναπτυχθεί προεκλογικά για το θέμα αυτό.

2. Είκοσι δύο (22) Προεδρικά Διατάγματα δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και οριοθέτησαν το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τους οργανισμούς των Περιφερειακών Αρχών και των αποκεντρωμένων Κρατικών Περιφερειών (Για την Κεφαλονιά η Περιφέρεια που είναι αρμόδια εδρεύει στην Πάτρα)

3. Ειδική Εγκύκλιος ορίζει τον τρόπο πληρωμών δαπανών και γενικά της οικονομικής διαχείρισης των Δήμων το διάστημα έως την 31/03/2011 οπότε απαραιτήτως πρέπει να έχει ψηφισθεί ο Προϋπολογισμός του νέου Δήμου. Επομένως διαλύονται και οι αμφιβολίες ή οι δυσκολίες για πληρωμές παντός είδους στο διάστημα αυτό.

4. Συγκροτήθηκε από 03/01/2011 (αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής) Ειδική Επιτροπή που προβλέπεται από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την πλήρη απογραφή των Καταργούμενων Δήμων. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από είκοσι τρία (23)! άτομα, Δημοτικούς Συμβούλους και Υπαλλήλους - Στελέχη από όλους τους Δήμους. Έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μέθοδο καταγραφής των οικονομικών, περιουσιακών και κινητών στοιχείων, των έργων και μελετών κάθε Δήμου και οφείλει να έχει παραδώσει το πόρισμά της έως την 28-02-2011. Θα ακολουθήσει έλεγχος των στοιχείων από ορκωτό ελεγκτή, θα υπάρξει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε ο Νέος Δήμος να γνωρίζει επακριβώς τι παραλαμβάνει .

Η διαδικασία αυτή αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τρόπο διαφανή και αντικειμενικό στην καταγραφή όλων των στοιχείων και το γεγονός αυτό βρίσκει σύμφωνη ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν χρειάζονται επομένως ούτε κορόνες, ούτε υπονοούμενα, ούτε βιασύνη. Τα στοιχεία υπάρχουν και θα έρθουν ΟΛΑ στο φως.

Από τα παραπάνω στοιχεία που δημοσιεύουμε και τα οποία είναι ένα μέρος μόνος από τη νομοθεσία που διαμορφώνει και διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» φαίνεται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης όσον αφορά τη διαφάνεια, την εξασφάλιση των εργαζομένων και τον οικονομικό έλεγχο των νέων ΟΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 19/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.