Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και η νέα Έκθεση από τον Μ. Ρωμανό


Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία για τους Αγώνες του Λονδίνου και τα οικουμενικά μηνύματα που μεταλαμπαδεύει στα πέρατα του κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, εμπνέει τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, γίνεται δημιουργική εικαστική γραφή και αφορμή για μια σημαντική έκθεση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γουναρόπουλου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού Μιχαήλ Ρωμανού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έθεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου τη νέα μεγαλειώδη έκθεση που επιμελείται ο γνωστός και διακεκριμένος εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων, στην οποία παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εικαστικές εγκαταστάσεις, από νέους καλλιτέχνες απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 8μμ.

O Μιχαήλ Ρωμανός που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς την έκθεση, το θέμα της οποίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ συνεργάζονται η καταξιωμένη φωτογράφος Fenia Labropoulou και το βραβευμένο δίδυμο από την AXDW των Celebrity Skin οι οποίοι εικονογραφούν την Α' όψη της πρόσκλησης.

Η Έκθεση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πλαίσιο της 5ης ετήσιας Athens Fine Arts Festival και υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Διάρκεια: 25 Απριλίου - 12 Μαϊου 2012

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Γ. Γουναρόπουλου 6, Aθήνα
www.gounaropoulos.gr

LINKS

Αthens Fine Arts Festival
http://athensfineartsfestival.blogspot.com

Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com

Romanos & Friends
http://romanosfriends.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.