Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καβαλλιεράτος: Τέλος τα σκουπίδια στο Φρύδι

Ευχαριστούμε τον Τάσο Καβαλλιεράτο για την γνωστοποίηση και την αποστολή του άρθρου.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα στον Καραβόμυλο! Ο Αντιδήμαρχος Σάμης Σπύρος Κουνάδης μαζί με συνεργείο του Δήμου, από το πρωί ξεκίνησε τον καθαρισμό του χώρου Φρύδι, στην είσοδο του χωριού (από Αγ. Ευφημία) που όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, είχε γίνει μία ανεξέλεγκτη χωματερή.

Φορτωτής του Δήμου σήκωσε όλα τα σκουπίδια, οι κάδοι έφυγαν από εκεί και μοιράστηκαν εντός του χωριού Καραβομύλου.

Με ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος παρακαλεί τους κατοίκους της περιοχής όταν έχουν σκουπίδια που δεν μπαίνουν στους κάδους, να επικοινωνούν με την υπηρεσία του Δήμου, στο τηλέφωνο 2674022019.

Στο χώρο, αφού καθαριστεί εντελώς, θα μπορούν οι περιπατητές να καθίσουν και να απολαύσουν την υπέροχη θέα που προσφέρει το τοπίο.

Θα πρέπει να πούμε ότι ο καθαρισμός του συγκεκριμένου χώρου, ήταν ένα αίτημα των κατοίκων του Καραβομύλου αρκετών ετών, που δυστυχώς δεν έβρισκε ανταπόκριση!

Τώρα λοιπόν σε μας απομένει, να τον διατηρήσουμε καθαρό, γιατί έχει να κάνει με την δημόσια υγιεινή!










Αρχική Ανάρτηση:  http://vlahatasamis.blogspot.com/2012/04/blog-post_3003.html 

3 σχόλια:

  1. Κυριε καβαλλιερατε τασο

    Συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο σας για τον καθαρισμο της περιοχης φρυδι, αλλα απορω με τον τιτλο του αρθρου σας (και ουσια του προβληματος).

    Επειδη ειστε ανθρωπος εξυπνος, ειμαι απολυτα σιγουρος πως ξερετε οτι το προβλημα των σκουπιδιων στο φρυδι ειναι προβλημα νοοτροπιας των ανθρωπων της περιοχης, και μιας απιθανης ατιμωρισιας που ειναι και πανελλαδικο φαινομενο εξαλλου με πολιτικες αιτιες.
    Αληθεια ειστε τοσο σιγουρος οτι αυριο οταν αυτοι που και χθες εριχναν σκουπιδια-μπαζα, θα εχουν παλι "πραμάτια για πεταμα" δεν πανε να τα πεταξουν παλι στο φρυδι ?
    Εστε τοσο σιγουρος πως αν εχουν μια παλια οικοσυσκευη δεν θα την πεταξουν και παλι εκει ? καθως καθε οικογενεια εχει καποιους ψηφους και μια "ιδιοτυπη κοινωνικη δυναμη" που της επιτρεπουν να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ πληρως (και να χλευαζουν) λεπτομεριες-πολυτελειες τυπου καθαριοτητα περιοχης, σημασια εχει να κανουν την δουλεια τους... :-)

    Αν ειστε σιγουρος για την αλλαγη νοοτροπιας του κοσμου, τοτε παρακαλω να μας εξηγησετε τον λογο της σιγουριας σας, και μακαρι να εχετε δικιο.

    Η μηπως αλλαξε τιποτε και θα τιμωρουνται οι παραβατες ? (αυτο ακουγετε γερο ανεκδοτο)

    Αν δεν ειστε σιγουρος αλλα εκφραζεται απλα την ευχη σας, τοτε πιο σωστο και αληθινο θα ειναι να βαλετε στον τιτλο του αρθρου σας και ενα ερωτηματικο στο τελος, ή να προσθεσετε και ενα <<< αλλα για ποσες μερες ? >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχετε καθόλου άδικο!!! Γι' αυτό και στο τέλος γράφω << Τώρα λοιπόν σε μας απομένει, να τον διατηρήσουμε καθαρό >>. Ίσως ο τίτλος και να μην είναι ο ενδεδειγμένος, ίσως ωφείλεται... στον ενθουσιασμό, που ένα χρόνιο αίτημα, μάλλον βρίσκει την λύση του. Όπως και να έχει πάντως, η παρατήρησή σας είναι εύστοχη!
    Τάσος Καβαλλιεράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμεριζόμαστε και την ικανοποίηση και τον προβληματισμό.

    Είμαστε εδώ - και το "Ρουπάκι" και τα "Βλαχάτα" για να φιλοξενήσουμε - αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί - ενημέρωση για τυχόν "επιστροφή" των σκουπιδιών στο Φρύδι αλλά και όποια άλλη αυθαιρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.