Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μάρκος Κοτσιλίνης - Τοπική Τρόικα - Uber Alles

Αργοστόλι 19-04-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ….. UBER ALLES

Η πλήρης ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να διαχειριστεί ακόμα και τα τρέχοντα ζητήματα και η απαξίωση των θεσμών φάνηκαν σε όλο το μεγαλείο τους στην προχθεσινή δωδεκάωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντίθετα περίσσευε ο ενθουσιασμός για μια ακόμη «νίκη» της τοπικής πολιτικής «ΤΡΟΪΚΑΣ» σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι επιβάτες της τοπικής εξουσίας - και για να ακριβολογούμε, μιας μερίδας της πλειοψηφίας - ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εδραίωση ιδιότυπης πολιτικής δύναμης, περί τον «γνήσιο Δήμαρχο».

Η ομάδα αυτή, που αυτοχαρακτηρίζεται ως η κύρια πολιτική δύναμη στο νησί, χωρίς κοινωνικές αναφορές, με όχημα την Δημοτική καρέκλα, περιφέρει ως «ιδεολογία» της, την κόντρα σε κατεστημένα(;), την κόντρα στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, την κόντρα σε όποιον αμφισβητήσει οτιδήποτε εκπορεύεται από το Μέγαρο της Δημοτικής εξουσίας και τελικά την επιβολή όποιου αρεστού της σε όποιο αξίωμα. ΤΡΟΪΚΑ ..UBER ALLES !

Στα πλαίσια αυτά «συσκευάστηκαν» σε πασχαλινή συνεδρίαση θέματα σοβαρά και καθοριστικά για την λειτουργία του Δήμου:

  • Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2012,
  • Το τεχνικό πρόγραμμα,
  • Ο προϋπολογισμός της Πολιτιστικής επιχείρησης,
  • Ο προϋπολογισμός της Διαδημοτικής επιχείρησης,

Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σε ολονυκτία,

  • σε κλίμα πίεσης ("ψηφίστε προϋπολογισμούς για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι"),
  • με συμβούλους κοιμισμένους μέχρι να ψηφίσουν (απαιτούνται 21 ψήφοι),
  • με επίδειξη δύναμης ("έχουμε πλειοψηφία –τελειώνετε!"),
  • με άδεια έδρανα (κανείς δεν άκουγε τις ομιλίες),
  • με άστοχες και εμπρηστικές παρεμβάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ("δίνω τον λόγο στον κ. «εισαγγελέα» - Βασίλη Ρουχωτά!").

Η εικόνα αυτή καταρρακώνει, εκτός των άλλων, ακόμα και την προσωπική μας αξιοπρέπεια, είναι δε έξω από στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και πολιτισμού.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι από τους τελευταίους δήμους της χώρας που συντάσσουν προϋπολογισμό μετά το Πάσχα! Μπορούσε και έπρεπε να είχαν συζητηθεί τα θέματα αυτά πολύ ενωρίτερα και με μεγαλύτερη άνεση.

Παρ όλα αυτά αναδείχτηκαν σοβαρά ζητήματα – ίχνη και σφραγίδες Παρίση!

  • ΟΙ οφειλές των έργων που παρέλαβε η Δημοτική αρχή ουσιαστικά παραμένουν οι ίδιες, παρά τις οδηγίες του Υπουργείου ότι αυτές εξοφλούνται κατά προτεραιότητα.
  • Το συνολικό χρέος του Δήμου ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. Υπολογίζεται ανεξόφλητο χρέος του 2011 περί το 1.300.000,00 ΕΥΡΩ επί πλέον του αρχικού.
  • Ενώ υπάρχουν οφειλές έργων περί τα 6.000.000,00 ΕΥΡΩ, (ΣΑΤΑ και ίδιοι πόροι) ο προϋπολογισμός του 2012 δεν κάνει καμία πρόβλεψη για να τις μειώσει. Αντίθετα διαθέτει τη συνολική χρηματοδότηση του 2012 (ΣΑΤΑ) σε νέα έργα, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς να καλύπτονται με μικρές έστω παρεμβάσεις, όλα τα χωριά. Ακόμα χειρότερα διαθέτει περί το 1.000.000,00 ΕΥΡΩ για έργα, από ίδιους πόρους του 2012, την ώρα που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους!
  • Φυσικά δεν υπάρχει ίχνος σχεδιασμού, δεν αποτυπώνεται η βούληση της δημοτικής αρχής, να σχεδιάσει και να μελετήσει έργο πνοής, που να έχει την σφραγίδα της. Ατυχώς η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ακόμη και τα τρέχοντα ζητήματα αποσπασματικά με μεθόδους ξεπερασμένες, με την προσοχή στραμμένη στα γενικότερα πολιτικά δρώμενα.
  • Κόπηκε το κονδύλι για βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ' ότι ο νέος Νόμος επιτρέπει την ανάθεσή του σε ιδιώτες.
  • Η Δημοτική αρχή κινείται πλέον μόνον επικοινωνιακά και φοβάται την αμεσότητα με τους πολίτες.
  • Η Δημοτική αρχή κινείται σε μονοπάτια ολισθηρά και ξένα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Δήμαρχος ψηφίστηκε για αυτά που πράττει.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.