Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εντάξεις μικρών δημοσίων έργων στην Κεφαλονιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Διβάρης, υπέγραψε τις εντάξεις 3 δημοσίων έργων του Δήμου Κεφαλονιάς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 974.068 ευρώ και αφορούν στα εξής έργα:

  • Υδροδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Φάλαρης Πυλάρου, προϋπολογισμού 395.000 ευρώ,
  • Πεζοπορική διαδρομή στον Άγιο Νικόλαο Πόρου, προϋπολογισμού 84.236 ευρώ, και
  • Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Ελειού Πρόννων, προϋπολογισμού 494.832 ευρώ.

Οι εντάξεις των έργων προωθήθηκαν έπειτα από προτάσεις του Δήμου Κεφαλονιάς. Οι υπόλοιπες προτάσεις εξετάζονται από τις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας με προτεραιότητα αυτήν της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Σκάλας. Για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων απαιτείται να υποβάλει, ο Δήμος προς την αρμόδια Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ, αίτημα για προέγκριση δημοπράτησης, συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Το αίτημα εγκρίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα και μετά ο Δήμος συνεχίζει τις διαδικασίες δημοπράτησης.

Ο κ. Διβάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η γρήγορη υλοποίηση των έργων αυτών, αφενός θα αποκαταστήσει την κατεστραμμένη από πυρκαγιές οδοποιία, αφετέρου θα ανακουφίσει τους κτηνοτρόφους της Πυλάρου, αλλά θα αναβαθμίσει παράλληλα και τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς προσφέροντάς τους άλλη μια πεζοπορική διαδρομή. Με την ένταξη και άλλων προτεινόμενων από το Δήμο έργων στο ΠΑΑ θα συμβάλουμε στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.