Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Οργή Λαού στην Πύλαρο


Αργοστόλι 05-04-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ


Όταν, πριν από χρόνια οργανώναμε το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, τον Μύρτο και άλλα πολλά, είχαμε ένα όραμα για το πού πάει η Πύλαρος. Το όραμα αυτό περνούσε μέσα από την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με δικαιοσύνη, δίνοντας ίσες ευκαιρίες συμμετοχής της σε όλους.

Στα χρόνια, που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον Δήμο Πυλαρέων, λειτούργησε τόσο το αγκυροβόλιο όσο και η παραλία του Μύρτου, (την οποία βρήκαμε σε χέρια ιδιωτών), υπό την ευθύνη του Δήμου, αποφέροντας έσοδα, θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στους Πυλαρινούς.

Ένα χρόνο πριν, προειδοποιήσαμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με επιστολή μας, για το πώς θα διατηρήσει τα κεκτημένα του τέως Δήμου Πυλαρέων στον Μύρτο, λοιδορηθήκαμε δε όταν επισημάναμε την τακτική απαξίωσης του λιμανιού, με την κακοδιαχείριση που γινόταν και τα μειωμένα έσοδα που είχε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 03-04-2012 είδαμε εισήγηση για ανάθεση σε ιδιώτη της εκμετάλλευσης του λιμανιού, χωρίς καμία προειδοποίηση ή συζήτηση με την τοπική κοινωνία.

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να ξεσηκωθεί σύσσωμη η περιοχή και να απαιτήσει απόσυρση του θέματος, διαφορετικά οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες. Οι πρόεδροι των τριών τοπικών συμβουλίων της Πυλάρου -(που ανήκουν στην παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ) –οργάνωσαν κοινή συνεδρίαση-λαϊκή συνέλευση με συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων και έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να μεταμορφωθεί η Πύλαρος από αρχόντισσα σε ζητιάνα.

Πράγματι, η Δημοτική Αρχή, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και απέσυρε το θέμα χωρίς καμιά αιτιολόγηση.

Έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην περίπτωσή μας είναι γνωστό ότι, όποιος ιδιώτης αναλάβει το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ή τον Μύρτο, ουσιαστικά ελέγχει την οικονομική ζωή του τόπου, αβαντάροντας, με το αζημίωτο, συγκεκριμένα μαγαζιά ή επαγγελματίες της περιοχής.

Η παρούσα Δημοτική αρχή, ίσως θέλει να εφαρμόσει και στην Πύλαρο γνωστές επιχειρηματικές τακτικές. Ο εναγκαλισμός της με επιχειρηματίες, η εμπλοκή της σε εκλογικές διαδικασίες επαγγελματικών φορέων και οι συνεχείς αναφορές ότι είναι καλοί επιχειρηματίες, δείχνουν την εικόνα ανάπτυξης που επαγγέλλονται για την Κεφαλλονιά.

Για την αλήθεια των λεγομένων μας δημοσιεύουμε σήμερα την από 20-05-2011 επιστολή μας και τις προτάσεις που αφορούν την παραλία του Μύρτου, όπου βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Από το γραφείο Τύπου

Η από 20-5-2011 επιστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.